کد خبر: ۴۴۶۴۰۰
زمان انتشار: ۱۱:۵۲     ۲۱ شهريور ۱۳۹۷
حجت‌الاسلام سیدحسین خادمیان

با توجه به اینکه در موضوع داخلی و بین‌المللی نگاهی به جایگاه انسان در کتب اسلام نشده است و برخی افراد مسأله عاشورا را یک مسأله خشونت‌آمیز و جنگی می‌دانند؛ جنگی که بر سر حکومت و اختلاف است، از این جهت تحلیل و تبیین می‌کنم که عاشورا اگر ماندگار شده است، نگاه جامع،‌کامل، متعالی و رشددهنده به انسان و انسانیت داشته است.

مکتب قیام امام حسین (ع) به ظرائف مادی انسانی و ظرفیت‌های معنوی انسان و انسانیت در زمان خودش، پس از زمان خودش و حتی در زمان ظهور و دوران ظهور توجه دارد.

در این مباحث مطرح می‌کنم که نگاه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، وظایف خانواده و حتی انسان در نوع رابطه با حکومت، انتخاب حاکمان و مباحث شغل و فساد باید چگونه باشد. اینکه انسان زمانی در نعمت است یا در زمانی که از نعمت به هر دلیلی محروم است، چگونه باید رفتار کند.

همه این مسائل این گونه تبیین، تعریف و تحلیل خواهد شد که امام حسین (ع) در آن لحظاتی که در اوج آزادی در انتخاب نعمات بودند، چگونه برخورد کردند و در آن لحظاتی که در تحریم جنگ کربلا بودند، چگونه رفتار کردند آیا سخاوت و مدیریت مالی حضرت تغییر کرد و اگر تغییر کرد، خدایی نکرده به سمت رذالت‌ها  و سوتدبیرها بوده یا سخاوت.

در سیر امامت حضرت اباعبدالله (ع) می‌بینیم که حضرت تدبیر احسن کرد که این تدبیر برای ما قابل استفاده است. از همه این حالات بحث مدیریت احسن و تابعیت ایشان از امر و نهی الهی و به تبع آن بهره‌مندی خود و جامعه‌اش از بهترین امکانات، فراخور زمان مکان بوده است.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها