وزیر اسبق صمت با تاکید بر اینکه تأمین مشوقهای صادراتی از محل منابع و بودجه عمومی کشور غیر ممکن است، افزود: بر این اساس در سال 96 پیشنهاد داده شد تا برای تامین منابع مشوقهای صادراتی یک درصد به اقلام وارداتی بجز کالاهای اساسی و دارو اضافه شود و از محل این درآمد مشوقهای صادراتی تأمین شود.
نعمتزاده اظهار داشت: 80 درصد از مشوقهای صادراتی به صورت مستقیم و 20 درصد به صورت غیرمستقیم و به منظور توسعه زیرساختهای صادراتی در نظر گرفته شود.
* ظرفیتهای تولیدی ما برای جهش صادرات کافی نیست
وی با بیان اینکه تولید ما به اندازه کافی نیست تا در صادرات جهش ایجاد کنیم، بیان داشت: ظرفیت خالی واحدهای تولیدی ما به اندازهای است نیست که در رسانهها بیان میشود.
نعمتزاده با تاکید بر اینکه باید به منظور صادرات سرمایهگذاری کرد، اظهار داشت: وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت هیچ برای برای توسعه صادرات و مگاپروژهای صادراتی ندارد.
وزیر اسبق بازرگانی اظهار با انتقاد به عدم وجود زیرساختهای صادراتی گفت: کشورها برای توسعه صادرات اقدامات مختلفی انجام میدهند به عنوان مثال کشور ترکیه با هدف توسعه صادرات دفتری در یکی از مناطق تهران خریداری کرد و آن را با حضور وزیر وقت بازگشایی کرد اما ما تاکنون حتی در کشورهای هدف صادراتی دفتری برای توسعه صادرات نداریم.
وی
با بیان اینکه ما مدیران آشنا به صادرات نداریم، گفت: یک زمانی من گفتم که
ما باید مدیران صادراتی به کشور وارد کنیم که همه خندیدند اما امروز هم
معتقدم که ما مدیران آشنا به صادرات نداریم.