به گزارش پایگاه 598 به نقل از خبرگزاری ایسنا: معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ضمن تشریح اعتبارات دریافت شده برای مقابله با کرونا از منابع مختلف، گفت: از سال ۲۰۰۵ تا کنون، برای اولین بار وامی را از بانک جهانی به میزان ۵۰ میلیارد دلار دریافت خواهیم کرد که مقدمات آن انجام شده است و با هنماهنگی دستگاههای ذی ربط مانند بانک مرکزی در حال انجام است.
دکتر سید کامل تقوینژاد در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، ضمن تشکر از همکاران نظام سلامت برای مبارزه با بیماری کرونا، گفت: همانطور که میدانید تعدادی از همکاران ما جبهههای جنگ را تجربه کردند و امروز فصل دیگری از مجاهدت را برای کشور اضافه کردند. نسل امروز جبهه و جنگ را از نزدیک ندیده، اما این افراد، نوع جدیدی از مجاهدت را پیاده کرده و تفسیر جدید از آن به دست دادند و جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند. تعداد زیادی از همکاران ما در بخشهای مبارزه با کرونا در صف اول بودند و جانشان را از دست دادند که با اجازه مقام معظم رهبری شهدای خدمت تلقی شدند. در همین راستا کارگروهی تشکیل شده که به دقت افرادی را که صرفا برای این موضوع و در صف اول بودند، شناسایی کرده و اینها میتوانند از قانون جامعه ایثارگران استفاده کنند.
وی با اشاره به همکاریهای مردم، افزود: طبق آنچه تاکنون ثبت شده، حدود ۴۰ میلیارد تومان تاکنون از طریق مشارکتهای مردمی از سوی اقشار مختلف در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است. در شرایط فعلی برای جلب اعتماد مردم به نظام سلامت، با هماهنگی فرابورس نماد نیکوکاری در بورس اوراق بهادار تعریف شده، بسیار باارزش است که مردم اعتماد کردند؛ دو نماد "کرونا یک" و "کرونا دو" است. در "کرونا یک" سهام خریداری شده و در اختیار دانشگاهها گذاشته میشود و در "کرونا دو" سهام خریداری شده و توسط فرد نگهداری شده و منافع آن را در اختیار بخش سلامت قرار میدهند.
تقوینژاد با اشاره به کمکهای غیرنقدی ایرانیان مقیم خارج، گفت: از سال ۲۰۰۵ به بعد برای اولین بار وامی را از بانک جهانی به میزان ۵۰ میلیارد دلار داریم دریافت میکنیم که مقدمات آن انجام شده است و با هنماهنگی دستگاههای ذی ربط مثل بانک مرکزی در حال انجام است. همچنین وامی را بانک توسعه اقتصادی به میزان ۱۳۰ میلیون یورو برای خرید تجهیزات قرار است برایمان فراهم کند.
وی ادامه داد: تاکنون سازمان برنامه و بودجه سه هزار و ۵۰ میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۹۸ برای مبارزه با کرونا اختصاص داده است. همچنین تاکنون ۱۲۰۰ میلیاراد تومان از تجهیزات خریداری شده از محل خریدهای داخلی و شرکتهای دانشبنیان بوده است. هدف ما تقویت شرکتهای داخلی، طبق فرمایش مقام معظم رهبری بوده است.
خبرگزاری رویترز، فهرستی از کشورهای دریافت کننده کمکهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی منتشر کرده اما نام ایران در میان آنها نیست.