کد خبر: ۴۶۹۳۵۰
زمان انتشار: ۱۴:۴۹     ۳۰ فروردين ۱۳۹۹
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) ۲۰ هزار و پنج واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۵۶۷ هزار و ۶۶۴ واحد رسید.
به گزارش پایگاه 598، شاخص بورس امروز در شروع معاملات تغییر جهت داد.

شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه) ۲۰ هزار و پنج واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۵۶۷ هزار و ۶۶۴ واحد رسید.

رشد عجیب شاخص بازار بورس تهران در ده دقیقه

بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با ثبت بازدهی خیره‌کننده بیش از ۸ درصد شاهد یکی از درخشان‌ترین هفته‌های کاری خود در سال جدید بود. به‌طوری‌که روند مثبت و ثبت بازدهی ۱/ ۹ درصدی در هفته ماقبل با رشد ۱۲/ ۸ درصدی بورس در هفته گذشته ادامه یافت. به این ترتیب بازدهی بازار سهام از ابتدای امسال تاکنون به ۹/ ۲۵ درصد رسید.

در هفته گذشته بازار توانست با کسب اطمینان از تداوم حمایت دولت از بازار سرمایه به دوره مدیریت قالیباف‌اصل گام بگذارد و در نهایت در پایان هفته عرضه غول سرمایه‌گذاری کشور، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی «شستا» پایان هفته‌ای تاریخی را برای بازار رقم زد. بازار سرمایه هفته گذشته در مجموع شاهد ۱۲/ ۸ درصد رشد شاخص معادل ۴۸ هزار و ۵۰۸واحد بود.

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد رشد کرد

براساس معاملات امروز بیش از هفت میلیارد و ۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۳ هزار و ۱۴۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم وزن) با پنج هزار و ۸۸۵ واحد رشد به ۲۰۱ هزار و ۸۷ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با سه هزار و ۹۱۵ واحد افزایش به ۱۳۳ هزار و ۷۸۴ واحد رسیدند.

شاخص آزاد شناور نیز با ۲۷ هزار و ۱۰۵ واحد افزایش به رقم ۷۳۲ هزار و ۷۶۴ واحد رسید، شاخص بازار اول ۱۴ هزار و ۵۰۱ واحد و شاخص بازار دوم ۴۰ هزار و ۸۶۹ واحد رشد داشتند.

علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با یک هزار و ۱۹۴ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۵۲ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۷۸۵ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۶۲۳ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۶۰۵ واحد و پتروشیمی پارس (پارس) ۵۷۳ واحد با بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

در مقابل نماد گلوکوزان (غگل) با ۳۸ واحد، شیشه و گاز (کگاز) با ۱۵ واحد و فرآورده های نسوز پارس (کفپارس) با ۱۲ واحد از جمله گروه‌هایی بودند که افت شاخص بورس را رقم زدند.

برپایه این گزارش، امروز نماد بانک ملت، بانک تجارت، گلوکوزان، سالمین، پالایش نفت اصفهان، توسعه معادن و فلزات و بانک صادرات ایران گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۳۳۸ میلیون و ۱۰۱ هزار برگه سهم به ارزش پنج هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۰۴ واحد افزایش داشت و بر روی کانال هفت هزار و ۲۲۵ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۵۷۶ میلیون برگه سهم به ارزش بیش از ۲۴ هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

بیشترین تاثیر مثبت را در بین تمامی نمادها، نماد پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا) و صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) بر شاخص این بازار داشتند.

نماد بهمن دیزل (خدیزل)، کلر پارس (کلر) و آسیا سیر ارس (سبزوا)، هم مانع از رشد بیشتر این شاخص شدند.

شاخص بورس از ۶۵۰ هزار واحد گذشت

بورس نخستین روز معاملات در هفته جاری را چراغ سبز به پایان برد و شاخص کل این بازار برای نخستین مرتبه از ۶۵۰ هزار واحد گذر کرد.

رشد شاخص بورس واقعی است یا حباب؟

دکتر ایرج توتونچیان استاد تمام اقتصاد و معاون وزیر اقتصاد در خصوص رشد شاخص بورس در ماه‌های اخیر نوشت: برخی از اقتصاددانان درباره حبابی بودن رشد شاخص بورس نکاتی را مطرح کردند، من در مورد اعدادی که مطرح می شود بحث نمی کنم، ولی بیان این افراد در مورد حوادثی که‌ در دنیای سفته بازی (بازار ثانویه بورس) اتفاق می افتد کاملا صحیح است.

همین بازار سفته بازی در دلار، زمین، طلا و سایر کالاهای با دوام است که پیکره نحیف اقتصاد کشور را در هم تنیده و اجازه سرمایه گذاری و ایجاد شغل را نمی دهد. از طرفی درک این موضوع و موضوعات مشابه از توانایی ضعیف علمی کمیته اقتصادی دولت بر نمی‎آید.

راه چاره کوتاه مدت این است که در این بازار که کاملا بی بند و بار است، مالیات‎های سنگین بر اختلاف قیمت (که متاسفانه آنرا به غلط و برای اغفال عامه بازدهی سرمایه می‎نامند) وضع شود،(مثلا ۹۹ در صد) که ورود به این بازارها برای سفته بازان صرفه اقتصادی نداشته باشد.

متاسفانه اقتصاددانان نئولیبرال این گونه افزایش قیمت ها را صحه می‎گذارند، در حالی که همین سفته بازی ها، باعث ایجاد نرخ بهره (ربا) می‌شود. ‌به عبارت دیگر نرخ بهره باعث سفته بازی و سفته بازی نیز باعث‌ ایجاد ربا می‌شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها