کد خبر: ۴۲۴۴۳۸
زمان انتشار: ۱۱:۳۶     ۳۱ خرداد ۱۳۹۶
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی گفت: در ماه مبارک رمضان منظومه‌ای از هزاران برنامه‌ فرهنگی- تبلیغی و مذهبی میزبان زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بود.
به گزارش پایگاه 598، مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی گفت: در ماه مبارک رمضان منظومه‌ای از هزاران برنامه‌ فرهنگی- تبلیغی و مذهبی میزبان زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بود.

محمدامین توکلی‌زاده گفت: در ماه مبارک رمضان منظومه‌ای از هزاران برنامه‌ فرهنگی- تبلیغی و مذهبی میزبان زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بود.
 
وی افزود: یکی از برنامه‌هایی که با استقبال چشمگیر زائران در این ایام مواجه شد، جلسات ترتیل‌خوانی قرآن کریم بود که در ایام ماه مبارک رمضان هر روز بعد از نماز صبح در صحن انقلاب اسلامی، ظهر در رواق امام خمینی(ره) و عصر در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد با حضور خیل عظیمی از زائران و مجاوران برگزار ‌شد که از شبکه‌های یک، افق، قرآن و معارف سیما، خراسان رضوی و رادیو معارف به صورت زنده پخش شد.

وی اضافه کرد: افزون بر 3 برنامه محوری ترتیل خوانی، ویژه برنامه‌ای تحت عنوان انس با قرآن کریم در رواق حضرت زهرا(س) برای بانوان تدارک دیده شده بود که با استقبال پر شور زائران و مجاوران مواجه شد.
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه برنامه‌های ترتیل خوانی حرم مطهر رضوی یکی از با شکوه‌ترین محافل قرآنی جهان اسلام به شمار می‌رود، اظهار کرد: بیش از 50 قاری ملی و بین‌المللی در این محافل به قرائت کلام الله وحی پرداختند.
وی برگزاری مسابقه ختم و حفظ سوره حشر، محفل قرآنی «ام الازهار» ویژه دختران، برپایی کارگاه‌های هنری قرآنی شامل خوشنویسی، تذهیب، قرآن و... اولین همایش «جمع خوانی قران کریم»، برنامه استقبال از ماه بهار قرآن و مسابقه قرآنی «قرآن را بشناسیم» را از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که در رواق حضرت زهرا(س) ویژه خواهران در این ماه مبارک رمضان برگزار شد.
 
توکلی زاده در بخش دیگری از سخنانش به بیان ویژه برنامه‌های تبلیغی در ماه مبارک رمضان پرداخت و گفت: برنامه تفسیر قرآن کریم حجت‌‌الاسلام و المسلمین قرائتی با عنوان «درس‌هایی از قرآن» هر شب ساعت 22 در صحن جامع رضوی برگزار شد و مورد استقبال زائران قرار گرفت.
 
تفسیر موضوعی قرآن کریم
وی با بیان اینکه برنامه تفسیر موضوعی قرآن کریم نیز توسط تولیت آستان قدس رضوی هر روز بعد از نماز ظهر در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد تدارک دیده شده بود، خاطرنشان کرد: برنامه سخنرانی تفسیر مرتبط با جزءخوانی، هر روز قبل از نماز ظهر در رواق امام خمینی(ره) اجرا شد که در این برنامه‌ها حجج اسلام و المسلمین ماندگاری، حیدری کاشانی و دکتر سعدی به تفسیر آیات قرآن پرداختند.

شب‌های قدر در حرم
توکلی‌زاده در ادامه به تشریح برنامه‌ها شب‌های قدر حرم مطهر رضوی پرداخت و افزود: حرم مطهر رضوی در شب‌های قدر میزبان صدها هزار زائری بود که از اقصی نقاط ایران اسلامی و کشورهای مختلف برای حضور در این آیین معنوی به حرم مطهر مشرف شده بودند.
وی آیت الله سید احمد علم الهدی و حجج اسلام و المسلمین رئیسی و رفیعی را سخنرانان ویژه برنامه‌های شب‌های قدر حرم مطهر عنوان کرد و گفت: این مراسم‌ها از ساعت 21 تا یک بامداد برگزار و علاوه بر ویژه برنامه سخنرانی و مراسم احیا، دعای جوشن کبیر نیز قرائت شد.
وی از برگزار شدن بزرگترین محفل قرآن در حرم رضوی خبر داد و گفت: همزمان با سومین شب قدر ماه مبارک رمضان، بزر‌گترین محفل قرآنی جهان اسلام با حضور صدها هزار زائر و مجاور در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
 
برنامه‌های متنوع در شب‌های قدر
 
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی اظهار کرد: در شب‌های قدر برنامه‌های متنوع و مختلفی ویژه عموم زائران تدارک دیده شده بود که یکی از آنها برگزاری احیاء و قرآن به سر گرفتن کودکان بود، این برنامه با حال و هوای وصف ناپذیری در رواق دارالهدایه و واحد کبوترانه انجام شد.
 
