به گزارش پایگاه 598، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در حالی صبح امروز به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد که برای روز پنجم دستور کار این جلسه چکشکاری صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم است.
بررسی صلاحیت آقایان ضرغامی، اوجی، محرابیان و سجادی به ترتیب برای تصدی وزارتخانه های گردشگری، نفت، نیرو و ورزش و جوانان دستور کار امروز مجلس است.
آغاز بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در مجلس
کمیسیونهای صنایع و فرهنگی مجلس شورای اسلامی، «عزت الله ضرغامی» را شایسته تصدی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تشخیص دادند.
وزیر پیشنهادی گردشگری گفت: ضرغامی از سابقه لازم برای مدیریت وزارت فرهنگی برخوردار نیست.
وی گفت: در ایران ظرفیت های تاریخی و فرهنگی زیادی وجود دارد و زمینه گردشگری ورزشی، تاریخی، ساحلی و پزشکی فراهم است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: بسیاری از گردشگران داخلی ما به ترکیه می روند و در جذب گردشگر خارجی دچار مشکل هستیم. ۸۰ درصد گردشگران ما داخلی هستند.
صباغیان با طرح این پرسش که علت اینکه گردشگر خارجی جذب نمی شود چیست؟، افزود: با توجه به اینکه کشور ما اسلامی است، اعتقاد فرهنگی و اسلامی وجود دارد، از این رو ارزشها برای ما مهم است. لذا مقاومتهایی در مقابل گردشگران وجود دارد. برای این مشکل چه فکر کرده اید؟
وی اظهار داشت: برخی ارزشهای فرهنگی و اسلامی مانع جذب گردشگری میشود. چه راهکاری برای جذب توریست و گردشگر دارید؟ در برخی شهرها آثار تاریخی برای جذب گردشگر می سازند، اما نباید واقعیت تاریخی تحریف شود.
نماینده مردم بافق در مجلس در پایان گفت: برنامه تحولی قابل اتکا و عملیاتی برای رفع گردشگری و صنایع دستی از سوی ضرغامی ارائه نشده است.
سیدعلی موسوی نماینده مردم ملکان در مخالفت با «عزت الله ضرغامی» وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: جنابعالی به عنوان وزیر تحول گرا معرفی شدید اما تخصص و احاطه لازم را در بحث صنایع دستی ندارید و برنامه ای برای صادرات فرش دستباف ارائه نشده است در حالی که دو میلیون نفر در بخش قالیبافی مشغول هستند و با گرانی مواد اولیه و مشکلات فروش محصولات شان دست و پنجه نرم می کنند.
وی خطاب به ضرغامی،افزود: رئیس سابق صدا و سیما، انقلابی جریان ساز، قشر روستایی که خانه های خود را به بوم گردی تبدیل کرده اند به شما امید بسته اند از این قشر استفاده کنید. چه زمانی ایران را جزو رتبه های نخست جهانی از نظر گردشگری قرار خواهید داد.
نماینده مردم ملکان در مجلس با بیان اینکه گردشگری روستایی کمترین ضرر را برای محیط زیست دارد، گفت: صنایع دستی مانع مهاجرت روستاییان می شود چه برنامه کوتاه مدت و بلند مدتی برای گسترش گردشگری روستایی دارید.
موسوی اظهار داشت: با چه برنامه ای، خانه های بومگردی را سازماندهی کرده و به نتیجه می رسانید. عدم وجود برنامه برای روستاهای مرزی از نقاط ضعف برنامه های شماست.
وی گفت: ضرغامی سال ها در مناصب مدیریتی به عنوان کارگزار نظام حضور داشته و به مشکلات مناطق محروم و عدم توزیع عادلانه بودجه آشناست، انتظار داشتیم برنامه جامع تری ارائه کند.
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در جلسه علنی عصر سه شنبه (۲ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با گزینه پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهارداشت: عزت الله ضرغامی نیاز به معرفی بنده ندارد اما لازم دانستم نکاتی را مطرح کنم. البته ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای صحبت کردن در موافقت با وی ثبت نام کرده بودند و این نشان میدهد که اغلب نمایندگان شناخت کافی از تواناییهای وی دارند.
وی بیان کرد: برخی افراد می گویند ضرغامی چهره ای با سابقه کار در عرصه فرهنگی و رسانه ای است و چرا برای وزارتخانه اقتصادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مجلس معرفی شده است؟ بنده معتقدم این گزاره کامل نیست.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اساسا چه کسی گفته است فرهنگ فقط منحصر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؟ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رویکرد تمدن سازی دارد و ما باید فرهنگ و تمدن ایران اسلامی را به جهانیان نشان دهیم که ضرغامی این ویژگی را به خوبی دارد.
قاضی زاده هاشمی افزود: جمهور ی اسلامی ایران جزو سه کشوری است که مراکز مختلف آن در یونسکو ثبت جهانی شده است اما دشمنان میخواهند ما را منزوی کنند. ابزار دیده شدن ما این است که از ظرفیت سفر استفاده کنیم و اقداماتی انجام شود تا مردم جهان به کشورمان بیایند و ظرفیتهای ایران را ببینند.
وی تأکید کرد: ترویج مسئله گردشگری در جمهوری اسلامی ایران نیازمند تبلیغات است و به فردی نیاز دارد که تبلیغات و رسانه را به خوبی بشناسد و بتواند با همه گویشها، اقوام و مذاهب صحبت کند و ضرغامی یک فرد رسانهای و مناسب برای این وزارتخانه است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دشمنان ما را تحریم کردند و اجازه فروش نفت به ایران نمیدهند و مسیر گشایش تحریمها، توجه به گردشگری و سفر است و ما نیازمند فرد استراتژیک و با سابقهای مانند عزت الله ضرغامی برای تصدی این وزارتخانه هستیم.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: ضرغامی چهره ای چند وجهی است، رسانه را میشناسد، اهل تعاملات اجتماعی است و با دولت های مختلف و در وزارتخانه های گوناگون کار کرده است.
وی اظهارداشت: بزرگترین حوزهای که ما میتوانیم به دنیا معرفی کنیم، تمدن دینی و اسلامی ایران است و باید از انتخاب ضرغامی برای تصدی این وزارتخانه استقبال کنیم.
قاضی زاده هاشمی متذکر شد: معمولا افراد تک بعدی برای تصدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انتخاب می شدند و این وزارتخانه تبدیل به حیاط خلوت افراد سیاسی می شد اما الان باید تصدی این وزارتخانه را به فرد باسابقه و با تجربهای چون ضرغامی بسپاریم.
علی رضایی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: ضرغامی نگاه تحول گرایانه دارد. بنده کارمند صدا و سیما بودم و از نزدیک با وی آشنایی دارم و باید بگویم که وی تجربه و تخصص لازم در حوزه رسانه را دارد.
وی با بیان اینکه ضرغامی توانایی ایجاد هماهنگی بین دستگاه های دولتی و حاکمیتی را دارد، تصریح کرد: وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فردی پاک دست است و با مبانی نظری و قرآنی آشنایی دارد و همچنین در تصمیم گیری های خود فردی شجاع است به گونه ای که در موضوع فتنه، موضع خود را روشن کرد.
نماینده مردم کنگاور در مجلس تصریح کرد: ضرغامی روحیه جوان گرایی و اعتقاد به جوانان دارد. سابقه بسیار خوبی در بخش صنایع دفاعی و موشکی دارد. مسلط به فضای مجازی است و با کاربردهای آن آشنایی دارد و همچنین سابقه حضور متوالی در سه کابینه را دارا است.
رضایی تأکید کرد: ما از ضرغامی انتظار داریم که در جهت تسهیل قوانین گردشگری و ساخت و توسعه هتل های ارزان قیمت، معرفی جاذبه های گردشگری ایران در رسانه های بین المللی اقداماتی را انجام دهد.
وی گفت: گردشگری اثرات مثبت و منفی در محیط طبیعی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران می گذارد و همچنین به صورت مستقیم و غیر مستقیم ۵۴۰ هزار شغل ایجاد می کند و ما باید از ظرفیت های بخش گردشگری به خوبی استفاده کنیم.
نماینده مردم کنگاور در مجلس افزود: علیرغم جایگاه تاریخی و ویژگی های طبیعی ایران متأسفانه ما از نظر کسب درآمد از بخش گردشگری جایگاه ویژه ای نداریم در حالی که اگر به این ظرفیت رسیدگی شود، می توانیم سالانه سودی دو برابر ذخایر نفتی وارد کشور کنیم.
رضایی گفت: لازمه توسعه صنعت گردشگری، مهیا کردن بسترهای آن در ابعاد مختلف است و معمولا سیاستگذاران و برنامه ریزان دنیا به این صنعت توجه ویژه دارند و ما هم باید در این زمینه برنامه داشته باشیم که ضرغامی فردی با تجربه، متخصص، مناسب و موثر در این وزارتخانه است.
