وی درباره مسئله برگزاری همهپرسی جدایی منطقه کردستان گفت که بارزانی از طریق برگزاری همهپرسی به دنبال ایجاد سیاست جدیدی برای خود بود و معتقد بود که این همهپرسی به تداوم حیات سیاسیاش منجر میشود. شکست دراماتیک پروژه همهپرسی بر روی انتخابات آتی منطقه کردستان تاثیر خواهد گذاشت. آمریکاییها نیز همهپرسی یا نتایج اعلامی آن را به رسمیت نشناختند.
مشاور امنیت ملی عراق سپس به مسئله نبرد نیروهای مشترک عراقی با داعش پرداخت و اظهار داشت: پیروزی عراق بر داعش، توازن قوا را تغییر داد و نبرد با داعش به وحدت ملی عراق منجر شد و همین امر به شکست تروریستها انجامید.
وی درباره سوریه گفت که وظیفه بغداد است که به آنچه در سوریه روی میدهد به ویژه در مناطق مرزی مشترکش با عراق اهتمام ورزد. ما در روند نشست آستانه و ژنو شاهد رویکردهایی مثبت برای حل و فصل بحران سوریه هستیم.
فالح الفیاض درباره اتهامزنی وزارت خارجه آمریکا به الحشد الشعبی گفت که این اظهارات آمریکا مردود است و «حیدر العبادی» نخستوزیر طی دیدار با «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به این مسئله واکنش نشان داد. تیلرسون نیز دیروز در نشست کنگره تایید کرد که الحشد الشعبی نیرویی عراقی تحت فرمان نخستوزیر این کشور است. این تغییر موضع آمریکا نتیجه موضعگیریهای العبادی و دولتش در قبال این اتهامات است.
مشاور امنیت ملی عراق درباره نقش ایران در حمایت از عراق گفت: ایران در حمایت از عراق برای نابودی داعش نقش داشت اما درباره مسئله کرکوک، هیچ دخالتی نداشت و این امر یک تصمیم کاملا عراقی بود. ایران نخستین کشوری بود که در نبرد آزاسازی از عراق حمایت کرد.
وی درباره موضع روسیه درباره همهپرسی گفت: مسکو نیز از وحدت عراق در روند همهپرسی حمایت کرد و ما عراقیها نیز به دنبال همکاری بیشتر با دولتهای بزرگی چون روسیه هستیم. درباره مواضع ترکیه نیز باید بگویم که مواضع اخیر این کشور بسیار مثبت ارزیابی میشود و سفر اخیر العبادی به آنکارا نیز موفقیتآمیز بود. منفعت عراق در این است که منطقه با توسعه همراه باشد نه جنگ و منازعه. خطرات موجود توانست بین آنکارا و بغداد همگرایی ایجاد کند.
فیاض درباره انتخابات عراق نیز گفت که این انتخابات در موعد مقرر برگزار خواهد شد و به تاخیر نخواهد افتاد. ما نیز خواستار ایجاد ائتلافهای سیاسی ملی و جدیدیم.