وی با اشاره به اینکه در شبهای قدر تقریبا همه صحن‌ها، رواق‌ها و ورودی‌های حرم مطهر رضوی تحت پوشش صوتی و تصویری قرار گرفتند، اظهار کرد: امسال برای بهره‌مندی بیشتر زائران و مجاوران از مراسم شب‌های قدر، تمامی اماکن متبرکه و ورودی‌های منتهی به حرم مطهر رضوی نیز تحت پوشش تصویری قرار گرفت.

توکلی زاده از فعالیت 50 نفر برای پخش، تنظیم و هماهنگی پوشش تصویری نمایشگرهای پهن پیکر در شبهای قدر خبر داد و افزود: در این ایام 32 نقطه از حرم مطهر رضوی با نمایشگرهای پهن پیکر، 10، 15 و 22 متری تحت پوشش تصویری قرار گرفتند.
وی به پوشش مناسب برنامه‌های شبهای قدر از طریق رسانه ملی اشاره و اظهار کرد: ویژه برنامه احیاء در حرم مطهر رضوی توسط شبکه‌های خراسان، قرآن، افق، یک و سه سیما، شبکه بین‌المللی ثقلین و رادیو معارف پوشش داده شد و عموم مردم در اقصی نقاط کشور توانستند از حال و هوای معنوی و برنامه‌های حرم امام رضا(ع) بهره‌مند شوند.
 
پوشش رسانه‌ای برنامه‌های حرم
توکلی زاده اظهار کرد: پخش زنده ترتیل خوانی های حرم مطهر، ویژه برنامه‌های افطار و سحر و ویژه برنامه‌های کودک و نوجوان از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی درون مرزی و برون مرزی از جمله اقدامات اداره کل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی در ماه مبارک رمضان بوده است.
 
توکلی‌زاده با اشاره به اقدامات اداره کل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی در جهت پوشش مناسب ویژه برنامه های حرم مطهر رضوی در شب های قدر گفت: 6 شبکه درون مرزی ویژه برنامه شب‌های قدر حرم رضوی را به صورت زنده و کامل و شبکه‌های یک، سه و پنج سیما بخش‌هایی از این مراسم را پخش کردند.
وی با بیان اینکه 2 شبکه بین‌المللی «کربلا» و «ثقلین» مراسم شب‌های قدر حرم حضرت رضا(ع) را به صورت زنده پوشش دادند، بیان کرد: رادیو خراسان، رادیو معارف و سایر رادیوهای سراسری نیز برنامه شب‌های قدر حرم رضوی را به صورت مستقیم پخش کردند.
 
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی با بیان اینکه شبکه ماهواره‌ای امام رضا(ع) به صورت زنده برنامه‌ شب‌های قدر حرم رضوی را پخش کرد، گفت: شبکه ماهواره‌ای امام رضا(ع) در حال حاضر با 3 ساعت پخش آزمایشی شروع به کار کرده که هدف از راه‌اندازی این شبکه ترویج فرهنگ رضوی و معرفی فعالیت‌های این آستان مقدس است.
وی از افزایش چشم‌گیر حضور رسانه‌های بین‌المللی در حرم مطهر رضوی همزمان با ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در ایام ماه مبارک رمضان برای انعکاس ویژه برنامه‌های آستان قدس رضوی از شبکه‌های بین‌المللی همچون المنار لبنان، الکوت کویت، الاتجاه عراق، العالم، ولایت و کربلا دعوت به عمل آمد.
 
توکلی زاده افزود: خبرنگاران اعزامی شبکه‌های برون‌مرزی و بین‌المللی در زمان حضور در حرم مطهر رضوی گزارش‌های خبری و مستندهای کوتاه جذابی از فعالیت‌های آستان قدس رضوی در ماه مبارک رمضان همچون ترتیل خوانی قرآن کریم و سفره‌های اکرام رضوی تولید کردند.
 