وی تاکید کرد: ضرغامی گزینه خوبی برای رفع دغدغه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و برنامه های جدی برای حفاظت از میراث فرهنگی و ترویج هنرهای صنایع دستی دارد و برنامه هایی در حوزه گردشگری سلامت، گردشگری دریایی، بوم گردی و کشاورزی گردشگری دارد.
محمود احمدیبیغش نماینده مردم شازند در مخالفت با ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: آقای ضرغامی هر چه گشتم، جستجو و مشورت کردم، سرِ سوزنی مشابهتی بین تجربیات، سوابق، تحصیلات و عملکرد گذشته جنابعالی با وزارتخانه تخصصی ندیدم، در عجب ماندم که رئیسی مبتنی بر چه فاکتورهایی ضرغامی را برای این وزارتخانه معرفی کرده است.
وی ادامه داد: تا جایی که اطلاع دارم، در انتخابات به عنوان مدعی ریاستجمهوری حتی رئیسی را قبول نداشتند، حتی در ایام انتخابات یک بار دعوت زحمتکشان ستاد ایشان را برای حضور نپذیرفتید.
نماینده مردم شازند در مجلس گفت: وزارت میراث فرهنگی از دو بخش کاملا تخصصی تشکیل شده است، با سهمخواهی سیاسی ناشیانه، اداره این وزارتخانه میسر نیست، کارنامه ضرغامی نشان میدهد در چینش مدیریتی اعتقاد چندانی به انتصابات تخصصی ندارد و فرصت مدیریتی را فرصتی برای تجمیع دوستان مدیریتی و سیاسی خود میدانید.
احمدیبیغش تصریح کرد: آثار و تبعات اقدامات غیرکارشناسی شما در صداوسیما ادامه دارد، لطف بفرمایید که با کدام شاخص و عیار در حوزه گردشگری و کدام شاخص علمی و فنی میخواهید این مجموعه مهم را مدیریت کنید.
وی تأکید کرد: شاخص و برجستگی برای حوزه گردشگری که یکی از قطبهای اقتصادی به حساب میآید، داشتن وجاهت ملی و اعتبار بینالمللی فردی است که میخواهد در مسند وزارت بنشیند، این در حالی است که ضرغامی از وجاهت بینالمللی معقول و شایسته برخوردار و در سطح بینالملل نیز خوشنام نیست، لذا تردیدی ندارم با قرار گرفتن وی در حوزه گردشگری، این حوزه در داخل و خارج از کشور از هم خواهد پاشید.
نماینده مردم شازند در مجلس گفت: دوره پرتلاطم ریاست ضرغامی در صداوسیما به ویژه در مقاطعی خاص، موجب دلچرکینی افکار عمومی علیه وی شده است و مجموع عملکرد مدیریتی ضرغامی بسترساز مناسبی برای قرار گرفتن وی در رأس یک وزارتخانه نیست.
احمدیبیغش، یکی دیگر از دلایل مخالفتش با ضرغامی را این نکته کلیدی خواند که حضور وی در رأس این وزارتخانه موجب ناامیدی نخبگان حوزه گردشگری است و گفت: جامعه هدف گردشگری، بهویژه جامعه هدف بینالمللی جامعه خاصی است و ایجاد زمینه رقابت بینالمللی در این زمینه چهرهای موجه میخواهد و فردی که قابلیت رایزنی بینالمللی در این خصوص داشته باشد که با کمال تأسف ضرغامی هیچ کدام از این ویژگیها را ندارد.
وی ادامه داد: ضرغامی شور و نشاط مدیریتی ندارد و مدیرانی با ویژگیهای جنابعالی به مشاغل مدیریتی نگاه تفننی و تفریحی دارید، این نوع نگرش به وزارتخانهای که میخواهد برای اقتصاد ملی پشتیبان باشد، آفت است.
نماینده مردم شازند در مجلس با انتقاد از شیوه انتخاب ضرغامی گفت: رئیسی بر مبنای کدام استدلال عقلی و حجت شرعی ضرغامی را برای این وزارتخانه انتخاب کرده است.
وی خطاب به رئیسجمهور گفت: آقای رئیسی، به نظر شما معرفی برخی وزرای پیشنهادی، توهین آشکار به مجلس و نمایندگان نبوده است؟ دولتی که با شعار عدالت و حذف ویژهخواری و ویژهپروری و مبارزه با تبعیض به صحنه انتخابات ورود کرده، با برخی از این انتصابات و انتخابات، روند ناامیدکنندهای را شروع کرده و با دادن سهم به برخی گروهها و افراد، مردم و دلسوزان نظام را آزردهخاطر کرده است.
نماینده مردم شازند در مجلس ادامه داد: آقای رئیسی کدام معیار شایستهگزینی و ضدفساد را مصداق و ملاک قرار دادید که ما بیخبریم؟ رئیسی بعد از پیروزی در انتخابات سایت مدیران، راه انداخت، چند نفر از این افراد معرفی شده خروجی سامانه پر سر و صدای شما بودند؟
احمدیبیغش خطاب به ضرغامی گفت: ظاهرا معرفی شما به عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری برای خودِ شما به قدری غافلگیرکننده بوده که در برنامهها و گفتمانهای عجولانه شما بیشتر گفتمان و ساختار وزارت فرهنگ مدنظر قرار گرفته است و برنامههای شما بسیار ناامیدکننده است، هیچگونه افق و چشماندازی در آن دیده نمیشود.
وی تصریح کرد: ضرغامی با توجه به شرایط سنی و بیانگیزگی نمیتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و خالق درآمدهای سرشار از قبل میراث فرهنگی و تاریخی باشد.
نماینده مردم شازند در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: از دیگر نکاتی که ما را ترغیب میکند با حضور جنابعالی در میراث فرهنگی مخالفت کنیم، این است که شما از حجم فعالیتهای این وزارتخانه اطلاعی ندارید، این وزارتخانه به دلیل نوتأسیس بودن، نیاز به نیروی پخته از درون دارد تا بدون سیاسیکاری بتواند امورات این وزارتخانه را در سطوح مختلف ارتقا بخشد، ارتقای کمّی و کیفی این وزارتخانه توسط فردی سیاسی و وابسته به دوستان سیاسی میسر نمیشود، بلکه منجر به خسارتهای بیپایانی خواهد شد.
جلال رشیدیکوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر مجلس، در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ضرغامی به خوبی از مشکلات حوزه گردشگری آگاه است و برنامههای جدی در این زمینه دارد.
وی بیان کرد: ضرغامی میتواند در این عرصه تحول ایجاد کند، چرا که ثابت کرده فردی تحولگرا است و توانایی هماهنگی دستگاههای مختلف را دارد.
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضرغامی فردی سالم و پاکدست است و تحت فشار، تصمیم نمیگیرد، تصریح کرد: وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اشراف کامل به حوزه تبلیغات دارد و این مسئله لازمه کار فرهنگی است.
رشیدیکوچی افزود: ضرغامی ارتباط خوبی با جوانان دارد و در فضای مجازی پاسخ نظرات آنان را میدهد. ضرغامی میتواند تهدیدات تاریخ مصرف گذشته در حوزه وزارتخانه مذکور را از بین ببرد و آن را به فرصت تبدیل کند.
نماینده مردم مرودشت در مجلس خاطرنشان کرد: ضرغامی با اجرای دقیق برنامههای خود میتواند بر حل مشکلات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فائق بیاید و توانایی آن را دارد که این وزارتخانه را مانند وزارت نفت به یک وزارتخانه پولساز تبدیل کند.
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مخالفت با عزتالله ضرغامی وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: اظهارات احمدیبیغش را ورای انصاف میدانم و از آقای ضرغامی عذرخواهی میکنم.
وی تصریح کرد: ضرغامی مدیری در تراز انقلاب اسلامی و تحول گرا است، اما هر کسی را بهر کاری ساختند، اگر برای وزارت ارشاد معرفی میشد، اولین موافق وی بودم.
نماینده مردم چابهار در مجلس با بیان اینکه به استناد برنامهای که ارائه کرده، ضرغامی را مناسب این جایگاه نمیدانم، گفت: میزان انطباق برنامههای ضرغامی با اسناد بالادستی، ۶۳ درصد است، غلطهای املایی عجیب و غریبی در برنامههای وی وجود دارد و گزارش توصیفی ناقصی از روند گردشگری ارائه شده است.
سعیدی اظهارداشت: مقایسه تطبیقی ضرغامی در مورد وضعیت صنایع دستی و گردشگری مربوط به سال ۲۰۱۷ است و هیچ راهبرد مشخصی برای شرایط کرونا و پساکرونا ارائه نشده، تنها یک بسته حمایتی معرفی شده که منابع مالی آن دیده نشده است.
وی تصریح کرد: در مورد توریسم سلامت نیز برنامههایی برای تولید واکسن و جذب گردشگر سلامت ارائه شده، در حالی که تا امروز به وعدهها در زمینه تولید واکسن عمل نشده و در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۹ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادهاند.
