به گزارش پایگاه 598، به نقل از تسنیم، بر اساس تحقیقی که نتایج آن در اوایل ماه اکتبر منتشر شد، گوشیهای هوشمند اندرویدی چندان قابل اعتماد نیستند و از کاربران خود جاسوسی می کنند. این مطالعه که با همکاری تیمهایی از دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند و کالج ترینیتی دوبلین در ایرلند انجام شده، بسیاری از نقایص گوشیهای اندرویدی برندهای اصلی در محافظت از حریم خصوصی را مشخص کرده است.
پروفسور داگ لیث در کالج ترینیتی دوبلین به همراه دکتر پل پاتراس و هائویو لیو در دانشگاه ادینبورگ، دادههای فرستاده شده توسط شش سیستم عامل اندروید مختلف در سامسونگ، شیائومی، هواوی، لینیج اواس، ریلمی و e/OS را بررسی کردند. آنها دریافتند که «این گوشیها اطلاعات قابل توجهی را به توسعه دهنده سیستم عامل و همچنین به طرفهای ثالث (همچون گوگل، مایکروسافت، لینکدین، فیسبوک و غیره) که قبلا اپلیکیشنهایشان نصب شده، منتقل میکنند.»
پژوهشگران بر اساس دادههای جمع آوری شده دریافتند که بخش قابل توجهی از اطلاعات در موضوعاتی همچون سیستمهای شناسایی دائمی گوشی هوشمند، سابقه استفاده از اپلیکیشنها و دادههای تله متری به این شرکتها منتقل میشود.
به گفته محققان اگرچه ما در سالهای اخیر قوانین حفاظت از اطلاعات شخصی را در چندین کشور از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کانادا و کره جنوبی تصویب کردهایم، اما شیوههای جمع آوری اطلاعات کاربران همچنان گسترده است. و نگران کنندهتر اینکه چنین شیوههایی، بصورت "پنهانی" و بدون اطلاع کاربران گوشیهای هوشمند انجام میشود و هیچ راهی نیز برای غیرفعال کردن چنین عملکردهایی وجود ندارد.
پژوهشگران امیدوارند که نتایج این تحقیق «زنگ هشداری» برای عموم مردم، سیاستمداران و نهادهای نظارتی باشد و همه برای کنترل واقعی گوشیهایشان اقدامات معنی داری انجام دهند.