نشست‌های پرسش و پاسخ
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی با تأکید بر این مطلب که ایجاد بستر و فضای مناسب برای آنکه افراد با هر فکر و نظری بتوانند آزادانه سؤال خویش را مطرح و پاسخ‌های لازم را دریافت کنند، موجب رشد و شکوفایی افکار ناب خواهد شد، اظهار کرد: از این رو برپایی نشست‌های پرسش و پاسخ دینی یکی از برنامه‌های محوری آستان قدس رضوی در طول ماه مبارک رمضان بود که این مهم در قالب جلسات پرسمان دینی، حلقه معرفت و نشست های تخصصی دنبال شد

وی بیان احکام قبل از سخنرانی‌ها را یکی از برنامه پُر مخاطب حرم مطهر رضوی معرفی کرد و گفت: علاوه بر سامانه تلفنی پاسخگویی به سوالات شرعی 32020، برنامه‌های ویژه بیان احکام در قالب احکام 2 دقیقه‌ای در بین نمازهای جماعت و جلسات بیان احکام در قبل و بعد از نمازهای یومیه در اماکن متبرکه رضوی تدارک دیده شده بود که همه برنامه به صورت دقیق و منسجم اجرا شد.
 
جشن بزرگ روزه اولی‌ها
وی یکی از برنامه‌های آستان قدس رضوی را برگزاری جشن بزرگ روزه اولی‌ها در روزهای 31 اردیبهشت، یکم و چهارم خردادماه در 2 نوبت صبح و عصر عنوان کرد و گفت: این مراسم ویژه‌ پسران و دختران سال اول تکلیف به همراه خانواده‌هایشان در تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار و بیش از 8 هزار نفر از آن بهره‌مند شدند.
 
تولیدات مکتوب
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی در ادامه به تشریح تولیدات این مجموعه در این ایام پرداخت و بیان کرد: کتاب رمضان با قرآن به همراه مسابقه روزانه با شمارگان 30 هزار نسخه، کتابچه قرآن و عترت به همراه مسابقه با شمارگان 50 هزار نسخه، کتابچه خانواده قرآنی به همراه مسابقه با شمارگان 50 هزار نسخه، بروشور محراب رستگاری ویژه شب‌های قدر در 30 هزار نسخه و بروشور بهار رحمت ویژه ولادت امام حسن(‌ع) و وفات حضرت خدیجه(س) در 10 هزار نسخه ویژه ماه مبارک رمضان تولید و منتشر شد.
وی افزود: یکی از تولیداتی نوینی که در سال جاری توسط سایت فرهنگی معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی صورت گرفت، تولید 4 کلیپ موشن گرافیک احکام شرعی بود که مورد استقبال کاربران فضای مجازی قرار گرفت.
 
ویژه برنامه‌های زائران غیرایرانی
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه‌های ویژه‌ای نیز برای زائران غیرایرانی به زبان‌های عربی، اردو، انگلیسی و آذری در اماکن متبرکه رضوی تدارک دیده شده بود.
 
وی توزیع کتاب «رمضان با قرآن» با شمارگان 4 هزار نسخه، «رمضان از نگاه مقام معظم رهبری» با شمارگان 850 نسخه به زبان آذری و کتاب امام علی(ع) از مجموعه انسان 250 ساله به زبان‌های عربی، انگلیسی و ترکی آذری در 7 هزار نسخه را برخی از تولیداتی برشمرد که در ماه مبارک رمضان بین زائران غیر ایرانی توزیع شد.

این کارشناس مسئول با اشاره به برگزاری ویژه برنامه شب‌های قدر برای این دسته از زائران به صورت ویژه و با حضور مداحان و سخنرانان کشورهای مختلف، عنوان کرد: روزانه سه جلسه ترتیل‌خوانی در رواق‌های دارالرحمه و کوثر و صحن غدیر برای زائران غیرایرانی برگزار شد.
 
پذیرایی از 170 هزار زائر در بزرگ ترین سفره افطاری جهان اسلام
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی همچنین به فارس گفت: حرم مطهر رضوی در این ایام روزانه پذیرای 170 هزار زائر و مجاور در بزرگ‌ترین سفره افطاری جهان اسلام بود.
وی عنوان کرد: دعوت نامه‌های سفره‌های اکرام رضوی در درب منازل در تمام نقاط مختلف شهر توزیع می‌شود و علاوه بر آن 40 هزار غذای گرم در مناطق حاشیه شهر و 30 هزار غذای گرم در اماکن متبرکه توزیع می‌شود.
 
توکلی زاده گفت: همچنین روزانه 100 هزار بسته شامل خرما، کیک و شیر عسل در صوف نمازگزاران اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی، توزیع شد.
 