نماینده مردم چابهار در مجلس، یکی از چالشهای کشور را عدم توجه به آمایش سرزمینی برای گردشگران خواند و گفت: امروز سواحل مکران که بهترین بهرههای گردشگری را دارند، در اختیار صنایع پتروشیمی و فولاد قرار گرفتهاند.
وی خطاب به ضرغامی گفت: در دوران مدیریت خود در صداوسیما، به جذابیتهای گردشگری توجه نداشتید.
نماینده مردم چابهار در مجلس در پایان اظهارداشت: ضرغامی در همه پلتفرمهای فضای مجازی شامل توئیتر و تلگرام فعال است، چرا مردم عادی نمیتوانند در این پلتفرمها حضور داشته باشند.
مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت، در موافقت با گزینه پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ضرغامی برنامههای بسیار خوبی در زمینه صنایع دستی و توریست دارد. وی دنیا را میشناسد و از نزدیک کشورهای مختلف ۵ قاره را دیده است.
وی افزود: ضرغامی مردم میدان و عمل است و در سازمان صداوسیما نشان داد که مدیری توسعهگرا و تحول گرا است و به توسعه کمّی و کیفی شبکههای رادیویی و تلویزیونی را به خوبی عملیاتی کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای اولین بار در دوران مسئولیت ضرغامی در سازمان صداوسیما، سریالهای فاخر و طولانی مانند «کیمیا» و «در چشم باد» ساخته شد و او یک مدیر میدانی است.
توانگر بیان کرد: همه ما به یاد داریم که حواشی زیادی درباره پخش سریال سرزمین کهن به وجود آمد و باعث اعتراض مردم مسجدسلیمان و ایل بختیاری شد، ضرغامی برای برطرف کردن این سوءتفاهم، لباس بختیاری پوشید و بدون محافظ میان مردم بختیاری رفت و به جای برخورد امنیتی و چکشی، به اعتراضات آنان پاسخ داد و الگوی خوبی از ارتباط مسئولان با مردم را ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه ضرغامی تجربه کار با سه دولت خاتمی، احمدینژاد و روحانی را دارد که نشاندهنده تعامل اوست، ادامه داد: وی تاکنون مسئولیتهای گوناگون و مؤثری در بخشهای مختلف داشته است و به برنامهها و اسناد بالادستی اشراف کامل دارد و فردی محبوب، مردمی، سادهزیست و فسادستیز، تحولگرا و معتقد به جوانان است، در بسیاری از کشورها صنعت گردشگری منبع اول درآمدی است، اما متأسفانه کشور ما در این زمینه دچار عقبماندگیهای جدی است و لازمه رفع این مشکل آن است که نهادهای مختلف در کنار هم و هماهنگی کامل با هم باشند تا شاهد رونق گردشگری باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: ضرغامی توانایی انجام این کار را دارد و چهرهای ملی، فرهنگی، فرادستگاهی و اهل تحول است و هر جا مسئولیت داشته، در آنجا تحول ایجاد کرده است.
توانگر تأکید کرد: اگر ضرغامی در سازمان صداوسیما نبود، الآن فقط ۶ کانال آنالوگ داشتیم، اما الآن بیش از ۳۰ کانال ملی، ۳۰ کانال استانی و تعداد زیادی شبکه رادیویی داریم و وی تحول بزرگی را در رسانه ملی ایجاد کرد.
ضرغامی: مردم روشهای کلیشهای مدیریتی را نمی پذیرند
سید عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی گردشگری و صنایع دستی صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه بررسی رای اعتماد وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: حکایت آسیبهای امروز ما در حوزه مدیریت کشور این است که دنبال پاسخهای ساختاری و کلیشهایای به جدی ترین مشکلات کشور میرویم و هرچند کارمان را راه می اندازد ولی چون به این روش عادت کرده ایم مردم دیگر این را از ما نمیپذیرند و به دنبال کارهای تحولی و بزرگ و برهم زدن پساختارهای پوسیده و کارآمد که مثل بختک بر سر مردم آمده هستند در حالی که دیگر این تفکر تحولی تبدیل به کارهای محدود و نقطهای شده است در حالی که باید سکه رایج در نظام جمهوری اسلامی باشد.
ضرغامی با بیان اینکه وزارتخانه جدیدالتاسیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک وزارتخانه بسیار مهم است و هرکدام از این بخشها ظرفیت یک وزارتخانه مستقل دارند ولی به جهت همپوشانی باهم قانونگذار آنها را در قالب یک وزارتخانه آورده تا از ظرفیتهایشان استفاده شود، گفت: بسیاری از حوزه های مهم و اساسی کشور مرتبط با این وزارتخانه است و شاید دلیل پذیرفتن این مسئولیت غیر از تجربه مدیریتی و فرهنگی آن است که بخش زیادی از این مجموعهها در وزارت ارشاد بود.
وی افزود: میراث فرهنگی و معاونت زیارتی و سیاحتی در وزارت ارشاد بود و من هم در معاونت امور استان ها و امروز مجلس با این حوزه ها آشنایی دارم ولی بسیاری از نهادهای مختلف کشور باید همکاری داشته باشند تا نگاهی ملی و فرابخشی برای دیدگاه بلند دولت ایجاد شود.
ضرغامی اظهار داشت: وزارت میراثفرهنگی به دلیل فقدان یک دیدگاه نظری و ایدئولوژیک که باید همه نیروهای فکری و مدیریتی جامعه را همراه و همگرا کند؛ متاسفانه دچار عقب ماندگی شده و مهجور و مغفول مانده است. در حالی که با مقداری تلاش میتواند در کنار بسیاری دستاوردهای اقتصادی که به دنبال خواهد داشت به عنوان جدی ترین بستر صدور ارزشهای اسلامی و انقلابی برای کشور باشد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: نگاه من به اضلاع میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مساوی، متعادل و ترازمند است و هیچکدام بر دیگری ارجحیت ندارد. این سه قسمت مکمل اند، وابسته به هم اند و همافزایی با هم دارند. برنامهام را در ۳۰صفحه تقدیم نمایندگان کردهام که در آن هم وضعیت موجود را بیان و هم نقاط قوت و ضعف و تهدید و قدرت را در آن بعد از جلسات مکرر با جدیترین کارشناسان، اساتید دانشگاه، نخبگان و افراد با تجربه در حوزه وزارتخانه و جبهه انقلاب، بیان کردهام.
ضرغامی افزود: چون نمایندگان نکات بسیار خوبی را به لحاظ ملی، استانی، بخشی مطرح کردند 64 محور مهم را استدلال و 28 پیشنهاد جدید و ارزشمند را استخراج کرد، که امروز در اختیار کمیسیون ها قرار می گیرد.
وی ادامه داد: مردم بدانند که بسیاری از درس های جدی کارشناسی در حوزه های تخصصی انجام شده و در صحن علنی با توجه به وقت محدود به ارجاعات، تعلیقات و هماهنگی ها می پردازند بنابراین بحث هایی که نمایندگان مطرح می کنند ممکن است برای مردم اجمال و سربسته باشد.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مورد میراث فرهنگی گفت: این حوزه تمدن و هویت ماست آن هم در دوره ای که بی هویتی توسط رسانه های پر نفوذ نوین تبلیغ و ترویج می شود؛ جوان و نوجوان ما باید با این پیشینه تمدنی آشنا شوند.
ضرغامی یادآور شد: میراث فرهنگی چه ملموس و چه ناملموس هردو فوق العاده ارزشمند هستند و در حوزه ملموس 32 هزار اثر تاریخی و فرهنگی و در حوزه ملموس هزار و 900 ثبت شده داریم؛ میراث فرهنگی ناملموس به رفتارها، آداب، گویش ها و فرهنگ برمی گردد و ایرانی ها صاحب بهترین فرهنگ ناملموس در سطح جهان هستند و علت آنکه آن طور که شایسته است نتوانستیم در این حوزه توفیقی کسب کنیم این است که وظایفمان را به درستی انجام ندادیم.
وی افزود: آیات قرآنی به ما مسیر میراث فرهنگی را نشان می دهد و در سوره مبارکه حجر که در مورد قوم لوط است وقتی عذاب الهی آمد و این قوم را نابود کرد ما خرابه های قوم لوط را بر سر راه قرار دادیم تا کاروانیان ببینند و مایه عبرت شود بنابراین میراث فرهنگی باید سر راه و در دسترس باشد اما نیست همچنین باید به درستی معرفی شوند اما این بخش مهم کار رسانه ای جدی آن هم توسط رسانه های نوین می خواهد و باید پیام آن ها را منتقل کنیم.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این میراث چندین هزار ساله ما در قبل و بعد از اسلام دارای پیام هستند و اگر کاخ شاهان را مشاهده کنیم هم عبرت دارد و هم به تعبیر رهبر معظم انقلاب وقتی به تخت جمشید می رویم اقتدار ایرانیان را مشاهده می کنیم اما در کشور ما در طول این سال ها این عامل مهم همبستگی و اتحاد ملی تبدیل به جریان دو قطبی شده در حالی که شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران به خوبی هم افزایی این بخش را مطرح می کنند و رهبر معظم انقلاب هم بهترین و دقیق ترین تعبیرها را دارند.
ضرغامی در ادامه به برنامه های خود برای ایجاد جاذبه های تکمیلی و گردشگری خانواده محور اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی را تقویت خواهیم کرد و به آن مسئولیت می دهیم تا با نظارت مناسب این بخش را ساماندهی کند.
وی به توضیح برنامه های خود در حوزه صنایع دستی پرداخت و اظهار کرد: از 460 صنعت دستی هنری در سطح جهان 370 صنایع دستی هنری را در ایران داریم و علی رغم این ارزش بالا، به دلیل مشکلات بازاریابی ، معرفی و فروش این بخش مغفول مانده است. همچنین در رقابت با کشورهای دیگر به لحاظ قیمت تمام شده و دلالی های صورت گرفته و همچنین فقدان برندسازی مشکل جدی در این حوزه داریم.
وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: عدم کاربردی بودن بخشی از صنایع دستی سبب شده تا بخشی از آنها جنبه تزئینی پیدا کند و با توجه به مشکلات از سبد خرید مردم حذف شود. ما همچنین در حوزه مشاغل خانگی که در این بخش تاثیر بسیاری دارد، مشکلاتی داریم که بخشی از آن مربوط به قانون است، لذا با توجه به قانون فعلی و مکمل این بخش، اصلاحاتی صورت خواهیم داد.
وی ادامه داد: با تامین منابع اولیه ارزان و در دسترس و تسهیل عرضه و تقویت تقاضا، مشکلات این حوزه را برای تقویت و توسعه صنایع دستی در برنامه خود پیش بینی کردیم. صنعت گردشگری، صنعت پیشران با خدمات متنوع و گسترده است و درآمد بسیاری از کشورها از این حوزه تامین می شود. براساس آمار 10.4 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی مربوط به حوزه گردشگری است و 10 درصد کل اشتغال جهانی در این بخش است. در واقع از هر 5 شغل ایجاد شده یکی مربوط به حوزه گردشگری است و میانگین رشد ناخالص جهانی 3 درصد است و در حوزه گردشگری 4.6 درصد، که متاسفانه این آمار در ایران بسیار متفاوت و با فاصله از آمار جهانی است.
ضرغامی یادآور شد: صادرات نامرئی صفت خوبی برای این حوزه است و ارتباطی با تحریم ندارد، لذا با تقویت این بخش می توان اشتغالزایی و ارزآوری را سرعت بخشید.
با بررسی مزیت رقابتی بین کشورهای همسایه به این نتیجه می رسیم که با وجود افزایش بهای دلار در کشور ما گردشگری توسعه نیافته، هر چند در کشورهایی چون امارات، بحرین، قطر، عربستان، رژیم صهیونیستی و اردن درآمدهای بالایی از گردشگری کسب می کنند، اما ما به کشورهایی چون لبنان، کویت و یمن قابل مقایسه هستیم.
این وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه حوزه گردشگری بیش از سایر بخش ها می تواند به افزایش سرمایه گذاری در کشور کمک کند، بیان کرد: حوزه های مختلف گردشگری از جمله گردشگری فرهنگی، طبیعت گردی، روستایی، سلامت، کشاورزی، کسب و کار، خوراک، آموزش، ورزشی، کوهستانی، حلال و مذهبی، ماجراجویانه، شهری و دریایی، امکان تقویت و توسعه در کشور ما را دارد.
وی با اشاره به جلسه ای که اخیراً با نمایندگان استان هرمزگان داشت، گفت: این استان 1100 کیلومتر ساحل دارد، اما گردشگری دریایی ما در این بخش صفر است و بیکاری در این استان به 30 درصد رسیده است. این در حالی است که بخش خصوصی امکانات فراوانی برای توسعه گردشگری در حوزه ساحل برون و درون مرزی دارد.
ضرغامی با بیان اینکه گردشگری حلال و مذهبی یکی از مزیت های نسبی کشور ماست، افزود: هرچند برخی می پندارند که به خاطر محدودیت ها ما مشکلات جذب توریست داریم، اما بسیاری از مردم دنبال گردشگری حلال و مذهبی هستند و این بخش می تواند برای ما درآمدزا باشد.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه این حوزه جدی ترین حوزه برای همبستگی ملی، وحدت و انسجام ملی است، تصریح کرد: ما می توانیم با اقصی نقاط کشور ارتباط برقرار کنیم و بخش زیادی از این مزیت در مناطق محروم وجود دارد، اما نگاه به این حوزه باید غیرسیاسی باشد، لذا با نگاه فرهنگی، اقتصادی و ملی با کمک آحاد مردم می توانیم وزارتخانه ای همگرا، تشکیل دهیم. هر نوع نگاه سیاسی و قبیله ای به این بخش آفتی برای گردشگری است.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت
با اتمام بررسی صلاحیت عزت الله ضرغامی، وزیر پیشنهادی وزارت «گردشگری و میراث فرهنگی»، مجلس وارد بررسی صلاحیت جواد اوجی، وزیر پیشنهادی «نفت» شد.
سخنگوی کمیسیون «انرژی» گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «نفت» را در صحن مجلس قرائت کرد.
چنارانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت:
آقای اوجی! چه برنامهای برای استفاده از میادین نفت و گاز دارید؟
در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه (۳ شهریور) مجلس و در جریان بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم، هاجر چنارانی در مخالفت با رأی اعتماد به «جواد اوج» وزیر پیشنهادی نفت، موضوعاتی را در مورد اولویتهای برنامههای وی در این وزارتخانه مطرح کرد.
وی گفت: اوجی باید در اولین فرصت برنامهای برای حل مشکلات مناطق محروم ارائه کند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به لزوم ادغام وزارتخانه نفت و نیرو، افزود: همه دولتها برنامه ادغام این دو وزارتخانه را دارند اما وقتی که روی کار می آیند، این موضوع مهم را فراموش میکنند و هیچ دولتی زیر بار ادغام این دو وزارتخانه نمیرود.
چنارانی خطاب به وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: برای ظلمهای شرکت ملی نفت در حق مناطق نفت خیز چه برنامهای دارید؟ با چه برنامهای میخواهید از مناطقی که نفت و گاز استخراج میشود، محرومیت زدایی کنید؟. چه اقدامی برای استفاده حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی در برنامههایتان دارید؟
وی افزود: تکلیف صنایع نفتی «آببر» از جمله پالایشگاه اصفهان، شازند و تهران چه خواهد شد؟
نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به افزایش چشمگیر صادرات قیر و عدم تأمین قیر رایگان برای آسفالت راههای روستایی، خاطرنشان کرد: بیشترین تذکرات نمایندگان مربوط به راههای روستایی است. به دنبال وزیری هستیم که قیر مورد نیاز مجلس برای راههای روستایی را تأمین کند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۰ به تأمین قیر رایگان اختصاص یافته است. وزیر پیشنهادی نفت اعلام کند از چه راهی میخواهد این قیر رایگان را تأمین کند.
چنارانی خطاب به اوجی، گفت: کسانی که با شما وارد وزارت نفت میشوند، از جنس خودتان خواهند بود؟
وی افزود: در راستای قراردادهای نفتی و گازی چه برنامهای دارد؟ ما منتظر ارائه دیپلماسی مهندسی شده در بخش نفت و گاز از سوی وزیر پیشنهادی هستیم.
نماینده مردم سبزوار در مجلس همچنین از اوجی خواست برنامه اش برای توسعه پایدار نفت و تولید صیانتی را ارائه کند.
چنارانی گفت: در برنامههای وزیر پیشنهادی در مورد مدیریت مصرف گاز برای تجارت آن اهدافی تعیین شده است. در دورههای قبلی نیز سواپ گاز وجود داشته است. وزیر پیشنهادی برای سواپ نفت چه برنامهای دارد؟
عسگری در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت:
تخصص «اوجی» در حوزه گاز است/ برنامه او در حوزه فروش نفت مشخص نیست
در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه (۳ شهریور ماه) و در جریان بررسی رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم، مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مخالفت با «جواد اوجی» وزیر پیشنهادی نفت گفت: انتخاب وزرا بر عهده رئیسجمهور و رأیاعتماد به آنها بر عهده مجلس است. محصول آنچه امروز مجلس میکارد را مردم برداشت میکنند.
وی با بیان اینکه رسالت مجلس انقلابی توجیه عملکرد دولت نیست، گفت: برخی از وزارتخانهها نقش تأمین منابع را برای دولت دارند و بقیه وزارتخانهها سر سفره آنها مینشینند؛ وزارت نفت چنین نقشی را دارد.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی افزود: در آغاز گام دوم انقلاب برای بررسی صلاحیت وزرا باید «معیار تناسب» را مد نظر قرار دهیم. باید تناسب وزرا با شرایط پیچیده کشور، وضعیت اقتصادی مردم، شرایط داخلی وزارتخانه و شرایط بینالمللی، توان و تجربه وزیر پیشنهادی بررسی شود.
