کد خبر: ۴۸۳۹۱
زمان انتشار: ۱۱:۲۱     ۲۰ فروردين ۱۳۹۱
بی بی سی فارسي مسئول پروژه جدید اختلاف افکنی:
پر رنگ شدن جایگاه این دو کشور همسایه در میان جهان اسلام پیامدهای خوبی را برای کشورهای غربی به همراه ندارد و در زمان فعلی نیز اگر این روابط مستحکم باشد می تواند به موج عظیم بیداری اسلامی در منطقه کمک کند . . .

بولتن نیوز : در حالی که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه هفته قبل در سفری به کشورمان از گسترش روابط تهران و آنکارا و نزدیک بودن مواضع دو کشور در موضوعات گوناگون سخن به میان آورده بود این روزها رسانه سلطنتی انگلیس ماموریت یافته است پروژه اختلاف افکنی و تیره کردن روابط میان دو کشور را به بهانه تعیین محل مذاکرات هسته ای گروه 1+5 را کلید بزند .




پس از گذشت بیش از یک سال از دور قبلی مذاکرات میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 که در استانبول ترکیه انجام گرفته بود و بعد از توافق طرفین روی زمان مذاکرات جدید بار دیگر ترکیه میزبانی خود را برای دور تازه این گفت و گو ها اعلام کرد و این موضوع در سفر رسمی رجب طیب اردوغان به تهران به اطلاع مقامات ایرانی رسید اما به فاصله چند روز از اعلام مکان این نشست برخی از شخصیت های داخلی به دلیل مواضع متناقض ترکیه و برگزاری کنفرانس موسوم به دوستان سوریه خواستار برگزاری مذاکرات در کشور دیگری شدند . به موازات این اظهار نظر های شخصی دستگاه رسانه ای انگلیس که گویا منتظر چنین جرقه ای برای برافروختن آتش تنش میان روابط تهران– آنکارا بود با به راه انداختن موج تبلیغاتی منفی تلاش کرد روابط فعلی ایران و ترکیه را منفی ترین نوع ارتباط در طول تاریخ روابط دو کشور نشان دهد .

البته انگلیس که به خوبی به جایگاه استراتژیک ایران و ترکیه در منطقه خاورمیانه و قدرت روز افزون دو کشور در عرصه جهانی پی برده بود مدت هاست سناریوی تنش آفرینی در معادلات سیاسی و اقتصادی دو کشور را به اجرا گذاشته است چرا که مقامات این کشور به خوبی می دانند پر رنگ شدن جایگاه این دو کشور همسایه در میان جهان اسلام پیامدهای خوبی را برای کشورهای غربی به همراه ندارد و در زمان فعلی نیز اگر این روابط مستحکم باشد می تواند به موج عظیم بیداری اسلامی در منطقه کمک کند چرا که کشورهای درگیر انقلاب می توانند به این دو قدرت منطقه ای تکیه کنند . در سال های اخیر رسانه های غربی به خصوص بنگاه خبرپراکنی بی بی سی تلاش زیادی کردند که در عرصه های مختلف ایران و ترکیه را رو در روی یک دیگر قرار دهند تا بتوانند از ظهور دو قدرت در همسایگی یکدیگر کم بکنند اما جمهوری اسلامی ایران و ترکیه که از ابتدای پیروزی انقلاب همواره روابط مستحکمی با یکدیگر داشته اند همواره سعی کرده اند فارغ از اختلاف سلیقه ها اهمیت رشد متوازن در کنار یکدیگر را به خوبی درک کرده و در راه پیشرفت و اقتدار گام بردارند .




در این میان در روزهای اخیر دستگاه رسانه ای غرب تلاش زیادی کرد با برجسته کردن اختلاف نظر های شخصیت های سیاسی ایران و ترکیه در سطح بین المللی این تلقی را به وجود بیاورند که اختلافات تهران و انکارا به اوج خود رسیده است . همچنین مانور گسترده رسانه های غربی و حتی برخی رسانه های داخلی از اظهار نظرهای اردوغان هم بلا فاصله مورد تکذیب مقام های ترکیه ای قرار گرفت و آن ها در تماس با طرف های ایرانی خود اعلام کردند  از سیاست‌های حکیمانه جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کنند. داود اوغلو وزیر خارجه ترکیه در تماسی با سعید جلیلی مرد شماره یک پرونده هسته ای ایران بر آمادگی ترکیه برای برگزاری دور جدید گفتگو میان ایران و 1+5 تاکید و پیشنهاد ایران برای برگزاری مذاکرات در بغداد را نیز هوشمندانه خواند.

البته ممکن است بسیاری انتقاد ها به عملکرد و اظهار نظرهای شخصیت های دو کشور وارد باشد اما موضوعی که به خوبی روشن است این است که آنچه که اهمیت دارد مواضع رسمی دو کشور است نه صرفا چند مصاحبه و واکنش . موضوعی که البته رامین مهمانپرست سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز روز گذشته به آن اشاره کرد .

مهمانپرست در سخنانی با اشاره به اینکه اظهارات اشخاص مختلف در دو کشور نباید بر روابط راهبردی ایران و ترکیه تاثیر منفی بگذارد و مواضع رسمی مسئولان ذیربط باید ملاک ارزیابی و عمل قرار گیرد گفت : جمهوری اسلامی ایران و کشور ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند و موثر منطقه با مشترکات فراوان تاریخی، فرهنگی و اعتقادی دارای روابطی راهبردی بوده و در اکثر موضوعات سیاسی و بین المللی مواضع نزدیک به هم دارند. اختلاف نظر سیاسی در مورد برخی مسائل منطقه ای امری طبیعی بوده که با رایزنی و تبادل نظر بین کشورهای منطقه باید تلاش کرد تا مواضع کشورها با یکدیگر نزدیک شده و بهترین راه حل برای بحران های موجود انتخاب شود. جمهوری اسلامی ایران همواره با صراحت و صداقت کامل نقطه نظرات خود را عنوان نموده و برای ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه تلاش موثری داشته است و همکاری های منطقه ای و عدم اجازه به کشورهای فرامنطقه ای برای دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه را اصلی خدشه ناپذیر می‌داند.




به نظر می رسد آنچه که برای همگان اهمیت دارد برگزاری خوب مذاکرات در روز 25 فروردین ماه جاری است و نباید اجازه داد تعیین محل این مذاکره به دستمایه ای برای دستگاه تبلیغاتی غرب در جهت تخریب روابط تاثیرگذار ایران و ترکیه بدل شود . موضوعی که تحلیل گران و نخبگان سیاسی داخلی نیز باید به خوبی به آن توجه لازم را داشته باشند و بدانند این خط از کجا نشأت می گیرد .

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها