کد خبر: ۵۰۲۳۰۴
زمان انتشار: ۰۸:۲۷     ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: «امام موسی کاظم (ع)» برنامه و شیوه خاصی برای زندگی خود قرار داده بودند، این امام بزرگوار حتی به اطرافیان خود انتخاب برنامه درست و سبک زندگی مناسب را پیشنهاد داده و فرمودند زمان را برای خودتان تقسیم کنید.

به گزارش پایگاه 598، محمد هادی هدایت کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با میزان پیرامون سیره سیاسی «امام موسی کاظم (ع)» گفت: دوران حکومت هارون الرشید مصادف با امامت «امام موسی کاظم (ع)» بود و این امام بزرگوار مبارزات فراوانی را با این حاکم ستمکار داشتند، سر انجام ایشان به دستور حاکم ظالم وقت به زندان افتادند، اما «امام موسی کاظم (ع)» با قرار دادن ماموران خود در دربار هارون الرشید اقدام به مبارزه با وی کردند، ایشان «علی ابن یقطین» که وزیر و کارگزار هارون بود را از افراد خود قرار دادند تا بتوانند بدین ترتیب به جامعه شیعیان کمک کنند.

***سیره رفتاری «امام موسی کاظم (ع)»

وی در مورد سیره رفتاری «امام موسی کاظم (ع)» با ماموران خود که در دربار حاکم وقت فعالیت می‌کردند ابراز کرد: علی ابن یقطین یکی از یاران خاص «امام موسی کاظم (ع)» بود که از سوی این امام بزرگوار برای کمک به شیعیان به عنوان کارگزار هارون در دربار حضور داشت، در روایت آمده است شبی یکی از یاران «امام موسی کاظم (ع)» به دیدن یقطین رفته بود اما او وی را نپذیرفت پس از این رویداد یقطین برای دیدن «امام موسی کاظم (ع)» به درب خانه ایشان رفت، اما «امام موسی کاظم (ع)» او را نپذیرفتند و وی در بیرون خانه ماند، او ناراحت و گریان شد، وقتی «امام هفتم (ع)» متوجه پشیمانی یقطین شدند، گفتند بروید و به او بگویید چرا شیعه‌ای که به در خانه تو آمده بود را نپذیرفتی، باید از او عذرخواهی کنی تا من نیز تو را ببخشم، او نیز به درب خانه کسی رفت که پیش او آمده بود و وی حاضر به دیدن او نشده بود و از وی طلب بخشش کرد.

***ضرورت الگوبرداری از سبک زندگی «امام موسی کاظم (ع)»

هدایت الگوبرداری از سبک زندگی «امام موسی کاظم (ع)» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: «امام موسی کاظم (ع)» برنامه و شیوه خاصی برای زندگی خود قرار داده بودند، این امام بزرگوار حتی به اطرافیان خود انتخاب برنامه درست و سبک زندگی مناسب را پیشنهاد داده بودند و فرمودند زمان را برای خودتان به چهار قسمت تقسیم کنید. زمانی برای مناجات، عبادت‌های عاشقانه با خداوند متعال، کسب رزق و روزی حلال، ارتباط با دوستان سالم و زمانی برای تفریح سالم همچنین ارتباط با خانواده.

این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: در روایت آمده است که «امام موسی کاظم (ع)» هنگامی که توسط دشمنان خود به زندان افتاده بودند به پروردگار فرمودند: «خداوندا من همواره در خواست داشتم تا زمانی را به عبادت تو تخصیص دهم، پروردگارا شکر که این فرصت را در زندان به من دادی تا فقط مشغول تو باشم»، این درسی بزرگ برای ما محسوب می‌شود چقدر زیبا است که «ائمه معصومین (ع)» مصیبت‌ها را زیبا می‌دیدند، «امام موسی کاظم (ع)» در زندان بودند ولی با این حال زمان را مغتنم شمرده و برای ستایش پرودگار اقدام کردند. 

***«امام موسی کاظم (ع)» مصیبت‌ها را نیز زیبا می‌دیدند

وی الگوبرداری از رویکردهای «امام موسی کاظم (ع)» را در برخورد با مشکلات ارزشمند دانست و تاکید کرد: بی‌شک بهترین مسیر برای کاهش دغدغه‌های جامعه امروز ما الگوبرداری از «ائمه معصومین (ع)» است، اینکه چگونه تفکرات خود را در مسیر درست هدایت کنیم و سختی‌های روزگار با دیدی مثبت مورد بررسی قرار دهیم رویکردی ارزشمند و تاثیر گذار بر روح و جسم ما است، «امام موسی کاظم (ع)» مصیبت‌ها را نیز زیبا می‌دیدند.