وی به سابقه این سفره‌ها اشاره کرد و گفت: بحث تکریم زائر همواره یکی از دغدغه‌های آستان قدس رضوی بوده است. مهمانسرای آستان قدس رضوی در گذشته ظرفیت 7 هزار نفری داشت که در حال حاضر این ظرفیت به 17 یا 18 هزار نفر رسیده است که به صورت صنعتی و سنتی به پخت غذا می‌پردازد.
 
وی خاطرنشان کرد: برای تهیه این غذاها، روزانه 14 تن برنج، 10 تن گوشت و 1 تن سبزی برای 2 مهمانسرا آماده می‌شود و تعداد 8 هزار نفر خدمه افتخاری، 3500 نفر نیروی ستادی در اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی و... مشغول خدمت رسانی به زائران و مجاوران در این سفره‌های اکرام هستند.
 
توزیع بیش از 1200000 آب معدنی در شب‌های قدر
مدیر کل روابط عمومی و امور رسانه‌ آستان قدس رضوی افزود: در لیالی قدر بیش از 1 میلیون و 200 هزار بطری آب معدنی در مبادی ورودی حرم مطهر رضوی توسط خادمان این بارگاه میان زائران و مجاوران توزیع شد.


محمدامین توکلی‌زاده اظهار کرد: خادمان و مسئولان آستان قدس رضوی خود را موظف به ارائه بهترین خدمات برای رفاه زائران و مجاوران می‌دانند و در این راستا همه توان و تجهیزات خود را به کار گرفته تا مراسمی در شأن و جایگاه حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و زائران و مجاوران آن حضرت برگزار کنند.
 
توزیع بیش از 800 هزار کتب ادعیه
وی ﮔﻔﺖ: 500 هزار کتب ادعیه مخصوص شب‌های قدر در 35 جایگاه از پیش تعیین شده برای استفاده زائران قرار گرفت. علاوه بر این تعداد، کتب ادعیه موجود در حرم مطهر رضوی که 300 هزار جلد عنوان شده بود، در دسترس زائران قرار گرفت.
 
وی با اشاره به جایگاه‌های توزیع و جمع‌آوری کتب انوار اظهار کرد: از آنجا که به دلیل استقبال بی‌نظیر مردم دوربرگردان‌های بیرونی حرم مطهر رضوی نیز مفروش شده بود، برای این نقاط نیز جایگاه توزیع کتب انوار در نظر گرفته شد، تا زائران و مجاورانی که نتوانستند وارد فضای حرم مطهر رضوی بشوند، از مراسم استفاده کنند.
 
مفروش کردن 300 هزار مترمربع از صحن‌ها حرم
توکلی زاده با بیان این مطلب که همه صحن‌های حرم مطهر رضوی برای شب‌های قدر مفروش شد، افزود: بیش از 300 هزار مترمربع از فضای روباز صحن‌ها، بست‌ها، دالان‌ها و دوربرگردان‌های ورودی حرم مطهر رضوی، در آستانه شب‌های قدر توسط بخش خدمات فرش آستان قدس رضوی مفروش شده است.

وی با اشاره به فعالیت شبانه‌روزی 400 نفر در بخش فرش حرم مطهر رضوی تاکید کرد: پس از پایان هر مراسم همه فرش‌های پهن شده نظافت و غبارروبی شده و جمع می‌شود.
 
باز بودن تمامی درب‌های حرم مطهر رضوی
توکلی‌زاده در ادامه افزود: به منظور رفاه زائران و مجاوران گرامی و با استفاده از تجربه سال‌های گذشته مبنی بر باز بودن در‌های حرم مطهر رضوی در زمان اوج جمعیت، امسال نیز در شب‌های قدر این سیاست اجرا شد و مانند گذشته نتایج مطلوبی به دنبال داشت.
وی تصریح کرد: 800 هزار کتب ادعیه، 1 میلیون و 200 هزار آب معدنی، 6 تن پلاستیک کفش و ... در مبادی ورودی حرم و در دوربرگردان‌ها برای رفاه حال زائران و مجاوران پیش‌بینی شده بود که مورد استفاده قرار گرفت.
 
خدمت رسانی 9 هزار خادم در شب‌های قدر
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار فارس تاکید کرد: 9 هزار خادم در شب‎های قدر به صورت آماده باش در حرم مطهر رضوی وظیفه نظم‌دهی، تعیین مسیر تردد و باز نگه داشتن راه‌ها، ارائه خدمات رفاهی و نظافتی، مفروش کردن همه سطوح اماکن متبرکه، توزیع آب معدنی و توزیع کتب انوار را برعهده داشتند.

