سرویس سیاسی پایگاه 598-وحیدعزیزی؛ خبرگزاری دولتی ایسنا روز گذشته طی گزارشی از زمان واریز یارانه 45 هزار تومانی در تاریخ 20 اسفند خبر داد و پرداختِ پیش از موعد یارانه را "عیدی دولت به مردم" عنوان کرد!
اینکه یک خبرگزاری دولتی بخاطر واریز یارانه 45 هزارتومانی (که حق مردم است و دولت موظف به پرداخت آن میباشد) بر سر مردم منت بگذارد و شعور آنان را تا این حد پایین بداند که تصور کند با انتشار این خبر میتواند مردم را نسبت به دولت خوشبین نماید با چه استدلالی قابل توجیه است؟
چنانچه در ابتدای اجرای طرح هدفمندی یارانهها گفته میشد، مبلغ یارانه میبایست طی چندگام افزایش یابد اما با گذشت بیش از 8 سال از اجرای طرح هدفمندی و سقوط تاریخی ارزش ریال، یارانه نقدی همچنان 45 هزارتومان باقی مانده است؛ بر مقامات سیاسی دولت پوشیده نیست که در شرایط اقتصادی موجود مبلغ 45 هزارتومانیِ یارانه تقریبا هیچ کمکی به خانوارهای ایرانی نمیکند پس چرا خبرگزاری دولتی ایسنا قصد دارد پرداخت این مبلغ ناچیز را برجسته نماید و منتِ آنرا بر سر مردم بگذارد؟
نکته قابل تاملِ دیگر اینکه در سال پایانی ریاست جمهوری محمود احمدینژاد بدلیل شدت گرفتن مشکلات اقتصادی، دولتِ وقت تصمیم گرفت علاوه بر مبلغ 45 هزارتومانِ یارانه نقدی، 85 هزارتومان به حساب هر ایرانی واریز نماید؛ با اینحال در آن زمان رئیس جمهور نه تنها به مردم منت نگذاشت بلکه پرداخت این مبلغ را نوعی "جبرانی دولت به مردم" عنوان کرد.
در این رابطه محمود احمدینژاد طی گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد: «بنده واژه "جبرانی" را در مقایسه با "عیدانه" بیشتر میپسندم؛ بخش وسیعی از مردم امسال تحت فشار قرار گرفتهاند و اثر قدرت خرید اضافهای که به وسیله یارانهها برای مردم ایجاد شد، در حال صفر شدن بود، بنابراین دولت جلسات متعددی را برگزار کرد و از طریق منابع هدفمندی، کمکی را در آستانه عید برای مردم در نظر گرفت».
مقایسه دوران ریاست جمهوری احمدینژاد با شرایط فعلی نشان از آن دارد که رئیسجمهور پیشین کشور به مشکلات معیشتی اذعان داشته و برای حمایت از مردم مبالغی را (اضافه بر یارانه نقدی) به آنان اختصاص میداده اما حاضر نبوده کمکهای نقدی دولت را بهانهای برای منت گذاشتن بر سر مردم قرار دهد با اینحال در دولت فعلی علیرغم اینکه مشکلات معیشتی مردم چندین برابر شده و هیچ مبلغی (علاوه بر یارانه نقدی) به حساب مردم واریز نشده است، رسانههای دولتی همین مبلغ 45 هزار تومانی را دستاویزی برای منت گذاشتن بر مردم قرار دادهاند.
خبرگزاری ایسنا پیش از این نیز در زمانی که قیمت گوشت به صورت تصاعدی درحال گران شدن بود و دولت توان کنترل بازار را نداشت، طی گزارشی با عنوان "آیا گوشت قرمز سرطانزاست" سعی کرد مردم را از خرید گوشت منصرف نماید و به این شکل یاریدهنده دولت در کنترل بازار گوشت باشد.
سوءاستفاده رسانهها از اعتماد مردم و تحریف افکار عمومی در راستای اهداف جناحی و سیاسی، در هر هیچ کجای دنیا امری پذیرفتهشده نیست و هر سازمانی که چنین رویهای در پیش بگیرد با برخورد نهادهای نظارتی مواجه میشود و مجبور به پاسخگویی خواهد بود.