هدایت پیرامون بصیرت «امام موسی کاظم (ع)» حتی در دوران کودکی ایشان افزود: در «کتاب اصول کافی» بیان شده روزی ابوحنیفه خدمت «امام صادق (ع)» می‌رسد و ایرادی بر رفتار «امام موسی کاظم (ع)» می‌گیرد، وی خطاب به «امام صادق (ع)» گفت چرا پسر شما در جایی که مردم عبور و مرور می‌کردند نماز می‌خواند، پس از آن «امام ششم (ع)» دلیل این رفتار را از فرزندشان «امام موسی کاظم (ع)» که در آن زمان کودک بودند پرسیدند و ایشان در پاسخ فرمودند: پدر جان کسی که من برایش نماز می‌خوانم از مردمی که جلوی من راه می‌روند به من بسیار نزدیک‌تر است. «امام صادق (ع)» با شنیدن این کلام فرزند گرامیشان را در آغوش گرفتند و فرمودند: پدر و مادر من به فدای تو‌ ای کسی که اسرار امامت در سینه خود جای داده‌ای.

***درس‌های نهفته در سبک زندگی «امام موسی کاظم (ع)»

وی توجه به پروردگار را در هنگام عبادت مهم خواند و تاکید کرد: در هنگام نماز هرگز به چیزی دیگری فکر نکنیم و زمانی مشخص را برای عبادت و خلوت با خداوند متعال اختصاص دهیم و در نماز خود تمام توجه‌مان به پرودگار عالم باشد حتی اگر جلو مردم و یا در میهمانی اقدام به خواندن نماز کنی.

هدایت در مورد اختصاص زمان به کسب روزی حلال بیان و تصریح کرد: خداوند بندگان خود را به کسب روزی حلال تشویق می‌کند و سبک زندگی انسان‌هایی که همیشه در خواب و بیکار هستند را نمی‌پسندد، این امر نیز در راستای سبک زندگی که بر گرفته از دستورات «امام موسی کاظم (ع)» است رویکردی ارزشمند محسوب می‌شود.

***ثواب زیارت امام موسی کاظم(ع) 

حجت الاسلام و المسلمین حمید قربانپور در گفت‌وگو با میزان گفت: بر ثواب زیارت امام موسی کاظم (ع) در روایات فروان تاکید شده است، در کتاب تهذیب الاحکام جلد ۶ صفحه ۸۲ حدیث ۱۶۰ شیخ طوسی ازمحمدبن سنان گزارش کرده که می‌گوید: از «امام رضا(ع)» پرسیدم ثواب کسی که پدر شما را زیارت کند، چیست؟ امام هشتم (ع) فرمودند: پاداش او بهشت است پس آن بزرگوار را زیارت کنید.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: ایشان همچنین فرمودند: کسی که قبر پدرم را در بغداد زیارت کند مانند کسی است که پیامبر خدا و «امیرالمومنین(ع)» را زیارت کرده است. 

وی اظهار کرد: زیارت «ائمه معصومین(ع)» در حقیقت دل دادن به رفتار، کردار، پندار، روش صحیح زندگی کردن و عمل به دستورات آنان است و این یعنی سبک زندگی دینی، اسلامی، الهی و رسیدن به قرب الهی. کمال آدمی پیروی از راه صراط الحق معصومین است و زیارت پیمان و عهدی است که به وسیله آن با امامان بیعت می‌بندیم.

***بردباری «موسی بن جعفر(ع)»

حجت الاسلام و المسلمین قربانپور در همین راستا ابراز کرد: همچنین با کلام نورانی امامان شناخت ما به آموزه‌های آن‌ها بیشتر می‌شود. امام «موسی کاظم (ع)» ویژگی‌هایی دارند که الگو‌های انسانی برای بشریت است و راه نجات عالم به شمار می‌رود. «امام کاظم (ع)» دانشمند و عالم و فقیه دوران است که فق‌های مشهور زمان از جمله ابوحنیفه از امام که کودک بود سوال می‌پرسیدند و توسط ایشان راهنمایی می‌شدند.

وی همچنین تاکید کرد: «موسی بن جعفر(ع)» در علم، بردباری، تواضع و مکارم الاخلاق و کثرت صدقات، سخاوت، بخشندگی و فرو بردن خشم ضرب المثل بودند و در برابر بدان و بد اندیشان با کرامت و فضل خود تربیت را آموزش داده و جاذبه آن امام همام همگان را در رفتار و عمل به‌سوی کمال، هدایت می‌کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها