کد خبر: ۴۳۰۶۰۲
زمان انتشار: ۱۳:۵۰     ۲۳ شهريور ۱۳۹۶
حذف «بسم الله» از کتاب‌های درسی سال جدید تحصیلی در الجزایر به دستور وزیر آموزش و پرورش این کشور، سر و صدای زیادی به پا کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، برخی منابع خبری از جمله شبکه الجزیره قطر و روزنامه الخبر الجزایر با اشاره به حذف «بسم الله » از کتاب های درسی سال جدید تحصیلی به دستور وزیر آموزش و پرورش، از موج انتقاد علیه وزیر و جنجال گسترده بر سر این موضوع خبر دادند.

این در حالی است که رسانه های الجزایر اعلام کردند  از کتاب های درسی جدید بسم الله حذف شده است حال آنکه از زمان استقلال کشور در سال 1962 این عبارت در صفحات اول کتاب های درسی چاپ می شد.

انتقاد تند جمعیت علمای مسلمان الجزایر

جمعیت علمای مسلمان الجزائر با لحن بسیار تند اقدام وزارت آموزش و پرورش در حذف بسم الله الرحمن الرحیم از برخی کتاب های درسی را محکوم کرده و آن را تجاوز به عقل و شعور کودکان و هویت ملت الجزایر برشمرد.

این گروه با انتشار بیانیه ای در صفحات اجتماعی به اهمیت بسم الله در تشکیل هویت ملی الجزایر اشاره کرده و یادآور شد، قانون اساسی کشور و سخنرانی های رئیس جمهور و نیز بیانیه انقلابی اول نوامبر همگی با بسم الله شروع می شوند.

متهم شدن وزیر آموزش و پروش به توسعه و تقویت لائیک در مدارس

جمعیت علمای مسلمان الجزایر به شدت از «نوریه بن غبریط» وزیر آموزش و پرورش به دلیل حذف بسم الله از کتاب های درسی انتقاد کرده و او را متهم کرد بر کودکان مراحل ابتدایی متمرکز شده است و تلاش دارد آنان را بر اساس ارزش های لائیک و غیر مذهبی تربیت کند.

این در حالی است که وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بسم الله الرحمن الرحیم با ریاضیات، فیزیک و علوم هیچ ارتباطی ندارد دستور داد از تمام کتاب ها و مواد درسی که در دست چاپ است، حذف شود.

به هر حال نبرد «بسم الله» که به اختصار «بسمله» نامیده می شود، بیانگر واقعیت جنگی است که استعمار قدیم از خود در الجزایر به جا گذاشته است و در این خصوص دانش آموختگان مراکز آموزشی اروپایی در الجزایر به عنوان بازوهای استعمار عمل می کنند.

وزیر آموزش و پرورش الجزایر کیست؟

نوریه ین غبریط از زمانی ورود به آموزش و پرورش به عنوان وزیر به جنجالی ترین شخصیت سیاسی در این کشور تبدیل شد که به تلاش برای از بین بردن هویت ملی و جدا کردن کتب درسی از محتوای مذهبی متهم است.

او همچنین از سوی منتقدانش به در پیش گرفتن رویکردهای فرانسوی و تقویت زبان و فرهنگ فرانسه به ضرر زبان و فرهنگ عربی در الجزایر متهم است.

اصلاحات مورد نظر وزیر آموزش و پرورش

وی از زمان آغاز به کار در ماه می 2014 تا کنون مجموعه تصمیماتی را اتخاذ کرده است که با تعجب افکار عمومی الجزایر روبه رو شده است؛ یکی از معروف ترین کارهای او پیشنهاد گنجانده شدن لهجه عامیانه الجزایر در مراحل ابتدایی به جای زبان فصیح عربی بود.

سال گذشته نیز در نقشه کتاب جغرافیای سال اول راهنمایی به جای کلمه فلسطین، اسرائیل دیده می شد که بعد با عنوان اینکه اشتباه چاپی رخ داده است، این کتاب از مدارس جمع آوری شد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها