به گزارش پایگاه 598، شیوع ویروس آنفولانزا در پاییز و زمستان سال گذشته موجب کشته شدن ۱۱۰ نفر از هموطنان و به تبع آن تعطیلی بسیاری از مدارس و مراکز علمی کشور شد تا رنگ تعطیلات مانند همیشه برای مردم کشور رنگین کمانی نباشد و زردی رخسارش خبر از سر درونش دهد.
با این حال، کشور پاییز و زمستانی آغشته به استرس و نگرانی را سپری کرد تا اینکه در آخرین روز از بهمن ماه با ورود عضوی دیگر از خانواده ویروس N۱H۱ به نام کرونا به کشور تب این قائله داغتر شد و بسیاری از فعالیتهای کشور از جمله خدمات آموزشی در مدارس و حتی دانشگاهها را تحت تاثیر قرار داد.
با تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی اهمیت آموزش مجازی بیش از پیش احساس شد. آموزش آنلاین، یادگیری برنامه ریزی شده ای است که در آن معمولاً یادگیری و آموزش در محیط های جدا از هم صورت می گیرند. به همین دلیل آموزش آنلاین، به تکنولوژی های ارتباطی و نهادی برای طراحی و برنامه ریزی آموزش نیازمند است. یادگیری آنلاین فقط بر روی نیاز های یاد گیرنده برای رابطه با مدرس تمرکز می کند، درحالی که آموزش آنلاین باید شامل دو طرف ارتباط، یعنی مدرس و یاد گیرنده باشد.
اما در کشور ما مهمترین چالش پیش روی آموزش آنلاین، نبود زیرساخت های مورد نیاز آن بود.
در همین خصوص همراه اول با شعار تحقق رویای دیجیتال در مهر ماه سال 97 از برنامه ۵ ساله خود رونمایی کرده و با سرمایه گذاری اولیه 6.2 میلیون دلار در حوزه استارپ اپ ها فعالیت خود را شروع کرده بود و امروز دقیقا در روزهای کرونایی که چرخ کسب و کار بسیاری از مشاغل در سربالایی ناهموار قرار گرفته است، شرکت ارتباطات سیار ایران در مدت کوتاهی و با گذشت حدود دو سال از آغاز عملیاتی ساختن این هدف آن را به واقعیت تبدیل کرد.
شرکت ارتباطات سیار ایران که پیش از این با پرچم داری سامانه شاد در حوزه شبکه آموزشی دانش آموزی توانسته بود سهم بسزایی از آموزش مجازی فرزندان این مرز و بوم را به عهده گیرد، پس از دستور رئیس جمهور مبنی بر هوشمند سازی مدارس و در راستای مسؤولیت اجتماعی خود ٢۴۴٣١ مدرسه روستایی و ٣٨٣٣٣ مدرسه شهرهای دور افتاده را به اینترنت پرسرعت متصل کرد.
در واقع بزرگترین هلدینگ ارتباطی کشور، سهم ٨٢ درصدی در پیادهسازی فاز نخست این پروژه (اتصال مدارس نقاط محروم به اینترنت پرسرعت) داشت و حدود 18 درصد مابقی، سهم ایرانسل و هایوب به عنوان مجریان دیگر بود.
با توجه به اینکه این پروژه بعد از شیوع کرونا در دستور کار دولت قرار گرفت تا شرایط عدالت آموزشی فراهم شود، باید گفت که همراه اول تنها اپراتوری بود که بعد از گذشت یکی دو ماه از شیوع گسترده کرونا، طرح ابداعی برای الکترونیکی کردن آموزش و بسط عدالت آموزشی ارائه داد که مورد موافقت و تایید وزارت آموزش و پرورش (از میان پنج شش طرح پیشنهادی دیگر) قرار گرفت و امروز شاهد پرچم داری سامانه شاد در حوزه شبکه آموزشی دانش آموزی هستیم که اینترنت آن برای معلمان و دانش آموزان رایگان است.
همچنین لازم به ذکر است، پیش از این «همراه اول» در راستای مسؤولیت اجتماعی خود با طراحی و پیادهسازی پلتفرم شبکه آموزشی دانش آموز (شاد) نقش پررنگی در فراگیری آموزش مجازی در کشور ایفا و به برگزاری غیرحضوری کلاسهای دانشآموزان کمک کرده بود. هم اکنون بیش از ١١ میلیون دانشآموز و حدود ١١۴ هزار مدرسه در شبکه شاد احراز هویت شدهاند و از خدمات این پلتفرم استفاده میکنند.
تحقق رویای دیجیتال عزمهای بلندی را میطلبد که شرکت ارتباطات سیار ایران میتواند آنرا به سرانجام برساند.
در پایان لازم به ذکر است همراه اول به عنوان اپراتور غالب ایران، بزرگترین شبکه ارتباطی را با مختصات زیر (مبتنی بر گزارش رگولاتوری) در اختیار دارد.
همراه اول با پوشش 1321 شهر و 44918 روستا و پوشش جمعیتی 96.9 درصد در کشور، بزرگترین اپراتور تلفن همراه از این منظر به حساب میآید.