وی تحریمهای نفتی را گلوگاه وزارت نفت خواند و بر ضرورت مردمیسازی این وزارتخانه پس از گذشت دهها سال از ملی شدن صنعت نفت تأکید کرد.
عسگری با بیان اینکه اوجی مثل اغلب وزرا دارای تعهد و تخصص است، گفت: تجربه وی در حوزه گاز بوده اما مشکلات کشور تحریم نفتی است. دولت باید پاسخ دهد این نقص را چطور جبران خواهد کرد؟
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اوجی گزارش دهد که امروز چه مقدار نفت میفروشیم، چه زمانی طول میکشد تا پول فروش نفت به کشور بازگردد و برای فروش نفت و بازگشت سریع پول آن به کشور چه برنامهای دارد؟
وی گفت: اوجی باید برنامه خود را برای افزایش تولیدات پالایشگاهی و پتروشیمی ارائه کند.
حسینزاده در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت:
فروش نفت با مدیریت «اوجی» افزایش مییابد/او تجربه صادرات نفت دارد
حسین حسینزاده نماینده مردم لارستان در جلسه علنی امروز چهارشنبه (۳ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت اظهارداشت: بنده همیشه همراه خود یک بطری کوچک نفت دارم تا بگویم مدیریت وزارت نفت باید به فردی جهادی، انقلابی، متخصص و توانمند سپرده شود و ما باید قدر این نعمت را بدانیم.
وی بیان کرد: دو دهه است که بنده وزیر پیشنهادی نفت را میشناسم و باید بگویم وی کار در حوزه نفت را از ردههای پایین آغاز کرده و در حوزه پایین دست، بالادست، پتروشیمی و بخشهای گاز و نفت کشور فعالیت کرده و متخصص است.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اوجی فردی پاکدست، جهادی، متخصص و انقلابی است، گفت: زمانی که ما فردی را از بدنه یک وزارتخانه به عنوان وزیر انتخاب کنیم، قطعاً موفق میشویم و اوجی کاملاً به حوزه وزارت نفت اشراف دارد و در بخش صادرات نفت هم کار کرده است.
حسین زاده تأکید کرد: یکی از مشکلات ما نابسامانی مسکن است و برای مسکن سازی باید پول داشته باشیم که این پول توسط وزارت نفت به دست میآید و وزارت نفت، وزارتخانهای فرادولتی است و نیازمند فردی است که توانمندی رفع مشکلات این حوزه را در شرایط تحریمی داشته باشد که اوجی این قابلیت را دارد.
وی ادامه داد: ۱۳.۵ درصد از منابع ذخیره نفتی جهان و ۱۶.۵ درصد از منابع ذخیره شده گازی جهان متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و ما باید در این زمینه همواره عملکرد قابل قبولی داشته باشیم. وزیر پیشنهادی نفت در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان هم عملکرد خوبی داشته و توانست شرکتهای زیانده در آنجا را با درایت و هوشمندی به سوددهی برساند.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: به اعتقاد بنده وزیر نفت، وزیر اول اقتصاد کشور است و مهم است که فردی توانمند برای این وزارتخانه انتخاب شود و باید از رئیس جمهور تشکر کنیم که فرد باتجربه ای را برای تصدی وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است و وی قطعاً میتواند برای صنعت نفت اقدامات اساسی انجام دهد و ما هم بر عملکرد وزیر آینده نفت نظارت خواهیم کرد و اگر مسئولیتهای این حوزه به خوبی انجام نشود ما خودمان پیگیر خواهیم بود.
حسین زاده تصریح کرد: اوجی درسمت های قبلی قراردادهای گازی ایران با عراق، پاکستان و ترکمنستان را منعقد کرد. همچنین دشمنان، اوجی را تحریم کردند که نشان دهنده کارآمدی این فرد است و قطعاً میتواند وزارتخانه کلیدی و راهبردی نفت را به پویایی و موفقیت برساند و در شرایط تحریمهای ظالمانه دشمن میزان فروش نفت کشور را افزایش دهد.
وی یادآور شد: زمانی که اوجی معاون وزیر نفت بود بارها جهت پاسخگویی در مجلس شورای اسلامی حاضر شد و این مسئله نشان دهنده تعامل بسیار خوب وی با نمایندگان است. وی فردی جهادی، انقلابی و متخصص است و میتواند مشکلات نیروی انسانی حوزه وزارت نفت را هم حل و فصل کند، چراکه بسیاری از آنان قرارداد موقت دارند و این موضوع مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده است.
نقدعلی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت:
«اوجی» لیست اموال خود را شفاف اعلام کند/ تخصص او حوزه گازی است
در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه (۳ شهریور) مجلس و در جریان بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم، حجت الاسلام نقدعلی نماینده خمینی شهر در مخالفت با رأی اعتماد به اوجی وزیر پیشنهادی نفت، گفت: شرط پیروزی این است که ما ذیل اهل ایمان قرار گیریم. اکثر گزینههای پیشنهادی از سوی دولت گزینههای قابل قبولی هستند. اگر ذیل اهل ایمان باشیم، در امان هستیم و امدادهای الهی به کمک ما میشتابند.
نقدعلی تصریح کرد: بعد از دولت واگرا که تمام چشم خود را به کدخدا دوخته بود، دولت مردمی و انقلابی سر کار آمد که میخواهد بر خدا توکل کند. توکل بر خدا جز با خدمت به محرومین حاصل نمیشود.
نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: برای تأمین بودجه نیازمند درآمدهای نفتی هستیم زیرا درآمدهای مالیاتی به دلیل مشکلات اقتصادی کاهش یافته است. لذا راهی جز فروش نفت و فرآوردههای نفتی نداریم.
وی تصریح کرد: باید به شخصیتی برای وزارت نفت رأی دهیم که در شرایط تحریمی بتواند نفت بفروشد.
نقدعلی ادامه داد: کسانی که اقتصاد را به برجام گره زدهاند کار را به جایی رساندند که کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه نفت میفروختیم. در حال حاضر به برکت تصویب قانون هستهای مجلس، فروش نفت به یک میلیون بشکه افزایش یافته است.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با پرویز فتاح که اکنون مسئول هلدینگ بنیاد مستضعفان است، صحبت کردم. وی معتقد بود که اوجی در زمان تحریم گاز، تحریمها را دور زده و گاز فروخته است اما مسئله نفت متفاوت است.
وی با بیان اینکه در فروش گاز و فرآوردههای گازی مشکل کمتری داریم، اظهار داشت: در زمان زنگنه کل بدنه وزارت نفت رعب و وحشت خاصی از تحریمها داشتند لذا برای فروش نفت نیاز به جرئت و جسارت ویژهای است.
نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس، رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه را برای وزارت نفت مناسب میدانستند. در روز رأی اعتماد هم وی نام وزارت نفت را میبرد.
به گزارش مهر در ادامه اظهارات نقدعلی، توانگر نماینده تهران یادداشتی را به وی داد. نقدعلی بعد از خواندن یادداشت گفت: اوجی لیست اموال خود را به صورت شفاف اعلام کند.
وی افزود: ما وزیر با ثروت یک میلیاردی را تجربه کردیم که ۱۲۰ شرکت داشت و خودش میبرید و میدوخت. بنده در دولت گذشته تحقیق و تفحص از سهم ۱۴.۵ درصدی وزارت نفت از درآمدهای نفتی را کلید زدم.
در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت؛
نادران: «اوجی» درباره اموالش خلاف واقع سخن گفت
در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه سوم شهریور و در جریان بررسی رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم الیاس نادران در مخالفت با «جواد اوجی» وزیر پیشنهادی نفت، گفت: آنچه برای ما در سالهای اخیر اهمیت پیدا کرد این است که مردم به جریان انقلابی و پاکدست اعتماد کردند و انتظار دارند جریانات اداره کشور بر همین مدار حرکت کند، بنابراین بنده در موافقتها و مخالفتها بیش از آنکه به کارآمدی وزرای پیشنهادی نگاه کنم به سلامت و پاکدستی این افراد حساسیت نشان دادم.
وی افزود: در مجلس گذشته با دوستان بحثی داشتم مبنی بر اینکه، حیف بدتر است یا میل؟ بنده معتقدم تا میل نباشد حیف نمیشود. نفوذ از پنجره فساد وارد میشود اگر فخری زادهها را میزنند به دلیل نفوذ از نقطههای فساد است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: به وزیر پیشنهادی اطلاعات عرض کردم آنچه دوستان در مورد فتنه ۸۸ و قم میگویند به کنار، با فساد در وزارت اطلاعات چه خواهید کرد، ما مدیران پاکدست میخواهیم. نهادهای اطلاعاتی باید سالمترین افراد را داشته باشند. به بقیه وزرا هم همین نکته را گفتم.
نادران با اشاره به جلسه او با وزیر پیشنهادی نفت، گفت: با اوجی جلسهای گذاشتم و گفتم قصد من راستی آزمایی است نه اقرار به چیزی.
وی اظهار داشت: از اوجی سوال کردم لیست اموالش در شبکههای اجتماعی را دیده است؟ پاسخ داد چه میگوئید؟
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: نمایندگان در شبکههای اجتماعی لیست اموال وی را دیدهاند، اما وزیر پیشنهادی که در معرض انتخاب است ندیده است؟
نادران گفت: سوال کردم چه دارید گفت ۳ آپارتمان یکی خانه هروی، یک خانه به همسرم ارث رسیده و یک خانه پسرم دارد، از مراجع ذیربط سوال کردم ۹ مورد اموال وی را لیست کردند. دو برگه اموال «اوجی» بود.
وی تصریح کرد: کسی که به این صراحت خلاف واقع میگوید در مواقع دیگر هم همین است.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در موردی اعلام کرد رستم قاسمی و فرد دیگری کار کردند و فرد شاکی به جای آنها در مورد من داستان پردازی کردند سوال اینجاست چرا در مورد رستم قاسمی حرف نزده است.
نادران گفت: دوستان ما اصرار میکنند که گزارشهای وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی «فلان و بهمان» است.
وی تصریح کرد: به مخبر هم گفتهام «دیمیتریس کامبیس» را چه زمانی پروندهاش را رو کردند، کی دکلهای گم شده و کشتیهایی که بردند رو شد؟ زمانی که از فرودگاه امام خارج شد، آیا نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آن زمان مسئولیت نداشتند؟
از ابتدای جلسه صبح امروز تعداد ز یادی از نمایندگان اطراف نادران جمع شده بودند و با وی صحبت میکردند. به نظر میرسید احمد امیرآبادی نماینده قم تلاش دارد نادران را قانع کند پس از این اظهارات نادران نیز تعداد زیادی از نمایندگان برای بررسی مدارکی که نادران به آنها استناد میکرد، نزد وی رفتند.
حبیب زاده در جلسه علنی:
«اوجی» از بدنه وزارت نفت است/ او توان صادرات نفت را دارد
انور حبیبزاده در جلسه علنی امروز(چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: جواد اوجی فردی توانمند بوده و از شجاعت و بصیرت و آگاهی فوق العادهای برخوردار است.
وی افزود: وزیر پیشنهادی نفت از بدنه صنعت نفت است و با مشکلات وزارت نفت آشنا است و توانایی رفع این مشکلات را دارد.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نفت تجارب خوبی در بخش نفت و انرژی دارد و این تجارب میتواند در عملکرد مثبت و رو به جلوی این وزارتخانه در سالهای آینده تأثیرگذار باشد.
حبیبزاده گفت: بیش از ۹۷ درصد انرژی مورد نیاز داخلی کشور از نفت و گاز تأمین میشود و درآمد حاصل از فروش نفت هم تأثیر زیادی در اقتصاد کشور دارد.
وی افزود: بر این اساس ما باید فردی را برای تصدی وزارت نفت انتخاب کنیم که توانایی صادرات نفت را داشته باشد و همچنین به خوبی از مشکلات و دغدغههای موجود در این وزارتخانه اطلاع داشته باشد که اوجی این ویژگی را دارد.
بابایی کارنامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت:
«اوجی» توانمندی فروش نفت را دارد/ او برنامهمحور است
علی باباییکارنامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۳ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی و در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت، گفت: وزیر پیشنهادی نفت برنامهها و استراتژیهای مهم و اساسی برای حل معضلات بخش نفت و انرژی دارد.
وی بیان کرد: یکی از چالشهای اصلی وزارت نفت مربوط به وضعیت کارکنان این وزارتخانه است و ما شاهد بیعدالتی در ساختار سازمانی این وزارتخانه هستیم که جزو برنامههای جواد اوجی، ساماندهی وضعیت نیروی انسانی وزارت نفت است.
نماینده مردم ساری در مجلس با تأکید بر اینکه جلوگیری از خامفروشی مسئلهای حائز اهمیت است، تصریح کرد: همچنین خنثیسازی تحریم و فروش نفت مسئلهای بسیار مهم است چرا که تمام بودجه سنواتی ما متکی به نفت است و حتماً باید به عنوان وزیر نفت انتخاب شود که توانمندی و هوشمندی زیادی در عرصه تجارت خارجی جهت فروش نفت داشته باشد و به زیرساختهای وزارت نفت توجه کند که وزیر پیشنهادی نفت این ویژگی را دارد.
بابایی کارنامی اظهار داشت: همچنین توجه به میادین مشترک نفت و گاز یکی از اولویتهای مهم است که باید مورد توجه وزارت نفت قرار گیرد، البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نبود، معلوم نبود که فازهای پارس جنوبی چه سرنوشتی پیدا میکردند و باید از نیروهای سپاه پاسداران در همین جا تقدیر و تشکر کنم.
وی با بیان اینکه توسعه صنایع پاییندستی نفت هم موضوعی مهم است، گفت: صادرات گاز و توجه به دیپلماسی انرژی هم باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و متأسفانه در دولت قبلی شاهد بودیم که روابط کشورمان با کشورهای اوپک خوب نبود و ما منفعل بودیم و اوجی میتواند با توانمندیهای خود، وضعیت کشور در این زمینه و ارتباط با کشورهای عضو اوپک را بهبود بخشد.
نماینده مردم ساری در مجلس تأکید کرد: اوجی از بدنه وزارت نفت و دارای تخصص و تجارب کاری مرتبط است. همچنین باید به این مسئله توجه شود که وزرای معرفی شده به مجلس از فیلترهای مختلف و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی عبور کردهاند و ما به سند متقن و محکمی نرسیدیم که اوجی فردی لایق برای تصدی وزارتخانه نفت نیست و باید بگوییم که وی فردی سالم است و برنامههایی هم برای مبارزه با فساد دارد.
وزیر پیشنهادی نفت در جلسه رای اعتماد:
فساد را از وزارت نفت برمیچینمجواد اوجی، وزیر پیشنهادی نفت امروز (چهارشنبه سوم شهریور ماه) در جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، ضمن تشکر از نمایندگان و با اشاره به سخنان الیاس نادران درباره اموال شخصیاش گفت: در پیشگاه خداوند و شما اعلام میکنم جز آنچه به عنوان دارایی به دکتر رئیسی اعلام کردم، دارایی دیگری ندارم و هر گونه دارایی دیگری که در این کره خاکی به بنده نسبت داده شده است را به خودشان واگذار میکنم.
وی تصریح کرد: بنده ۳۵ سال در صنعت نفت بودم. ۲۵-۲۴ سال در صنعت نفت و پیش از آن در دانشگاه صنعت نفت بودم و در سالهای اخیر در ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان خدمت کردم؛ در این مدت به پاک دستی و فساد ستیزی معروف هستم و به کمک خداوند و یاری شما نمایندگان قصد قربت کردم فساد را از این وزارتخانه برکنم.
وزیر پیشنهادی نفت افزود: از دکتر رئیسی که به اینجانب اعتماد کردند و مرا به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کردند، سپاسگزاری میکنم. همانطور که استحضار دارید صنعت نفت مهمترین صنعت در کشور است که بیش از ۹۵ درصد سهم در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی دارد.
چالشهای صنعت نفت ناشی از بیتدبیری و ناکارآمدی مقابل تحریمهاستوی ادامه داد: صنعت نفت در عرصههای فروش نفت و میعانات و فرآوردههای پتروشیمی و تأمین منابع مالی داخلی و خارجی اهمیت دارد. این صنعت در بخشهای مختلف دارای چالشهایی شده است که ناشی از بی تدبیری و ناکارآمدیها در مقابل تحریمهای دشمن بوده است. بازگرداندن لوکوموتیو صنعت نفت به ریل مناسب خود نیازمند تصمیمات جهادی و اعمال تغییرات در سطوح مختلف است و راهکار دیگری جز این نیست.
اوجی تأکید کرد: امید ملت ایران همیشه به حرکتهای جهادی و اعتقاد به اصل «ما میتوانیم» بوده است. با استفاده از ظرفیتهای فراوان کشور، جوانان انقلابی بخش خصوصی و حمایت شما نمایندگان محترم میتوان از مشکلات عبور کرد. در این روزها به بنده توفیق داده شد در کمیسیونها، فراکسیونها و جلسات مختلف، برنامه خود را ارائه دهم. دغدغههای شما مشکلات امروز و چالشهای امروز صنعت نفت است.
وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: چالشهای امروز صنعت نفت عبارتند از فروش نفت و میعانات گازی که به دلیل تحریمها به مشکل خورده است. توسعه میادین نفت و گاز، سرمایه گذاری در صنعت نفت، حفظ تولید و افزایش نفت، بالا بودن شدت انرژی، پرهیز از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش به خصوص صنایع تکمیلی، بازسازی تأسیسات نفتی که از عمر آنها گذشته است، یارانه پنهان حاملهای انرژی، توجه جدی به نیروی انسانی و ارکان ثالث، توجه جدی به مسئولیت اجتماعی، استفاده از توان تولید داخلی، توسعه پایدار، مبارزه با فساد و استفاده از مدیران انقلابی فساد ستیز، ارتقا و اثربخشی دانشگاه صنعت نفت و پژوهشکدههای مرتبط با این صنعت. این موارد دغدغههای شما بوده که به درستی چالشهای صنعت نفت نیز میباشد.
وی افزود: البته زحمات پرسنل خدوم صنعت نفت را نباید در این سالها که این صنعت با بحران درگیر بوده است را نادیده گرفت.
اوجی در ادامه گفت: در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس، اولین اولویت بنده، تلاش برای فروش حداکثری نفت و میعانات گازی خواهد بود. پس از تحریمهای نفتی، فروش نفت و میعانات کاهش یافته است؛ احیای بازارهای از دست رفته مستلزم اقدامات جهادی و جدی است که به کمک مجلس محترم و شورای عالی امنیت ملی میتوان این بازارها را احیا کرد.
شیوههای جدید فروش نفت را فعال خواهیم کردوی افزود: هرچند که زحمات پرسنل خدوم صنعت نفت را نباید در این بحران نادیده گرفت اما این اقدامات اولویتهای بنده است اگر از شما رأی اعتماد بگیرم. اهمیت اقدامات این جانب عبارتند از: تلاش برای فروش حداکثری نفت و میعانات گازی. پس از تحریمهای نفتی، فروش نفت و میعانات کاهش یافته و برای احیای بازارهای از دست رفته مستلزم اقدامات جهادی و جدی است که به کمک مجلس محترم و شورای عالی امنیت ملی میتوان این بازارها را احیا کرد.
اوجی گفت: وزیر نفت برای مقابله با این تحریمها باید موضع فعال بگیرد یا منتظر محافل سیاسی باشد؟! باید برای رفع تحریمها به دشمن دل ببندد یا برای بی اثر کردن تحریمها به جوانان؟!
وی تصریح کرد: با استفاده از شیوههای موجود و جدید، برای فروش نفت اقدام خواهیم کرد. مانند روش تهاتر نفت با کالا و سرمایه در کشور. و در این مسیر از ظرفیت بخش خصوصی و تمام دستگاههای اجرایی استفاده خواهم کرد.
برای فعال کردن بازارهای جدید نفت، بندی از قانون بودجه ۱۴۰۰ باید اصلاح شودوی افزود: در سالهایی که صنعت گاز تحریم شد، من مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بودم و علیرغم تحریمها، فروش گاز، واردات گاز، فروش فرآوردههای گازی، واردات تجهیزات و صنایع گازی را با استفاده از تهاتر کالا یا واردات گاز تهاتر کردهام؛ ما اینگونه تحریمها را دور زدیم.
اوجی ادامه داد: بازارهای جدید برای نفت خواهیم یافت. این کار نیاز به اصلاح بندی از قانون بودجه ۱۴۰۰ دارد که در صورت کسب رأی اعتماد، لایحه مورد نظر را به مجلس تقدیم خواهم کرد.
وی به ظرفیتهای مغفول وزارت نفت اشاره کرد و گفت: چهار شرکت زیرمجموعه این وزارت بیش از ۶۰ سال قدمت دارند که ظرفیت بسیار بزرگی است و تحریمها را دور خواهیم زد. امیدوارم روزی فروش نفت و خامفروشی را متوقف کنیم و نفت خام به ارزش افزوده تبدیل شود.
استفاده حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازیوزیر پیشنهادی نفت تأکید کرد: استفاده حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی از مهمترین برنامههای ما است. من در توسعه دهها میادین مشترک گازی مشارکت داشتهام. از انجام هر اقدامی که مبنی بر تولید صیانت شده نفت شود، دریغ نخواهم ورزید.
اوجی اظهار داشت: برنامه دیگر من، جمعآوری گازهای همراه با میادین نفتی است. همچنین پایداری سوخت مورد نیاز کشور، پیگیری گازرسانی به برخی روستاها و افزایش ذخیرهسازی گاز که در این چند سال از آن غفلت شده، مورد تأکید است. من زمانی که شرکت گاز بودم، ۱۵ هزار روستا گازرسانی شد.
نظام تعرفهگذاری گاز برای مشترکان پرمصرف اصلاح خواهد شدوی درباره تکمیل طرحهای جدید صنعت نفت تصریح کرد: اتمام طرحهای پالایش گاز، ساخت ایستگاههای جدید پست فشار، تعیین تکلیف واردات گاز از ترکمنستان، کاهش شدت انرژی و اصلاح الگوی مصرف گاز در صدر این پروژهها قرار دارد. ما چارهای جز اصلاح الگوی مصرف گاز نداریم. برای این منظور نظام تعرفهگذاری مصرف گاز برای مشترکان پرمصرف اصلاح خواهد شد. سازمان بهینهسازی مصرف سوخت نیز مسئول کاهش شدت انرژی میشود.
کاهش خامفروشی و توسعه زنجیره ارزش انرژیوزیر پیشنهادی نفت به کاهش خامفروشی و توسعه صنایع پاییندستی خصوصاً پتروشیمی اشاره کرد و افزود: اجرای طرحهای ارتقا کمی و کیفی پالایشگاههای کشور با هدف افزایش تأمین خوراک صنایع بالادستی و پاییندستی خصوصاً پتروشیمیها از مهمترین برنامههای مورد نظر خواهد بود. همچنین برنامههای مدونی برای توسعه زنجیره ارزش انرژی و زنجیره خوراک، احداث پارکهای صنعت نفت و خوراک پتروشیمی، حمایت از ساخت پترو پالایشگاه توسط بخش خصوصی و همچنین جذب سرمایهگذاری صنعت نفت توسط شرکتهای توانمند بخش خصوصی با هدف سرمایهگذاری بلندمدت را در دستور کار داریم.
بازار سرمایه را برای تأمین مالی صنعت نفت فعال خواهم کرداوجی بر استفاده از بازار سرمایه برای تأمین مالی صنعت نفت تأکید کرد و گفت: تهاتر نفت خام و میعانات گازی با پیمانکاران و سازندگان کالا، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، استفاده از توان بانکها و مؤسسات مالی، استفاده از توافقنامههای جامع راهبردی بلندمدت با کشورهای همسو و دوست و حفظ سرمایههای انسانی صنعت نفت از مهمترین برنامههای تأمین مالی در این بخش است.
وی خاطرنشان کرد: در این سالها پرسنل صنعت نفت در شرایط تحریم و کرونایی علیرغم قرار گرفتن در صف نخست جنگ اقتصادی، مورد بیاعتمادی قرار گرفتهاند. همچنین ساماندهی و توجه به وضعیت ایثارگران فعال در صنعت نفت در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.
ایجاد سامانههای شفافیت و حذف تعارف منافعوزیر پیشنهادی نفت درباره شفافیت و مبارزه با فساد گفت: ایجاد سامانههای شفافیت، توجه جدی به گلوگاههای فساد، حذف تعارض منافع، راهاندازی سامانه شفافسازی مناقصات، سامانه مدیریت عملکرد اندازهگیری دقیق تبادلات نفتی، حذف امضاهای طلایی، جلوگیری از قاچاق فرآوردههای نفتی و بهروزرسانی کارت هوشمند سوخت جزو خواستههای اصلی رئیس دولت سیزدهم است که در وزارت نفت اجرایی خواهد شد.
اوجی در خصوص مسئولیت اجتماعی این وزارتخانه گفت: توجه به مسئولیت اجتماعی به خصوص در حوزههای فعالیت صنعت نفت را به جد پیگیری خواهم کرد. من از بنیاد مستضعفان میآیم و خود را نماینده مناطق محروم و حاشیهای میدانم. یک بند قانونی برای برنامه هفتم توسعه در خصوص مسئولیت اجتماعی صنعت نفت خواهم گنجاند و به پروژههای محرومیتزدایی کمک خواهم کرد.
از شرکتهای دانش بنیان حمایت می کنیم / منابع مالی تامین قیر باید شفاف شودوی تأمین قیر رایگان راههای روستایی و شهری را یادآور شد و گفت: با شفاف کردن منابع مالی تأمین قیر در بودجه سال جاری، تا پایان امسال اقدامات جدی برای تأمین قیر با همکاری دستگاههای مربوطه از جمله وزارت راه انجام میدهیم.
وزیر پیشنهادی نفت بیان کرد: از شرکتهای دانشبنیان با هدف ساخت داخل تجهیزات نفتی حمایت خواهیم کرد. همچنین برای خدمات فنی و مهندسی به بازار داخل توجه خواهیم کرد. امروز بازار خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت در دنیا پنج میلیارد دلار است. امیدواریم عمده این خدمات را از شرکتهای فنی و مهندسی داخلی خرید خدمت کنیم. برنامه خرید تضمینی کالاهای مورد نیاز صنعت نفت از شرکتهای دانشبنیان را اجرایی خواهیم کرد.
دیپلماسی انرژی را تقویت خواهم کرد / به والله مازراتی را نمی توانم تشخیص بدهم!اوجی درباره دیپلماسی نفت گفت: تقویت دیپلماسی صنعت نفت، حضور جدی در اوپک و بازپسگیری سهم ایران از تولیدات کشورهای عضو اوپک، تقویت حضور ایران در اوپک گازی، همکاری بیشتر با کشورهای همسایه و حاشیه دریای خزر برای توسعه میادین مشترک نفت و گاز، از دیگر برنامههای من در بخش دیپلماسی صنعت نفت است.
وی خاطرنشان کرد: تقویت جایگاه حکمرانی صنعت نفت، جداسازی حکمرانی وزارت نفت از شرکت نفت و تنظیم اساسنامه شرکت ملی پتروشیمی را اجرایی میکنیم.
وزیر پیشنهادی نفت گفت: در فضای مجازی گفتهاند من مازراتی دارم، به والله اگر مازراتی بیاورید تشخیص نمیدهم.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو در مجلس
با اتمام بررسی صلاحیت جواد اوجی، وزیر پیشنهادی وزارت «نفت»، مجلس وارد بررسی صلاحیت علی اکبر محرابیان، وزیر پیشنهادی «نیرو» شد.
سخنگوی کمیسیون «انرژی» گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «نیرو» را در صحن مجلس قرائت کرد.
سخنگوی کمیسیون «کشاورزی،آب و منابع طبیعی و محیط زیست» گزارش این کمیسیون پیرو برنامه گزینه پیشنهادی وزارت «نیرو» را در صحن مجلس قرائت کرد.
حق وردی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو:
«محرابیان» برنامهای برای رفع بحران آب ندارد
حسین حق وردی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: سوابق تحصیلی محرابیان در هیچ یک از مقاطع تحصیلی با حوزه وزارت نیرو مرتبط نیست.
وی بیان کرد: این در حالی است که ما در حوزه وزارت نیرو، تحصیل کردگان متعددی داریم که از وضعیت کنونی این وزارتخانه هم ناراضی هستند و صاحب برنامه و استراتژی برای مدیریت وزارت خانه مذکور هستند.
نماینده مردم شهریار در مجلس با بیان اینکه محرابیان با ساختار و تشکیلات وزارت نیرو آشنایی ندارد و از بدنه این وزارتخانه نیست، تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نیرو هیچ گونه اطلاعاتی از چالش های پیش روی این وزارتخانه ندارد.
حق وردی ادامه داد: وزیر کنونی آب که تخصص در حوزه آب دارد، نتوانست مشکلات این حوزه را حل و فصل کند و چگونه توقع داریم که فردی بدون هیچ گونه سابقه در این زمینه بتواند مشکلات این بخش را حل کند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو کارشناسان زبده ای دارد و بهتر است از ظرفیت هایی آن برای تصدی وزارت نیرو استفاده شود. وجود فردی به عنوان محرابیان باعث معطلی در پیشبرد اهداف این وزارتخانه می شود.
نماینده مردم شهریار در مجلس با بیان اینکه برنامه های ارایه شده از سوی وزیر پیشنهادی نیرو غیر قابل اجرا است، گفت: ما در کشور بحران کم آبی داریم اما در برنامه های محرابیان حل بحران آب قابل مشاهده نیست.
وی افزود: مسئله کم آبی و بی آبی، با توجه به رشد جمعیت و نیاز به شرب کشور نیازمند مدیری قوی و جهادی است که بتواند منابع آبی را به خوبی مدیریت کند و روش های نوینی در این زمینه به کار گیرد که محرابیان فاقد این شرایط است.
حق وردی بیان کرد: از سوی دیگر نهادهای مختلفی در کشور در مسئله سیاستگذاری آب درگیر و ذینفع هستند اما هیچ نهادی به عنوان متولی اصلی شناخته نشده تا هماهنگی های لازم را انجام دهد و این مشکل باید حل شود.
وی تصریح کرد: سیاست وزارت نیرو بازچرخانی آب است در حالی که در هر چرخش آن، پول هنگفتی از مردم گرفته می شود. ما باید وزیری را برای وزارتخانه مذکور انتخاب کنیم که برنامه عملیاتی برای رفع مشکل آب داشته باشد.
رحیمی مظفری در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو:
«محرابیان» مدیری جهادی و شجاع است/ او برنامههای عملیاتی دارد
عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده مردم سروستان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) در موافقت با علیاکبر محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: حق نداریم در رد صلاحیت هیچکس، برخورد بدی با گزینههای پیشنهادی داشته باشیم؛ این پستها و مقام ها تمام میشود.
وی ادامه داد: در آستانه گام دوم هستیم، مجلس انقلابی باید زمینه ایجاد دولت جوان و انقلابی را فراهم کند. جوانی و بیتجربگی وزرای جوان را مورد هجمه قرار ندهید، کمک کنید دولت انقلابی سریعتر تشکیل شود. اگر خوب کار نکنند، مجلس چک سفید امضا به کسی نداده است.
نماینده مردم سروستان در مجلس اظهار داشت: محرابیان شهامت و جرأت زیادی دارد که بحرانیترین وزارتخانه را در دست بگیرد. این وزارتخانه نیازمند وزیری پرکار، جهادی و شجاع است.
رحیمی مظفری، برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو را کاملاً عملیاتی خواند و گفت: در حوزه وزارت نیرو، محرابیان ۳۵۰ پروژه مهرماندگار انجام داده، نشان درجه دوم سازندگی را کسب کرده و سابقه دوبار اخذ رأی اعتماد از مجلس دارد.
وی گفت: در زمان مدیریت محرابیان در وزارت صنعت، قیمت فولاد و سیمان کاهش یافته است.
نماینده مردم سروستان در مجلس در تشریح برنامههای محرابیان، گفت: رفع ناترازی در تولید برق، مدیریت مطلوب، مدیریت جامع منابع آب، رایزنی و احقاق حق ایرانیان در آب و برق، توسعه نیروگاههای پراکنده، ایجاد نهاد تنظیمگر، راهاندازی نیروگاههای خاموش، کمک به بخش خصوصی، استفاده از آب دریا و استفاده از پتانسیل پسابها، از کلیدواژههای برنامه محرابیان است.
محمدنژاد در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو:
«برق» پاشنه آشیل دولت سیزدهم است
در جلسه علنی روز چهارشنبه (۳ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رأی اعتماد به وزرای کابینه سیزدهم، پرویز محمدنژاد در موافقت با رأی اعتماد به محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو گفت: بخشی از تحصیلات محرابیان مرتبط با حوزه وزارت نیرو است. از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که ما قصد انتخاب یک مدیر را داریم و مدیر باید نسبت به ظرفیتهای سازمان خود آگاه باشد و برای استفاده از آن برنامه ریزی کند. محرابیان نیز نسبت به حوزه برق، آب و نیروگاه شناخت کافی دارد.
وی ادامه داد: در کارنامه وی مدیریت جامع کاملا واضح است. محرابیان در طرح مهرماندگار حدود ۱۳ پروژه نیمه تمام نیروگاهی به اتمام رساند و ۶۰۰۰ مگاوات تولید برق را به ظرفیت کشور اضافه کرد. همچنین ۳۸ طرح سدسازی را با آورده ۱۲ هزار میلیارد متر مکعب آب به سبد ذخیره آبی کشور اجرایی کرد. وی دارای مدیریت جامع، آگاهانه و حرفه ای در حوزه آب و برق است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: از اینکه رئیس جمهور به نمایندگان اعتماد و چندین وزیر را از بین مجلس انتخاب کرد، سپاسگزارم. در بیشتر کشورهای پیشرفته غالب دولتمردان از بیم اعضای پارلمان انتخاب می شوند. اما به رئیس جمهور می گویم که شما و اعضای کابینه روی یک خط آتشین هستید. پاشنه آشیل دولت سیزدهم بحث انرژی و برق است. در تابستان گذشته ما زنگ خطر کمبود برق در تابستان ۱۴۰۰ را به صدا درآوردیم اما کسی توجه نکرد.
محمد نژاد تاکید کرد: اگر همین امروز به فکر تامین برق برای زمستان و تابستان های آینده نباشید، با مشکلات اساسی رو به رو خواهید شد. وزیر پیشنهادی نیرو نیز با ظرافت به این موضوع توجه داشته است.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در برنامه وزیر پیشنهادی دیده شده توجه به ظرفیت ترانزیت انرژی و موقعیت استراتژیک کشور است،گفت: امروز تمام کشورهای همسایه نیازمند خدمات فنی و مهندسی و انرژی ما هستند که در برنامه وی به آن توجه شده است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: از سوی دیگر بحث رمزارزها نیز که پدیده ای نوظهور است، در برنامه وی مورد توجه است. گرجستان ۴ سال پیش صادرکننده برق بود اما امروز به دلیل بی توجهی به این حوزه از واردکنندگان برق شده است.