وی افزود: اصحاب عاشورایی تمام امکانات و ظرفیت و توان خود را در مسیر نصرت الهی به کار گرفتند و خون خود را تقدیم به سید الشهداء نموده و تمامشان قبل از حضرت به شهادت رسیدند درحالیکه گروه توابین بعد از واقعه کربلا خون خود را تقدیم امام حسین علیهالسلام کردند.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: اصحاب عاشورایی اهل استفاده از فرصتها بودند و اهل سرعت و سبقت بودند و توانستند از فرصتی که نصیبشان شده بود بهره کافی را ببرند.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اصحاب امام حسین علیهالسلام فرصت شناس بودند به همین خاطر خود را آماده کوچ کردن از عالم دنیا به عوالم آخرت کرده بودند و با عوالم مرگ انس داشته و پنجرههای عالم غیب برایشان گشوده شده بود.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری یادآور شد: یکی دیگر از صفات اصحاب عاشورایی این بود که هیچ مانع و توجیهی نتوانست آنها را از امام جدا و دور کند درحالیکه عدهای از انسانها در واقعه عاشورا به توجیه پرداخته و درنهایت نیز از قافله عاشورا جا ماندند.
وی افزود: خیلی از اصحاب عاشورا از سالها قبل میدانستند که باید در کربلا حاضر شوند به همین خاطر لحظهشماری میکردند که فرصت حضورشان فراهم شود.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: مقابله با موانع خیرات انسان را اهل سرعت و سبقت خواهد کرد و شیطان در مسیر خیرات موانع مهمی ایجاد میکند و انسان را به معطلی ترغیب و در دل انسان تردید ایجاد میکند.
سخنران حرم بانوی کرامت اظهار کرد: همیشه نمیتوان جزو انصار دین خدا شد و همیشه فرصتها به وجود نمیآید به همین خاطر باید انسان همانند اصحاب عاشورایی فرصت شناس و اهل سرعت و سبقت باشد.
وی افزود: اصحاب عاشورایی به معنای واقعی کلمه با مرگ مأنوس بوده و طالب شهادت در راه خدا بودند و برای رسیدن به این هدف دست از دنیا شسته و دنیا در نظرشان حقیر بود و خود را مهیای عالم آخرت کرده بودند.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: اصحاب عاشورایی میدانستند تنها راه رسیدن به خدا همراهی با امام حسین علیهالسلام است به همین خاطر به هر قیمتی که بود خود را بهموقع به امام رساندند و در رکاب حضرت نیز به شهادت رسیدند و میدانستند اگر به امام ملحق نشوند و همراه امام نباشند فرصت را از دست داده و به فوز عظیم نائل نخواهند شد.
وی ادامه داد: امروزه نیز تنها راه رسیدن به خدا همراهی با امام است به این معنا که نه از امام جلوتر حرکت کنیم نه از او عقبتر باشیم.