رجانیوز - رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای در شهریورماه 1390، در تبیین انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی فرمودند:
«انتخابات همیشه در کشور ما تا حدودی یک حادثه چالشبرانگیز است...، مراقب باشید که این چالش، به امنیت کشور صدمه نزند.»
چنانچه چالش را موقعیتی بدانیم که قابلیت تبدیل به فرصت و تهدید امنیتی را به یکسان دارد، آنگاه باید به این پرسش کلیدی پاسخ دهیم که انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی دارای کدام ویژگیها و ظرفیتهای چالشبرانگیز است که برای بیگانگان و جریانهای ضد انقلاب و معاند داخل و خارج کشور، ارزش امنیتی دارد و میتواند از سوی آنها برای صدمهزدن به امنیت کشور موضوع برنامهریزی و بهرهبرداری قرار گیرد؟ در پاسخ، این ویژگیها را میتوان به چهار مورد تقسیم کرد:
اول آنکه، حساسیت این دوره انتخابات از آنروست که نخستین انتخاباتی است که پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و فتنه پس از آن برگزار میشود و از این رو، میتواند به آزمونی فیصلهبخش برای جمهوری اسلامی و دشمنان آن تبدیل شود که آیا برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی همچنان میتواند محمل و ظرفیتی برای فتنهگری و فتنهانگیزی باشد و یا این انتخابات، فرصتی است برای زدودن و پاککردن آثار باقیمانده از جریان فتنه؟
دوم آنکه، بیگانگان و جریانهای ضد انقلاب داخلی و خارجی، تصور میکنند كه ممکن است پس از این انتخابات، سناریوی تبدیل نظام ریاستی به نظام پارلمانی از سوی جمهوری اسلامی و نهادهای تصمیمگیر آن، عملیاتی شود. در این صورت، به احتمال بسیار، مجلس نهم، مجلسی خواهد بود که انتخابکنندهي رئیس قوه مجریه بعدی است. بنابراین، انتخابات این دوره از مجلس، اهمیتی استراتژیک و دوچندان پیدا میکند، زیرا انتخاباتی است که به دو قوه حکومت شکل خواهد داد، نه صرفاً یک قوه. این اهمیت مضاعف، واجد نوعی بار و ارزش امنیتی خاص است، زیرا میتواند مناقشات و اختلافات جریانهای سیاسی رقیب در انتخابات را افزایش دهد و فرصتی برای دشمنان به منظور صدمهزدن به امنیت جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند.
سوم آنکه، به زعم بیگانگان و جریانهای ضد انقلاب، جمهوری اسلامی ایران در مناسبات با نظام بینالملل، در شرایطی است که خود را برای نوعی رویارویی نهایی با استکبار جهانی و صهیونیسم بینالمللی آماده میکند و برای این رویارویی نیازمند مجلسی منسجم و همسو با مقام عظمای ولایت، از نظر فکری، گفتمانی و عملی است و به هر میزان این انطباق و همسویی کمرنگتر شود، در نهایت، به منزله نوعی فرصت امنیتی برای بیگانگان و دشمنان انقلاب خواهد بود.
چهارم آنکه، مجلس نهم، حتی اگر انتخابکننده رئیس بعدی قوه مجریه نباشد، اولاً بايد کارکرد مهارکنندگی حلقهي نفوذي در دولت را بر عهده گیرد و این جریان را تا پایان عمر دولت دهم کنترل کند و همچنين بايد بر کار دولتی نظارت کند که وظیفهي برگزاری انتخابات دوره بعدی ریاست جمهوری را به بر عهده خواهد داشت.
بنابراین، به هر میزان که جریانهای نفوذي و فتنه در انتخابات دستاورد بیشتری داشته باشند و به مجلس نفوذ کنند، فرصت دشمنان جمهوری اسلامی برای بهرهگیری از چالش انتخاباتی و صدمهزدن به امنیت کشور، افزایش خواهد یافت و خواهند توانست بازیگری بیشتری در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری داشته باشند.