کد خبر: ۴۸۹۴۰۰
زمان انتشار: ۱۵:۰۷     ۲۶ تير ۱۴۰۰
انتشار آخرین آمار مربوط به کرونا در سراسر کشور اگرچه حکایت از کاهش تعداد موارد مرگ و میر دارد اما واقعیت امر اینجاست که همچنان ویروس منحوس در کشور فعال و روند صعودی دارد.

به گزارش پایگاه 598، به نقل از تسنیم، در شرایطی که مسئولان وزارت بهداشت سخن از مدیریت کم هزینه پیک پنجم می‌گویند انتشار افزایش تعداد موارد ابتلا در میان کودکان با ویروس دلتا این نگرانی را ایجاد کرده که دوباره کانون‌های بیماری در خانواده‌ها شکل گرفته و شاهد گسترش بحران در سراسر کشور باشیم.

در این زمینه کارشناسان بهداشت تاکید دارند با توجه افزایش فعالیت سویه دلتا در سراسر کشور تغییرات معناداری در سن ابتلا در ایران ایجاد شده است به صورتی که اگرچه در انواع گذشته ویروس بیشتر مبتلایان بالای ۲۰ سال بودند اما اکنون براساس اطلاعات موجود ویروس جهش یافته دلتا با تمام تغییراتی که به خود دیده در میان کودکان یکه‌تازی می‌کند.

این گروه تاکید دارند اگرچه نرخ مرگ و میر در میان کودکان به دلیل ابتلا به کرونا بسیار پایین است اما خطر اصلی اینجاست که کودکان می‌توانند ناقلان شیرین‌زبان در میان خانواده‌ها باشند و باعث گسترش موارد ابتلا در سراسر کشور آنهم در کانون‌های خانوادگی باشند که مدیریت این روند با درنظر گرفتن قدرت سرایت بالای دلتا احتمالا نه تنها پرهزینه است بلکه می‌توان گفت کار دشواری خواهد بود.

در همین زمینه  شمس اله نوری‌پور رئیس بیمارستان کودکان مفید تهران نیز ضمن تأیید افزایش ابتلای کودکان به سویه دلتا  می‌گوید: واریانت دلتا بیش از گذشته شیرخواران و نوزادان را درگیر می‌کند و چون این موج به‌سرعت واگیردار است بیشتر از چهار موج قبلی درگیری را در کودکان افزایش داده است.

نوری‌پور می‌افزاید: از ۳۷ تخت بخش بیماران کرونایی هم اینک ۱۷ تخت در اشغال شیرخواران، نوازدان و کودکان مبتلا به کووید۱۹ است و ما عدم رعایت خانواده‌ها و مسافرت‌ها را دلیل ابتلای گروه‌های سنی زیر ۱۴ سال به ویروس کرونا می‌دانیم. همین بی‌توجهی خانواده‌ها منجر به انتشار بیماری شده و چون موج پنجم با سویه دلتا واگیری بیشتری دارد تعداد تخت‌های بستری ما به نسبت موج‌های قبلی بیشتر اشغال شده و پیش‌بینی می‌کنیم موارد بستری در گروه‌های سنی زیر ۱۴ سال نیز روند افزایشی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کودکانی که قربانی ویروس کرونا می‌شوند دارای نقص ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای هستند همچنین درباره علائم بیماران سرپایی و بستری مبتلا به واریانت دلتا نیز می‌گوید: به‌طور کلی علائم ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود. درحالی که  سرفه کمتر دیده شده است.

افزایش تعداد بیماران به دلیل سرعت سرایت دلتا

از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند این اتفاق یعنی افزایش تعداد کودکان ناقل دلتا روند تصاعدی نرخ ابتلا را ایجاد کرده است، چون شباهت علائم بیماری کرونا با ویروس دلتا بسیار شبیه به سرماخوردگی ساده است والدین و خانواده‌ها بدون اینکه احتمال آلوده بودن کودکشان به ویروس کرونا را بدهند خود نیز در معرض ابتلا خواهند بود.

