کد خبر: ۴۴۳۰۴۰
زمان انتشار: ۰۹:۵۹     ۰۷ تير ۱۳۹۷
اکرم بکرانی
آمریکایی ها به دنبال پروژه آمریکایی – صهیونیستی «ایران اگزیت» به این نتیجه رسیده اند که «خروج ایران از منطقه بدون خروج معنوی و ایدئولوژیک ایران از منطقه ممکن نیست».

پایگاه 598: آمریکایی ها نبرد جدید رسانه ای خود را وارد ریل جدید عملیات روانی کرده اند، با حذفی تر شدن تدریجی نگاه ترامپ به ایران، عملیات های فیزیکی و روانی او نیز با این برنامه عملیاتی به روز تر خواهد شد. اخیرا کمیته بودجه مجلس سنای آمریکا لایحه پیشنهادی بودجه وزارت خارجه و عملیات‌های خارجی این کشور را تصویب کرده که یکی از بخش هایی که در این لایحه در سال های اخیر وجود داشته است مسئله ایران و مقابله با نفوذ ایران بوده است. در این لایحه که باید در صحن اصلی سنا و مجلس نمایندگان آمریکا هم به تصویب برسد، مانند سال‌های گذشته بندهایی به مقابله با ایران از جمله از طریق اعمال تحریم اختصاص یافته است. کمیته بودجه سنا همراه این لایحه، در گزارشی که به سنا ارائه شده، جزئیات و اهداف بخش‌هایی از بودجه را تشریح کرده است. این گزارش نشان می‌دهد در این بودجه ردیف بودجه مشخصی برای مقابله با «نفوذ رسانه‌ای ایران از طریق فضاسازی تبلیغاتی» در نظر گرفته شده است.

1. لایحه اخیر سنای آمریکا به چه معناست؟

آمریکایی ها به دنبال پروژه آمریکایی – صهیونیستی «ایران اگزیت» (که در چند ماه گذشته شدیدا مورد توجه و تمرکزشان قرار گرفته است)، به این نتیجه رسیده اند که «خروج ایران از منطقه بدون خروج معنوی و ایدئولوژیک ایران از منطقه ممکن نیست»، یکی از مهمترین مقدماتی که از نظر آن ها سبب «نفوذ معنوی و ایدئولوژیک ایران در منطقه شده است»، بازوان رسانه ای و فعالیت های تبلیغاتی جمهوری اسلامی است. در راستای از بین بردن این توان آمریکایی ها به موازات پروژه ایران اگزیت ، تلاش داشته اند تا ایران را در حوزه تبلیغاتی خلع سلاح کنند. لذا ابتدا فضای رسانه ای ایران را تحریم کردند و بعد با کمک وزارت خارجه آمریکا «شورای مدیران خبررسانی(BBG)» که بازوی اصلی پروپاگاندای رسانه‌ای دولت آمریکا به شمار می‌آید را مامور انجام این پروژه کردند.

پروژه ایران اگزیت اقدامی است که اخیرا آمریکایی ها با عنوان «خروج ایران از منطقه» کلید زده اند و تلاش کرده اند با حمایت برخی از کشورهای منطقه خصوصا عربستان و امارات، محتوای فارسی در وب سایت هایی خاص برای آن ایجاد کنند. آمریکایی ها با تغییر میدان بازی به سمت استفاده از عملیات روانی به دنبال این هستند تا وارد میدان جدیدی از رویارویی با ایران شوند. دو هدف اصلی آمریکایی ها برای رسیدن به این جایگاه این است که نخست؛ فضای داخلی را نسبت به فعالیت های منطقه ای ایران ناراضی کرده و زمینه ای را برای استفاده های بعدی آن فراهم کنند. و دوم هدف آن ها این است که محبوبیت ایران را نزد مردم منطقه از بین ببرند.

1. 1. ایجاد نارضایتی روانی

نخستین هدف آمریکایی ها این است که رسانه های همسوی خود را بسیج کنند تا در یک عملیات روانی مهندسی شده، بازتابی غیرواقعی از فضای اقتصادی ایران و توام با «بحرانی» جلوه دادن این فضا ارائه دهند تا با استفاده از این بازتاب بتوانند مردم را نسبت به کشور ناامید کرده و به جایگاهی برسانند که بگویند «کار، دیگر تمام است»، «نظام روزهای پایانی خود را سپری می کند»، «اقتصاد عامل فروپاشی کشور می شود» و ... که وقتی فضای مجازی به صورت دقیق بررسی می شود، نشان دهنده پی گیری آن با استفاده از همان پروژه است. آمریکایی ها با تمام قوا وارد میدان مبارزه در این فضا شده اند، به گونه ای که به تعبیر برخی از کارشناسان غربی، آمریکا بدنبال آن است در سال 2018 تغییرات بزرگی در خصوص ایران اتفاق بیفتد.

به همین دلیل در متن لایحه بودجه سنا هم ذیل عنوان «برنامه‌های دیپلماتیک»، بودجه مشخصی برای «برنامه‌های دموکراسی برای ایران» در نظر گرفته شده و مسئولیت این برنامه‌ها به دستیار وزیر خارجه در امور آسیای نزدیک محول شده است.

1. 2. ایجاد عدم محبوبیت در منطقه

یکی دیگر از اهداف مهم اخیر آمریکا از این موضوع این است که در منطقه تصوری را به وجود آورد که ایران کشوری ثبات زدا است و این موضوع به تدریج سبب عدم محبوبیت ایران در سطح منطقه ای شود. در بخشی از گزارش کمیته بودجه سنا، آمده است «وزیر خارجه باید با مشورت با سران دیگر آژانس‌های فدرال مربوطه، از جمله بی. بی. جی، برنامه‌های ضدنفوذ ایران را که بودجه آن در این لایحه تأمین شده، هماهنگ کند.» این گزارش می‌افزاید: «این برنامه‌ها باید: (۱) با اظهارات (غلط) حکومت ایران علیه ایالات متحده و دیگر کشورهای دموکراتیک مقابله کند؛ (۲) حمایت این حکومت از گروه‌های نیابتی تروریستی را تشریح کند؛ و (۳) آثار حمایت از این گروه‌های نیابتی بر وضعیت مردم سوریه، یمن و دیگر مناطقی که آن‌ها فعال هستند را ارزیابی و تشریح کند.» این موضوع نشان می دهد که تمرکز آمریکایی ها بر روی این است که بازوان معنوی منطقه ای ایران و محور مردمی مقاومت را دچار انفصال کرده و زمینه گسست آن را فراهم کند.

2. برنامه ای با سه ضلع

همپیمانی آمریکا و اسرائیل در این موضوع یک برنامه هماهنگ است. البته عربستان نیز تلاش می کند تا با ایجاد شکاف های جدید در این برنامه نقش آفرینی کند. به عبارت بهتر یک تقسیم کار فعالانه بین این سه به وجود آمده تا فشارها بر ایران برای ایجاد نارضایتی اجتماعی و اقتصادی بیشتر شود.

در یکی دو ماه اخیر شاهد فعالیت های صریح تر صهیونیست ها در خصوص امنیت روانی بوده ایم. صهیونیست ها همیشه و در طول تاریخ تلاش کرده اند تا مواضعی که نسبت به مردم ایران می گیرند محتاطانه تر باشد. اما در دو ماه اخیر و با صراحت لحن ترامپ نسبت به ایران، صهیونیست ها نیز صریح تر شده اند. نتانیاهو در دو پیام ویدئویی نخست در خصوص مسئله آب و دوم در خصوص مسئله فوتبال، تلاش کرد تا این هدف عملیات روانی را پی گیری کند که ایران در حال پرداخت هزینه است و «شرط توسعه ایران این است که از منطقه خارج شود».

3. پروژه بی. بی. جی چیست؟

بی. بی. جی یا مدیران خبررسانی رسانه در آمریکا هرچند با عنوان یک آژانس مستقل دولتی توصیف شده، اما بودجه مستقیم خود را از دولت آمریکا دریافت می‌کند و عملکرد آن تحت نظارت کنگره آمریکا قرار دارد. رسانه‌هایی چون «صدای آمریکا» و «رادیو فردا» تحت مدیریت این نهاد فعالیت می‌کنند. این پروژه از تخصیص بودجه به «صدای آمریکای فارسی» و «رادیو فردا» با هدف «هماهنگی برنامه‌های مقابله با نفوذ ایران» حمایت کرده است. بر اساس اسناد دولت آمریکا، در لایحه پیشنهادی دولت، ۶۶۱.۱ میلیون دلار برای بی. بی. جی بودجه درخواست شده بود، که نهایتا در کمیته بودجه سنا رقم ۵۶۵.۳ میلیون دلار به تصویب رسیده است. در بودجه پیشنهادی دولت آمریکا برای سال ۲۰۱۹، «پیشبرد نفوذ آمریکا» یکی از اهداف بی. بی. جی عنوان شده است.

عملکرد اصلی پخش بین المللی آمریکا یعنی جایی که بی بی جی می تواند تغییری ایجاد کند، اخبار تلویزیونی و رادیویی است. از نظر طراحان بی بی جی ابزارهای جدید رسانه ای می تواند به منظور تکمیل فعالیت های سیاسی مورد نظر آمریکا و به عنوان پیشران تغییرات منطقه ای مورد تمایل آمریکا به کار گرفته شوند.

بی بی جی در استخدام ایران هراسی و فعالیت های نفرت گونه آمریکا علیه ایران قرار گرفته است. رادیو فردا و صدای آمریکای فارسی جزو رسانه هایی هستند که به صورت علنی زیر مجموعه فعالیت های بی.بی. جی محسوب می شود و هزاران وب سایت و خبرگزاری در حال پمپاژ خبرهایی برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه و نفرت پراکنی علیه ایران هستند و یکی از عملیاتی ترین ابعاد جنگ نرم علیه ایران را در پیش گرفته اند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها