به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری شینهوای چین، امروز خواستار انتخابات شفاف و دموکراتیک ریاست بعدی بانک جهانی شد و اعلام کرد دوران نفوذ آمریکا بر اینگونه پستهای اقتصادی جهان سر آمده است.
بانک جهانی هفته گذشته اعلام کرد رییس جدید را برای جانشینی "رابرت زولیک" تا 20 آوریل، یعنی شروع نشستهای بهاره بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در واشنگتن، انتخاب خواهد کرد.
زولیک با اعلام کنارهگیری خود در 30 ژوئن یعنی پایان دوره 5 سالهاش، رقابت برای کسب بالاترین مقام این بانک توسعه را آغاز کرد.
شینهوا امروز در یک تفسیرهای خود گفت: اگر رییس جدید بانک جهانی واقعا از طریق انتخاباتی عادلانه و دموکراتیک انتخاب شود، بالاخره بانک جهانی از سنت هفت دههای انتخاب یک شهروند آمریکایی به عنوان رییس خود، خلاصی خواهد یافت.
این خبرگزاری در ادامه اضافه میکند: فقط یک انتخابات واقعا شفاف، باز و عادلانه برای ریاست بانک جهانی، منتج به انتصاب یک رییس رویایی و شایسته خواهد شد؛ رهبری که بتواند اصلاحاتی ایجاد کرده و بدون تعصب ایدئولوژیک، فقر را در جهان کاهش دهد. این ذهنیت که رییس بانک مرکزی باید اصالتی آمریکایی داشته باشد مشروعیت خود را به دلیل تحولات نظم اقتصادی و سیاسی جهان و نیز تغییر وظایف خود بانک، از دست داده است.
دولت چین نیز هفته گذشته ابراز امیدواری کرد ریاست بعدی بانک جهانی بر مبنای شایستگی انتخاب شود.
لیو ویمین، سخنگوی وزارت خارجه چین، به خبرنگاران گفت: امیدواریم رییس بعدی بانک جهانی بر اساس سه اصل صلاحیت، صداقت و رقابت، انتخاب شود.
برزیل هم خواستار در نظر گرفتن امکان رقابت کاندیداهای کشورها شده بود.
بنا به اعلام بانک جهانی، ثبت نام نامزدها تا 23 مارس پذیرفته میشود و نامزدها باید از 187 کشور عضو بانک باشند.
گفتنی است به لطف بسته نانوشتهای بین آمریکا و اروپا که به سال 1945 برمیگردد، تمام 11 رییس بانک جهانی آمریکایی و تمام مدیران عامل صندوق بینالمللی پول اهل اروپا بودهاند.