این گروه همچنین معتقدند از آنجا که اجرای دقیق  قرنطینه در میان کودکان امری دشوار است چرخه انتقال سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت چون  در واریانت انگلیسی کرونا یا ویروس آلفا، یک نفر ناقل بین دو تا چهار نفر را مبتلا می‌کرد، اما در ویروس دلتا یک نفر مبتلا می‌تواند هشت نفر دیگر را هم مبتلا کند که این اتفاق بار سنگینی را به نظام بهداشت و درمان کشور تحمیل خواهد کرد.

اهمیت اجرای دقیق قرنطینه و رهگیری مبتلایان

اظهار نظر کارشناسان بهداشت و درمان مبنی بر افزایش تعداد بیماران با توجه به شرایط جدید با درنظر گرفتن تغییرات معنادار شاخص‌های مختلف در اقصی‌نقاط کشور این نکته را یادآور می‌شود که وزارت بهداشت و البته مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم  به مدیریت کم هزینه پیک پنجم دارند بهترین راهکار در کنار گسترش و سرعت میزان واکسیناسیون؛ رهگیری مبتلایان و اجرای دقیق قرنطینه آنهاست.

این درحالی استکه با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده از سوی وزارت بهداشت برای مقابله با روند افزایشی مراجعه بیماران سرپایی و همچنین بستری در مراکز درمانی اکنون ستاد ترخیص دوباره فعال شده و احتمالاً شاهد ترخیص ناقلان خاموش بیشتری در روزهای آتی برای ایجاد فضای مناسب بستری بیماران بدحال‌تر خواهیم بود.

اتفاقی که در پیک چهارم نشان داده نه تنها باعث از دست رفتن تمام برنامه‌ریزی‌ها می‌شود بلکه با طولانی شدن دوره پیک می‌تواند زمینه‌ساز پیک‌های بعدی البته با قدرت بیماری‌زایی بالاتری نیز باشد که در شرایط فعلی مدیریت این اتفاق برای کادر درمان ایران محلی از تردید خواهد بود و قبلا وزیر بهداشت به این موضوع اشاره کرده بود.

کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند با درنظر گرفتن تعطیلات پیش رو و البته روند افزایشی نرخ بیماری در میان کودکان و تمام موارد دیگر قرنطینه کانون‌های بحرانی الزامی و البته توجه به موضوع قرنطینه افراد مبتلا نیز به نوعی پاشنه آشیل موفقیت در مدیریت کم هزینه پیک پنجم با ویروس دلتاست، که بررسی دقیق آمارهای رسمی تایید کننده همین واقعیت است.

جدیدترین اخبار کرونا در ایران

استان بوشهر 

سعید کشمیری با بیان اینکه روز گذشته ۱۰۲ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند اظهار داشت: اکنون تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر ۴۷۹ نفر است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از بستری ۴۷ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: از این تعداد ۱۳ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با اشاره به ۶۰ هزار مبتلا به کرونا در استان بوشهر خاطر نشان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون افزون بر ۶۰ هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که بیش از ۹۰ درصد آنان بهبود یافته‌اند.

وی با اشاره به افزایش مبتلایان در موج پنجم بیماری کرونا تصریح کرد: افزایش دورهمی‌ها، بی‌توجهی و سهل‌انگاری نسبت به دستورات بهداشتی زمینه افزایش مبتلایان به بیماری کرونا را افزایش داده و تنها راه ایمن سازی جامعه توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

کشمیری با اشاره به ثبت فوت ۳ نفر دیگر در بیمارستان‌های استان بوشهر به سبب ابتلا به کرونا در روز گذشته بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک‌هزار ۳۲۳ نفر در استان بوشهر جان خود را به سبب ابتلا به کرونا از دست‌ داده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند گفت: هم اکنون روند پذیرش و درمان روان است و تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا دارو، درمان، اکسیژن و کادر درمان برای همه بیماران فراهم باشد.

وی از شدت یافتن واکسیناسیون علیه کرونا در استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر افراد آسیب‌پذیر و کادر درمانی بهداشتی، واکسیناسیون گروه سنی بالای ۷۰ سال انجام شده و اکنون افراد بالای ۶۰ سال در حال دریافت واکسن هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته واکسیناسیون گروه سنی بالای ۵۰ سال با ورود محموله جدید واکسن این هفته آغاز می‌شود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر یا بیان اینکه هم اکنون روزانه ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در استان بوشهر علیه کرونا واکسینه می‌شوند و این تعداد به ۶ هزار نفر در روز افزایش داده می‌شود به ابلاغ وزیر بهداشت پرداخت و خاطر نشان کرد: براساس ابلاغ وزیر بهداشت واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال در خارگ ، شیف و جزیره‌های شمالی و جنوبی در شهرستان گناوه آغاز می‌شود.

استان خوزستان

فرهاد ابول نژادیان در گفت‌وگو به خبرنگاران، ضمن تایید خبر ورود ویروس دلتا کرونا به خوزستان اظهار داشت: در طی چند روز اخیر که پیک پنجم کرونا در کشور آغاز شده است، حساسیت نسبت به بیماریابی و رهگیری بیماران کرونا در استان نیز افزایش یافته و شناسایی ویروس بیماران در دستور کار بهداشت استان قرار گرفته است.

وی افزود: از میان نمونه‌های ارسالی به انیستیتو پاستور تهران برای شناسایی نوع ویروس، متاسفانه امروز نوع ۱۰ مورد به نوع جهش یافته کرونا یعنی دلتا کرونا تشخیص قطعی داده شده‌اند و به این طریق شیوع این نوع کرونا در استان آغاز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: از میان افراد مبتلا به دلتا کرونا در استان، ۳ مورد در اهواز، یک مورد در مسجدسلیمان،  یک مورد ایذه، یک مورد رامهرمز و یک مورد ماهسشهر بوده است و ۳ مورد دیگر نیز در آزمایشگاه مرزی شلمچه حضور دارند که از اتباع عراقی هستند و ا ز ورود آنان به کشور جلوگیری شده است.

ابول‌نژادیان در خصوص رهگیری افراد احتمالی مبتلا نیز تصریح کرد: ۷ نفر خوزستانی مبتلا به دلتا کرونا، تحت مراقبت قرار دارند و کار رهگیری اشخاص در تماس به این افراد آغاز شده است که متاسفانه احتمال افزایش آمار مبتلایان به این نوع ویروس کرونا قابل پیش‌بینی است.

وی در ادامه افزود: علی رغم تمام تلاش‌های کادر سلامت و بهداشت استان در جلوگیری از ورود این ویورس به استان ولی متاسفانه شیوع این ویروس در استان آغاز شده است و احتمالاً آمارهای روزانه افزایش یابد و باید زنگ خطر آغاز پیک پنجم کرونا را در استان به صدا درآورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: با توجه به اینکه این ویروس قدرت سرایت و ابتلای بیشتری نسبت انواع دیگر دارد باید هرچه سریع‌تر به صورت ضربتی محدودیت‌ها و تدابیر شیوع بیشتر ویروس در استان را تشدید کنیم تا بتوانیم هرچه سریع تر از این پیک کرونا عبور کنیم.

استان کرمان

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۷۸۴ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۳۷۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۷۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۷۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۷ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۸۸ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۶ هزار و ۳۴ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۷ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۲۹۰ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۱۶۴ هزار و ۵۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۷۳ هزار و ۶۱۸ مورد است.

آغاز ثبت نام واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به بالا از روزگذشته ۲۴ تیرماه آغاز شده و به این ترتیب سنین بالای ۶۰ سال می‌توانند جهت انجام واکسیناسیون کرونا، با مراجعه به سایت salamat.gov.ir ثبت‌نام و نسبت به اخذ نوبت اقدام کنند.

لازم به ذکر است بر اساس آخرین نقشه‌ رنگ‌بندی رسمی کشور در حال حاضر ۹ شهر استان کرمان در وضعیت فوق‌قرمز، ۷ شهر در وضعیت قرمز، شش شهر در وضعیت نارنجی و یک شهر در وضعیت زرد قرار دارند که در این میان وضعیت کرونا در کرمان، رفسنجان، سیرجان، بم، جیرفت، رودبار جنوب، کهنوج، منوجان و فهرج فوق‌قرمز است و این در حالی است که تا هفته گذشته کرمان و فهرج در وضعیت قرمز قرار داشتند و تعداد مناطق فوق‌قرمز کرونا در استان هفت شهر بود.

جدیدترین اخبار کرونا در ایران

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها