کد خبر: ۴۹۰۶۶
زمان انتشار: ۱۴:۰۶     ۲۳ فروردين ۱۳۹۱
بیژن نوباوه عضو جبهه پایداری و نماینده تهران در مجلس هشتم در گفتگو با هم اندیشی با اشاره به ابعاد طرح تغییر آیین نامه داخلی مجلس اهداف طراحان آن را بیان نمود.

وی در ادامه به علت حضور خود در لیست جبهه متحد در مرحله دوم انتخابات مجلس اشاره نمود.

هم اندیشی: دوفوریت طرح تغییر آیین نامه داخلی مجلس در خصوص سوال از مسئولین دولت امروز رای آورد. ضرورت این طرح از نظر شما  و امضا کنندگان آن چیست؟

بیژن نوباوه:

بحثی در سوال و جواب­ها در مجلس شورای اسلامی مطرح است مبنی بر این که ضمانت اجرایی برای پاسخگویی مقامات وجود نداشته یا کم است. ما همین مسئله را در مورد وزرا داشتیم که ضمانتی اجرایی برای پاسخ­های آنها وجود نداشت.

وزرا با خیال راحت یا سوال را جواب نمی دادند و یا بد جواب می دادند و یا نمی توانستند مجلس را قانع کنند و پس از آن اگر رای گیری هم می شد هیچ اثری بر آن مترتب نبود.

این مسئله باعث شد که در آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اصلاحاتی صورت بگیرد مبنی بر اینکه اگر تعداد سوال از وزرا مجموعا به سه مرتبه رسید و پاسخ ها قانع کننده نبود و نمایندگان رای منفی دادند هر رای منفی یک نمره منفی و یک کارت زرد به حساب آمده که این خودش مقدمه ای برای استیضاح برای چهارم است.این طرح تا حدودی وزرا را موظف می کند تا جواب­هایی که به سوالات می دهند مسئولانه تر باشد.

حتی در مورد خود نمایندگان نیز این قانون تعمیم داده شد. یعنی برخی نمایندگان که استیضاح وزیر را امضا می کردند و بعدا امضای خود را  پس می گرفتند.

قانونی تصویب شد که حق پس گرفتن امضا را نداشته باشند یعنی در معاملات سیاسی نتوانند پس از امضای استیضاح و تهدید شخص به استیضاح،  با یک معامله پشت پرده با شخص استیضاح شده امضای خود را پس بگیرند. این مسئله در آیین نامه داخلی مجلس نیز اصلاح شد، یعنی نمایندگان نیز موظف شدند که رعایت این قانون را بنمایند.

در مورد رئیس جمهور نیز چنین وضعیتی وجود داشت. سوال از رئیس جمهور هر آنچه که باشد مانند همین بار که به مجلس آمدند، هیچ ضمانت اجرایی در مورد این که رئیس جمهور پاسخ های صحیح به مجلس بدهند وجود نداشت.

به نظر من این مسئله در وقت خوبی مطرح نشد ولی طراحان این طرح استناد به این می کردند که این اتفاق جدیدا مطرح شده است و با توجه به این که مجلس پختگی لازم را دارد می تواند این تغییر را مطرح و تصویب کند والا ممکن است در دوره های بعدی این اتفاق تکرار شود و فرصت کافی برای اصلاح آن وجود نداشته باشد.

استدلال این افراد منطقی و خوب است که رئیس جمهور بایستی پاسخ های قانع کننده ای بدهد و اگر قانع کننده نباشد حتما باید یک راهکار قانونی برای آن وجود داشته باشد.

این از نظر علمی منطقی و قانونی بود که این طرح مطرح شد و دو فوریت آن نیز رای آورد .

هم اندیشی: حضور شما در لیست جبهه متحد اصولگرایی و همینطور آقای نبویان آیا دلیل بر توافق جبهه پایداریو  جبهه متحد است؟

بیژن نوباوه:

این به معنی توافق نیست. لیست جبهه متحد وقتی که دونفر کم داشت تا به 25 نفر برسد یعنی 23 نفر از کاندیداهای آن موفق شدند به مرحله دوم راه پیدا کنند، از بنده و آقای نبویان درخواست کردند که در لیست آنها حضور پیدا کنیم.

قبل از این هم این بحث در جبهه پایداری مطرح شده بود که در صورت دعوت گروه ها وجبهه های اصولگرایی ،رفتن کاندیداها به آن جبهه ایرادی ندارد.

آقای دکتر میرکاظمی دکتر مرندی  اسماعیل کوثری اینها همه کاندیداهای مشترکی بودند که در مرحله اول انتخابات از جبهه پایداری در لیست جبهه متحد نیز حضور داشتند.

 هم اندیشی: اظهارات برخی  مبنی بر عدم تفاوت اهداف و رویکردهای جبهه متحد و جبهه پایداری به چه منظوری است؟

بیژن نوباوه:

 باید از خود ایشان بپرسید که منظورشان از این موضوع چه بوده است. ولی باید به این نکته توجه داشت که ما ما در اهداف کلی اصولگرایی بحثی داریم که همان حفظ منافع ملی است و هر دو جبهه بر آن تکیه دارند. ولی جبهه پایداری دارای یک تفکرات نو گرایانه در کارآمدی نیروها هست.

ما فکر می کنیم که نیروها باید کارآمدتر از گذشته باشند واین نگاه رو به جلو است. و جبهه پایداری با این نگاه حرکت کرده و اکثر نیروهای این جبهه از بهترین و متخصص ترین افراد در زمینه های مختلف هستند. در جبهه پایداری افراد با عنایت به تخصصهای لازم در کمیسیونهای مجلس انتخاب شدند.

خوب ما در بسیاری از مسائل با جبهه متحد اختلاف نظر داریم ولی در اهداف و اشلهای کلی اصولگرایی با یکدیگر اختلافی نداریم و به همین دلیل برخی از کاندیداها در لیست دو جبهه مشترک بودند.

ولی صحبت مبنی بر عدم اختلاف دو جبهه در هیچ مورد را بایستی از خودشان بپرسید که چه منظور و هدفی داشتند.

هم اندیشی:  مجلس هشتم در راستای تحقق شعار سال 91 چه اقداماتی و تدابیری را اندیشیده است؟

بیژن نوباوه:

امروز طرحی در مجلس  با عنوان حمایت از تولید مطرح شد. ولی این شعار حضرت آقا برای سال جدید یک بحث بسیار استراتژیک برای کشور است. نه تنها برای کشور ما بلکه برای بسیاری از کشورهای جهان تا این اتفاق نیافتاده است آن کشورها پیروز نشده اند.

این است که باید فرمایشات حضرت آقا در این زمینه بسیار کارشناسی شده و فنی بررسی و حمایت شود. مجلس نباید به شعار و حمایت بسنده کند.چون مجلس محل قانونگذاری در کشور است بایستی با مطالعات دقیق وارد این عرصه شود و بایستی طرح ها پس از بررسی کامل وارد صحن مجلس شده و مجلس با آمادگی کامل از لحاظ علمی و تخصصی با این مسئله روبرو شود تا تحقق شعار عمیق­تر و جدی­تر و بنیادی تر صورت بگیرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها