کد خبر: ۴۹۵۱۰
زمان انتشار: ۱۴:۱۸     ۲۶ فروردين ۱۳۹۱
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور از افزایش قیمت گوشت گوسفندی به 25 هزار تومان در شمال شهر تهران خبر داد و در عین حال گفت: قیمت گوشت قرمز از شب عید تاکنون 6 تا 7 درصد گران شده است.

سعید سلطانی سروسطانی در گفتگو با مهر درخصوص دلیل گرانی گوشت قرمز در بازار اظهار داشت: همواره عده ای فرصت طلب از خلاء های موجود بین تولیدکننده و مصرف کننده سوء استفاده می کنند و قیمتها را به نفع خود بالا می برند.

وی افزایش نرخ نهاده ها و نرخ ارز را از دیگر عوامل تاثیرگذار در گرانی گوشت قرمز توصیف کرد. مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشوردرادامه با اشاره به اینکه قیمت گوشت قرمز در پایتخت نسبت به جاهای دیگر کشور بسیار متفاوت است به طوریکه نرخ عرضه گوشت قرمز در شمال شهر تهران 10 درصد با نرخ عرضه گوشت قرمز در جنوب کشور تفاوت دارد، گفت: درهیچ جای دنیا وضعیت افزایش قیمتها به دلیل ثابت بودن عوامل تولید مانند ایران نیست.

وی با بیان اینکه درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم گوسفند زنده درحدود 8000 تومان، قیمت هرکیلوگرم گوساله زنده درحدود 5800 تومان و قیمت هر کیلوگرم گاو ماده در حدود 3700 تومان است، گفت: براین اساس، دامداران هرکیلوگرم گوشت قرمز(گوسفند) را در حدود 16000 تومان و هرکیلوگرم گوشت قرمز (گوساله) را در حدود 12 هزار تومان می‌فروشند.

سلطانی تصریح کرد: قیمت هرکیلوگرم گوشت قرمز (گوسفند) در بازار نباید از 18000 تومان و قیمت هرکیلوگرم گوشت قرمز (گوساله) نباید از14000 تومان در بازار بیشتر باشد در حالی که مشاهده می کنیم متاسفانه قیمت گوشت قرمز(گوسفند) در شمال شهر تهران به 25000 تومان هم رسیده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور درخصوص متوسط میزان گرانی گوشت ازاواخر سال گذشته تاکنون نیز گفت: قیمت گوشت قرمز از شب عید تاکنون 6 تا 7 درصد گران شده است.

وی مهمترین عامل در این رابطه را عدم نظارت دولت عنوان کرد و افزود: در گذشته دولت بر قیمتها نظارت داشت و از رشد بی رویه قیمتها جلوگیری می کرد اما درحال حاضر به بهانه واگذاری وظایف به بخش خصوصی بر قیمتها نظارت نمی کند.

سلطانی با بیان اینکه شرایط هم اکنون به گونه ای است که حتی همه امور به بخش خصوصی واگذار نشده است، گفت: بارها اعلام کرده ایم که حاضریم این مسئولیت را برعهده بگیریم اما به شرط اینکه برای همه موارد از جمله "تنظیم بازارداخلی، واردات و صادرات"  خودمان برنامه ریزی کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون 100 میلیون واحد دامی در کشور داریم، گفت: با توجه به مصرف سرانه گوشت قرمز که امسال به ازای هر نفر 13 کیلوگرم است، براحتی می توانیم در سال جاری یک میلیون و 30 هزار تن گوشت قرمز تولید کنیم، ضمن اینکه در صورت مهیا بودن شرایط ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و 200 هزارتن گوشت قرمز هم داریم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با اشاره به اینکه سال گذشته 100 هزارتن واردات گوشت قرمز به کشور داشتیم، گفت: این درحالی است که قیمت گوشت قرمز در داخل کشور در حدود 20 درصد و قیمت گوشت برزیلی (وارداتی) در حدود 112 درصد در داخل کشور در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است.

به گفته وی، در سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" باید مسئولان بیش از پیش از بخشهای مختلف تولیدی کشور حمایت کنند تا در عرصه تولید گوشت قرمز هم به خودکفایی کامل رسیده و از واردات آن بی نیاز شویم.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها