به گزارش پایگاه 598، به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی با اشاره به ایام محدودیت زیارت به دلیلی شیوع کرونا، خاطرنشان کرد: بنده در روز معارفه اعلام کردم که ما کارهای مثبت تولیتهای معزز گذشته چه تولیت فقید و چه تولیت سابق را با قدرت انجام میدهیم و ادامه میدهیم و هیچ کاری را تعطیل نکردیم، در هیچ امر آستان قدس سلیقه شخصی دخالت ندارد، بلکه با کار کارشناسی روی برخی کارها مقداری توقف کردیم.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: به عنوان مثال در طرح خادمیاری حدود ۲۰۰ هزار نفر در سایت ثبت نام کرده بودند و اگر ادامه پیدا میکرد به ۲ میلیون نفر نیز رسیده بود. مگر این دستگاه چقدر خادم و خادمیار نیاز دارد؟ باید مدیریت میشد؛ همه علاقهمند و عاشق هستند و دوست دارند در این دستگاه سهمی داشته باشند؛ ما هم تواضع میکنیم اما ظرفیت استفاده از این همه نیرو باید وجود داشته باشد.
وی ابراز کرد: در دوران جدید تغییر جهتگیری و رویکردهایی اتفاق افتاد اما این امر به هیچ عنوان به معنای مخالفت با دورههای گذشته نیست، هر مدیری کار کارشناسی میکند و سلیقه مدیریتی براساس کار کارشناسی دارد اما عمده کارهای گذشته را ادامه دادهایم.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: تمام مجموعههای آستان قدس چه اقتصادی و چه فرهنگی زیر نظر بازرسی و حسابرسی هستند؛ هیچ خط قرمزی نداریم و هیچ خانه خلوتی وجود ندارد؛ حتی گفتهام حسابرسی و بازرسی دفتر تولیت را نیز بررسی کنند و ببینند هزینهها و خرج کردها طبق روال است یا خیر؟
وی اظهار کرد: مؤسسهای مفید راهبر که حسابرسی از دستگاههای وابسته به رهبری را انجام میدهد به آستان قدس آوردیم، آنها در آستان قدس کمابیش حضور داشتند اما فعالشان کردیم و گفتیم در همه بخشهای آستان حضور پیدا کنید. تأکید کردم هرچه میتوانید حسابرسی کنید و ضعفها را به دست آوردید و پیشگیری کنید و هیچ خط قرمزی در حسابرسی وجود ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه بازرسی و حسابرسی باید جداگانه و قدرتمندانه در آستان قدس فعالیت کنند و حضورشان زینتالمجالسی نیست، گفت: بنا داریم شرکتهای اقتصادی آستان قدس را با یکدیگر ادغام و تصدیگری آستان قدس را به حداقل برسانیم؛ کارهای مطالعاتی و کارشناسی این امر آغاز شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی تصریح کرد: آستان قدس فعالیت اقتصادی خارج از موقوفات ندارد، به همین دلیل نام سازمان اقتصادی آستان قدس را به سازمان بهرهوری موقوفات تغییر دادیم که رسالتش استفاده مناسب و افزایش بهره وری موقوفات مردم است.
وی اظهار کرد: در حد توان خود به استقلال اقتصادی کشور و به امنیت کشور میاندیشیم؛ در حوزه تولید دارو و ایجاد خودکفایی در حوزه سلامت، داروی فاکتور ۸ که مربوط به بیماران هموفیلی است را تولید و نیاز کشور تأمین شد بگونهای که کشور نیاز به واردات این دارو ندارد.
نگاه سوداگرانه و سودگرایانه در فعالیت اقتصادی نداریم
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در حوزه فعالیت اقتصادی نگاه سوداگرانه و سودگرایانه نداریم و نگاه ما به خودکفایی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی است، گفت: در بحث کشاورزی کشور برای دانههای روغنی به واردات احتیاج دارد، به همین دلیل به این مسئله ورود کردیم، زمین و بذر در اختیار کشاورزان قرار دادیم و با مدیریت و نظارت و قرار دادن دانش و تجربیات خود، به کشاورزان کمک میکنیم تا زمینه تولید داخلی فراهم شود؛ در فروش محصولات نیز به کشاورزان کمک میکنیم.
وی با بیان اینکه اهل واردات نیستیم چون به تولید داخل ضربه میزند و این را حرام میدانیم مگر برای مواد اولیه مورد نیاز، اظهار کرد: بنا بر گسترش شرکتهای دانش بنیان داریم؛ نه اینکه شرکت بوجود بیاوریم؛ بلکه از جوانان خوش فکر و خلاق در حد امکانات و توان خود حمایت میکنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: یکی از منابع و موقوفات آستان زمین است. ما نباید خامفروشی کنیم. زمینها اگر نیاز به فروش باشد، به بهرهوری برسانیم و ساختوسازی مناسب فرهنگ امام رضا(ع) روی آنها انجام دهیم و بعد بفروشیم و به جای آن زمینهای دیگری تامین کنیم.
وی تصریح کرد: این حرم و دستگاه تا این دنیا هست این حرم هم هست و باید اداره شود و باید به گونهای هزینه کنیم که سرمایههای حرم مطهر تمام نشود و منابع پایدارش برای همیشه باشد؛ البته کار سختی است و کارشناسان اقتصادی متعددی بر روی آن کار میکنند. هزینههای حرم مطهر واقعا گزاف است و باید بتوانیم تامین کنیم.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: واقعا شرمنده مردم هستیم؛ شرمنده زائران عزیز هستیم؛ بنده خودم اعتقاد دارم این زائران عزیز مهمانان حضرت هستند. اگر کسی به خانه کریمی به عنوان مهمان وارد شود پذیرایی نمیشود؟ قطعا میشود؛ هم معنوی و هم مادی. شرمندگی ما از این جهت است که نمیتوانیم پاسخ دهیم. همه هزینهها ما از موقوفات و نذورات است. برخی نذورات خاص داریم که ویژه مهمانسرا است و نمیتوانیم جای دیگری هزینه کنیم اما موقوفات ما آن قدر نیست که بتوانیم سالی یک بار زائر محترم از غذای حضرت بهرهمند شود.
وی بیان کرد: اگر ۳۰ میلیون زائر داریم یک سیام از این غذای حضرت برخوردار میشوند زیرا امکاناتش را نداریم اما اگر نذورات و امکانات بیشتر شود قطعا ۲ یا سه برابر میکنیم؛ دوست داریم هر زائری که میآید هر روز مهمان حضرت شود؛ سعی کردیم به شکلی جبران کنیم؛ انشاء الله وقف در این حوزه بیشتر شود حتما غذای مهمانسرا را چندبرابر میکنیم و گزارشش را به مردم میدهیم.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: چهار چایخانه تدارک دیدهایم؛ زائر ممکن است خسته باشد؛ غذا هم گیرش نیامده و بهتر است تبرکی داشته باشد؛ این نیز در راستای زیارت است؛ فقر و نیاز نیست که زائر سراغ غذای حضرت میآید؛ چایخانهها سه موردش بهره برداری شده و چهارمی آن نیز در مسیر مکانیابی است تا در چهارگوشه حرم رضوی این چایخانهها را داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: حقیقتا وظیفه خود میدانیم و هویت خود را به این میدانیم که به زائر خدمت کرده و تسهیل زیارت کرده و تکریم زائر را حفظ کنیم؛ درصدی موفق بوده و در بخشی هم موفق نبودهایم. زائر میگوید در فرودگاه گیت هست و محترمانه عبور میکنیم اما در اینجا جواب نمیدهد. در فرودگاه هر فلزی را باید تخلیه کرد. اینجا بخواهیم این کار را بکنیم صف کیلومتری ایجاد میشود و گیتهایی که بتواند این وضعیت را پاسخ دهد هنوز شکل نگرفته؛ با وزارت دفاع و شرکتهای دانش بنیان صحبت کردهایم تا امنیت زائران را تامین کرده و تسهیل زیارت داشته باشیم و دنبال این مسئله هستیم و هزینه هم میکنیم اما هنوز محقق نشده است.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی در آستان قدس رضوی اظهار داشت: در حوزه فرهنگ ما به لحاظ زیرساختی امکانات خوبی داریم و البته هیئتی را مشخص کردهایم تا برای ۲۰ یا ۵۰ سال آینده تحقیق کنند. اینکه بتوانیم حداکثر بهره وری داشته باشیم مهم است. رواق و صحنهای جدید در دست بررسی است. پیشنهادی شده که پشت بامها تبدیل به صحن شود؛ خیلی زیباست اما اینکه زیرساختها و سازه میتواند یا نه باید کار کارشناسی شود و باید حداکثر بهره وری صورت گیرد. ثقل کار ما فرهنگی است و مطابق فرموده حضرت رضا(ع) باید علوم ائمه را آموخت و محاسن کلام را برای مردم تبیین کرد. کار فرهنگی قبلا هم بوده و زحمات زیادی کشیده شده است.