متن این بیانیه به شرح زیر است:
« دانشجو موذن جامعه است؛ اگر خواب بماند، نماز امت قضا میشود…
شهید آیتالله دکتر بهشتی
شانزدهم آذرماه در تقویمِ تاریخِ معاصرِ کشورِ ما، یادآور خروشِ دانشجو علیه استکبار است. درست در زمانی که آمریکای جنایتپیشه، پس از کودتای ننگین بیست و هشت مرداد، رویای استیلا بر ایران را در سر میپروراند، این دانشجویِ مؤمنِ انقلابی بود که خطشکنِ میدانِ تبیین و مطالبهگری شد و برفراز منارههای جامعه آن روز، موذن بیداری و آگاهی گردید. خونِ پاکِ سه شهیدِ دانشگاهِ تهران، سندِ روشنی است بر این مدعا، که همچون آذرخشی بر تارکِ تاریخِ آن روز درخشید.
دانشجوی امروز در گامِدوم انقلاب، با هدف ساختن ایران بزرگ و اسلامی، برای مردم غیور و با شرفِ خود، مردمی که روزگاریست زخمِ بیتدبیریها بر چهره با صلابتشان پیداست، قدمهای استوار خود را در مسیر روشنِ تمدنسازی اسلامی، با انگیزهتر از قبل برخواهد داشت.
حال، در شرایطی سالروز شانزده آذر ۱۳۹۸ را گرامی میداریم که حوادث ناگواری پس از اجرای نامناسب بخشی از قانون هدفمندی یارانهها و افزایش ناگهانی قیمت بنزین در آبان ماه، کام مردم را تلخ کرده است. تصمیم سران قوا، با اجرای نادرست و غیرمدبرانه و همچنین عدمِ اتخاذِ تدابیر اجتماعی، امنیتی و اقتصادیِ لازم از سوی دولت، موجب ورود خسارتهای سهمگین مادی و معنوی به مردم و حیثیت نظام شد و خانوادههایی را داغدار و عزادار کرد.
از طرفی، فرافکنی دولت و شخص رئیس جمهور محترم، برای نپذیرفتن مسئولیت این تصمیمات خسارتبار، غیر قابل توجیه است.
نکته حائز اهمیت دیگر اینکه برخی از سیاسیون و چهره ها با نقاب دلسوزی برای ایران، با حمایت از آشوبطلبان و حمله به نیروهای خدومِ حافظ نظم و امنیت، برخورد آنان با اغتشاشگران را، برخورد با مردم عادی قلمداد کردند و همچون فتنه هشتاد و هشت، چهره سیاه خود را برای مردم نمایان ساختند.
در کنار این تلخکامیها، ملت نجیب و بصیر ایران با وجود گلهمندی از وضع موجود، بار دیگر و بههنگام در شهرهای مختلف به پا خواستند و با برپایی راهپیمایی، ضمن محکوم کردن اغتشاشات و خسارات وارده به اموال عمومی، از دخالت سایر کشورها در مسائل و امور داخلی کشور، که در حادثه اخیر تمام توان و سرمایه خود و کشورهای تأمینکننده مالیشان را به کار بستند تا این اعتراضات را تبدیل به چالشی برای نظام کنند، بیزاری جستند؛ تا بار دیگر آرزوی چندین ساله آنان را نقش بر آب شود.
با نگاهی به حوادث منطقه و نقشه شوم استکبار برای محور مقاومت، در خواهیم یافت که بحمدالله با درایت رهبر معظم انقلاب در التزام به قانون در هر شرایطی، «فتنهای عمیق، گسترده و بسیار خطرناک» در نطفه خنثی شد. ایشان بر اساس مشی امام خمینی(رحمةاللهعلیه)، مبنی بر «حمایت از دولتهای مستقر بر اساس اصل مردم سالاری دینی»، «تلاش برای حفظ اصل نظام» و «التزام به قانون» این درس را به همگان یادآور شدند که التزام به این سه اصل، بر همگان، مخصوصا صاحبان مناصب سیاسی الزامی است؛ اگر چه بر خلاف میل باطنی آنها باشد. اما این، حاشیه امنی برای بیکفایتی و بیتدبیریِ کسانی که امروز مردم را به ستوه آوردهاند، نخواهد بود.
ما جوانان انقلابی در گام دوم انقلاب، به رفتار و گفتار خائنان، جاهلان و نفوذیهای دشمنان قسم خورده این انقلاب اعتماد نمیکنیم و در پرتو چنین واقعیتی، در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، قاطعانه بیان میکنیم:
اولاً، برخی کمبودها و مشکلات کشور عزیزمان ایران، با ذات انقلاب اسلامی، بی ارتباط بوده و نتیجه تغافل از «تفکر انقلابی و جهادی» و عدم سریان آنها در برخی از کارگزاران نظام است. بازخوانی کارنامه پربرکت چهل ساله انقلاب، ما را به این مهم رهنمون میکند که پیشرفت، ثمره درخت طیبه تفکر جهادی و انقلابی است و از سوی دیگر توقف و بعضا ارتجاع که قهرا رکود، تورم، بیکاری و اقتصاد شرطی، فرهنگِ وارداتی و دیپلماسی التماسی را به دنبال دارد، میوه ی شجره ی خبیثه ی لیبرالیسم و التقاط است که شهید مطهری(ره) آن را بزرگترین خطر برای آینده ی انقلاب اسلامی میداند. ما ریشه ی مشکلات کنونی و برخی تدابیر ناپخته ی دولتمردان را، تعلل در عملکردن به سیاستهای راهگشای اقتصاد مقاومتی میدانیم که نتیجه ی تکثیر ویروس خطرناک لیبرالیسم، غربگرایی و بالتبع اختلال در دستگاه محاسباتی برخی مسئولان است.
ثانیاً، تغییر سبک زندگی برخی کارگزاران، دوری از پاکدستی و استفاده از رانتهای دولتی و تجدید نظرطلبی بعضی از همراهان نخستین انقلاب و نفوذ دشمن در میان آنها، موجب پایه ریزی سیاستهای سرمایه داری در جامعه شده است. این موارد نباید موجب تنزّل قدرت نظام جمهوری اسلامی گردد؛ بلکه شایسته است تکیه بر ظرفیتهای انسانی فراوان کشور، به خصوص جوانان انقلابی، که در برخی برهه ها، مغفول یا کم استفاده مانده است، باعث شکوفایی اقتصادی و افزایش ثروت ملی شود. هنر انقلاب اسلامی، استخراج همین ظرفیتهای مغفول و تربیت جوانان مومن انقلابی است که به تعبیر امام راحل و عظیم الشأن ،«فتح الفتوحِ» انقلاب است.
ما فراموش نمی کنیم که سال ها قبل در اوایل دهه هفتاد نیز دولت سازندگی با همین نسخه های اقتصادی و فکری، کشور را با آشوب و بحران مواجه کرد و امروز نیز دولت به ظاهر تدبیر و امید نیز همان راه را می رود و به آن افتخار نیز می کند و همان نتایج تاسف بار را به دست خواهد آورد. دولت کنونی از تجربه تلخ دولت سازندگی درس عبرت نگرفت اما تاریخ ثابت خواهد کرد که تفکرات این چنینی در ایران اسلامی باقی نخواهد ماند و شرایط تغییر می کند.
ثالثا؛ برخلاف آنچه برخی تصور میکنند، راه اعتراضات مردمی هرگز بسته نیست؛ انتخابات مهم مجلس یازدهم پیش روی ماست؛ و چه بسا انتخابهایی که زمینه ی بروز اعتراضات را با عملکرد مطلوب خود، از بین میبرد یا به حداقل ممکن میرساند. ما جوانان این مرز و بوم در گام دوم انقلاب، معتقدیم که با شانه زیر بار مسئولیت دادن و پرهیز از تنبلی و استفاده ی حداکثری از لحظاتِ نابِ جوانی توأم با تهذیبِ اخلاقی و علمی، با استمداد از خداوند قادر و یاری ملت، قادریم، حلقه های میانیِ حاکمیت و ملت را شکل داده و زمینه را برای روی کار آوردن دولت جوان و حزب اللهی فراهم سازیم.
نکته مهم دیگر اینکه، همانطور که در تمام دنیا هیچ کاندیدایی بدون شرایط لازم، به خصوص التزام بیشائبه به قانون اساسی، وارد جریان انتخابات نمیشود، از شورای محترم نگهبان که همواره پاسدارِ حریمِ قانون اساسی و شرع مقدس بوده، میخواهیم در تائید صلاحیتها به مُرّ قانون توجه نموده، به گفته امام خمینی(رحمةاللهعلیه) خدا را در نظر گرفته و با تائید صلاحیت افراد واجد شرایط، از تجربیات ارزشمند گذشته توشه برگیرند. انشاءالله ملت با بصیرت و غیور ایران بار دیگر با برگزاری انتخاباتی باشکوه و انتخابی درست، شکوفایی بیشتر انقلاب اسلامی و نیل به آرمانهای آن را رقم خواهد زد.
در پایان از دولت محترم خواستاریم در فرصت باقیمانده خدمت خود، ضمن عذرخواهی از مردم جهت اشتباهات خود، برای جبران مافات، به وعده عدم تأثیر گرانی بنزین بر سایر کالاها پایبند بوده، تأثیرات مختلف آن را چاره کند و به منظور کاستن اثر آن بر وضع معیشتی مردم، بر مدیریت قیمتها همت گمارد.
و لینصرنّ اللَّه من ینصره
و السلام علیکم و رحمة الله
جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان انقلابی دانشگاه های کشور
15 آذرماه 1398