توکلی‌زاده در ادامه افزود: تیم‌های متعدد گلاب‌پاشی و عودسوزی به شکل ویژه در تمامی صحن‌ها و ورودی رواق‌ها و حتی ورودی‌های حرم مطهر رضوی در این شب‌های عزیز مشغول فعالیت بودند.
 
29 پایگاه فوریت‌های پزشکی
توکلی زاده در ادامه با اشاره به استقرار 29 پایگاه اورژانس در حرم مطهر رضوی گفت: در حرم مطهر رضوی به طور ثابت 7 پایگاه اورژانس با 12 تخت بیمارستانی آماده خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران گرامی است که این تعداد در ایام خاص به نسبت افزایش می‌یابد.
 
مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه آستان قدس رضوی با اشاره به استقرار 2 پزشک متخصص در این پایگاه‌ها افزود: با همکاری هلال احمر و سپاه پاسداران و مرکز فوریت‌های اورژانس 16 دستگاه آمبولانس در حرم مطهر رضوی برای این شب‌ها مستقر شد که وظیفه انتقال بیمار به دارالشفاء امام را برعهده داشتند.
 
وی در ادامه اظهار کرد: 50 نیروی اورژانس به صورت شبانه‌روزی و آماده باش در شب‌های قدر آماده خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بودند.
 
اطعام روزه داران نیازمند سراسر کشور
توکلی‌زاده در ادامه به برخی از فعالیت‌های معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی در ایام ماه مبارک رمضان اشاره و تصریح کرد: این معاونت در طی ماه مبارک رمضان فعالیت‌های گوناگونی را در استان‌های سراسر کشور انجام داده که از آن بین می‌توان به توزیع 1500 بسته سبد غذایی در بین نیازمندان و مستضعفان استان فارس، اطعام 12 هزار روزه‌دار محروم استان سیستان و بلوچستان، اطعام 30 هزار روزه دار و همچنین توزیع 5 هزار بسته سبد غذایی بین خانوار‌های نیازمند مناطق مرزی کشور اشاره کرد.

وی افزود: همچنین در استان مرکزی هزار و 700 سبد کالا میان خانواده‌های کم بضاعت توزیع و 15 هزار روزه دار مناطق محروم این استان در قالب طرح «سفره زیارت» از غذای متبرک حضرت رضا(ع) متنعم شده‌اند.
 
مدیر کل روابط عمومی و امور رسانه‌ آستان قدس رضوی با اشاره به زلزله فرودین ماه امسال استان خراسان‌رضوی، گفت: در طی این حادثه بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی در این استان خسارت دیدند و متاسفانه تعدادی از هموطنانمان بر اثر این حادثه جان خود را از دست داده و یا مصدوم شدند. که معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی برای کمک به بازگشت شرایط عادی زندگی مردم این مناطق به حالت عادی همچنان پس از گذشت حدود 3 ماه کمک‌های خود را ادامه داده که در همین راستا در ایام ماه مبارک رمضان 2500 سبد غذایی و 2500 افطاری گرم در این مناطق توزیع شده است.
 
وی با بیان اینکه از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون 1300 گوسفند نذری ذبح شده در میان خیریه مشهد مقدس توسط معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی توزیع شده است، اظهار کرد: همچنین در ایام ماه مبارک رمضان تعداد 2 هزار بسته سبد غذایی، 6 هزار غذای گرم و 980 بسته غذای سرد در میان محرومان این استان توزیع شده است.
 
وی اعزام زائران محروم زیارت اولی را یکی دیگر از اقدامات این معاونت برشمرد و اظهار کرد: تلاش برای توانمندسازی خانواده‌های نیازمند با هدف ایجاد اشتغال و استقلال مالی در ماه مبارک رمضان توسط این معاونت پیگیری شده و در این راستا با برگزاری نمایشگاه عرضه تولیدات روستایی در مشهد مقدس شرایط را برای بهبود اقتصاد مناطق محروم فراهم کرده است.

وی گفت: معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی 2 بازارچه، شامل 73 غرفه که 43 غرفه آن در ضلع شرقی پارک کوهسنگی مشهد و 30 غرفه آن در ورودی بلوار امامت پارک ملت مشهد بوده را دایر کرده است. هر یک از این غرفه‌ها توسط یکی از بانوان سرپرست خانوار و یا مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) اداره می‌شود، همچنین پروژه لایروبی 220 قنات‌‌ در استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در این ماه مبارک پیگیری شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها