رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا افزود: در به اشتراک گذاشتن فایلها، کلیپها و عکسهای خانوادگی نوروزی خود کمی دوراندیش باشید؛ چرا که مجرمان سایبری به راحتی از این کلیپها و تصاویر میتوانند سوءاستفاده کرده و شاید قربانی بعدی شما و خانوادهتان باشید.
وی با اشاره به پروندههای سوءاستفاده مجرمان سایبری از تصاویر و کلیپهای شهروندان و هتک حیثیت آنها در سالهای گذشته، گفت: حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی در گام نخست برعهده خود کاربران است که باید مانع دستدرازی دیگران به حریم خصوصی خود و خانوادهشان باشند.
این مقام انتظامی افزود: قطعاً دید و بازدید مجازی ما در نوروز نقش مهمی در کاهش انتقال زنجیزه ویروس کرونا دارد اما باید این دید و بازدیدهای مجازی حتماً با رعایت استانداردها و ایمنی مجازی صورت گیرد تا مجرمان سایبری را که به دنبال جمعآوری اطلاعات ما هستند، ناکام بگذارد.
رجبی ادامه داد: پیش از تماس تصویری، GPS تلفنهمراه خود را غیرفعال کنید تا هنگام اشتراکگذاری تصاویر، موقعیت مکانی شما نامعلوم بماند همچنین تصاویر و ویدئوهای خود را برای افراد ناشناس ارسال نکنید.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا یادآور شد: از آنجایی که مطالب، تصاویر و کلیپهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی به هیچ نحوی قابل بازگشت نیستند، باید مراقب باشید که چه نوع مطالب، تصاویر و کلیپهایی را برای تبریک نوروزی در شبکههای اجتماعی خود بارگذاری میکنید.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه آگاهیبخشی و پیشگیری از وقوع جرائم در فضای مجازی از اولویتهاای پلیس فتا است، به هموطنان توصیه کرد که در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک یا تهدید توسط مجرمان اینترنتی، موضوع را در نخستین فرصت به پلیس اطلاع دهند و بهصورت مستمر برای مطالعه هشدارهای سایبری و مصونیت از شگردهای مجرمانه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.