به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، فاطمه زکیه توحیدی صبح امروز به ارائه مقاله خویش در همایش "پژوهش در توسعه سلامت" پرداخت.
وی در این مقاله به بررسی اثر امواج تلفن همراه بر سطح بیان ژنهای آپوپتوز در ناحیه هیپوکامپ مغز پرداخته است.
عضو هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی علوم پزشکی بیرجند با اشاره به افزایش روز افزون استفاده از تلفن همراه در سطح جامعه اظهار داشت: وجود گزارشات متناقض در مورد آثار سوء امواج تلفنهای همراه و همچنین کاربرد روز افزون این تکنولوژی، موجب بروز نگرانیهایی در این زمینه شده است.
توحیدی با بیان اینکه آزمایش وی بر روی موشهای صحرایی انجام شده است به تشریح چگونگی انجام این پژوهش پرداخت و تصریح کرد: در این پژوهش 28 موش به سه گروه هشتتایی تقسیم شده و یک گروه به عنوان شاهد و دو گروه دیگر به عنوان آزمون انتخاب شدند.
وی ادامه داد: دو گروه آزمون طی یک ماه، روزانه دو بار، 30 دقیقه و یک ساعت تحت تابش امواج با فرکانس 900 و هزار و 800 مگاهرتز قرار داده شدند.
عضو هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: سپس موشها تشریح و ناحیه هیپوکامپ آنها جداسازی شده و سطح بیان ژنهای آنها مورد بررسی قرار گرفته است.
توحیدی سپس به بیان یافتههای تحقیق خویش پرداخته و ابراز داشت: مقایسه میانگین سطح بیان ژن Bax بین گروه آزمون یک ساعت تابش با گروه کنترل، اختلاف معنیداری را نشان داد.
وی ادامه داد: اما سطح بیان ژن Bcl-2 در گروههای تحت تابش با گروه کنترل اختلاف معنیداری را نشان نداد.
عضو هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی علوم پزشکی بیرجند خود به نتیجهگیری آزمایش خویش پرداخته و تصریح کرد: طبق این پژوهش امواج الکترومغناطیسی 900 و هزار و 800 مگا هرتز میتواند منجر به تغییر سطح بیان ژن Bax در ناحیه هیپوکامپ مغز موش کوچک آزمایشگاهی شود.