کد خبر: ۴۲۰۹۵
زمان انتشار: ۲۰:۵۳     ۰۲ اسفند ۱۳۹۰
با اجباري شدن آزمايش اعتياد به شيشه براي ازدواج و استخدام توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر، انجام اين آزمايش براي ۸۰ درصد از زوج ها و افراد متقاضي استخدام در سراسر کشور اجرا شد.
خراسان، با اجباري شدن آزمايش اعتياد به شيشه براي ازدواج و استخدام توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر، انجام اين آزمايش براي ۸۰ درصد از زوج ها و افراد متقاضي استخدام در سراسر کشور اجرا شد. غلامي رئيس آزمايشگاه هاي بهداشتي کشور در گفت وگو با خراسان اظهار داشت درحال حاضر آزمايش اعتياد به شيشه در ۸۰ درصد از موارد مراجعه انجام مي شود و ۲۰ درصد باقي مانده نيز که مربوط به تعداد معدودي دانشگاه علوم پزشکي است به دليل کمبود اعتبارات انجام نمي شود.

گراني کيت هاي آزمايش شيشه دليل اجرا نشدن طرح در سراسر کشور

اين مسئول وزارت بهداشت گراني کيت هاي انجام آزمايش شيشه را علت اجرا نشدن طرح در تمامي آزمايشگاه هاي دولتي عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت با اعطاي امتياز واردات کيت ها به چند شرکت وارد کننده و رقابتي کردن فضا از قيمت ها کاسته و تا پايان سال آزمايش اعتياد به شيشه در تمامي آزمايشگاه هاي دانشگاه هاي علوم پزشکي اجرايي خواهد شد. غلامي با تاکيد بر اين که آزمايش مذکور به دليل دو مرحله اي بودن از دقت بالايي برخوردار است، گفت: آزمايش در دو مرحله غربالگري و کروماتوگرافي انجام مي شود و به همين دليل از دقت بالايي برخوردار است، اما مردم و خانواده ها بايد در نظر داشته باشند که منفي بودن هر آزمايش مربوط به اعتيادي به معني عدم اعتياد فرد نيست.

آزمايش اعتياد قرص هاي اکستازي و حشيش اجباري مي شود

رئيس آزمايشگاه هاي بهداشتي کشور با اشاره به اجباري بودن آزمايش اعتياد به ترياک، مرفين و هروئين براي ازدواج و استخدام افزود: با پي گيري هاي ستاد مبارزه با مواد مخدر و همکاري وزارت بهداشت آزمايش شيشه نيز به ليست آزمايشات اجباري اضافه شده است.

وي خاطرنشان کرد براساس تصميم ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت بهداشت با تهيه زيرساخت هاي لازم آزمايشگاهي انجام آزمايش اعتياد به قرص هاي اکستازي و مخدر حشيش را نيز تا پايان امسال اجباري خواهد کرد.

نياز به اجباري شدن آزمايش ايدز نيست

رئيس آزمايشگاه هاي بهداشتي کشور در پاسخ به اين سوال که آيا انجام آزمايش ايدز پيش از ازدواج در برنامه هاي وزارت بهداشت و آزمايشگاه هاي مادر قرار خواهد گرفت يا خير نيز گفت: براساس پروتکل ابلاغي از سوي سازمان بهداشت جهاني به وزارت بهداشت، با توجه به پايين بودن آمار مبتلايان به ايدز در کشورمان توصيه اي به بيماريابي از سطح جامعه نشده است و وزارت بهداشت تنها در هنگامي اقدام به بيماريابي از سطح جامعه خواهد کرد که تعداد مبتلايان به مرز هشدار برسد و سازمان بهداشت جهاني به اين کار توصيه کند. در حال حاضر نيازي به اين کار نيست.

غلامي همچنين با اشاره به انجام کارهاي تحقيقاتي و انجام آزمايش هاي مختلف بر روي افراد شاغل در مشاغل مختلف جامعه گفت: آزمايشگاه هاي بهداشتي کشور با همکاري مرکز سلامت محيط کار وزارت بهداشت اقدام به نمونه گيري از بين افراد شاغل در محيط هاي مختلف کاري مي کند و بسته به نوع کار و يا ارتباط داشتن با مواد شيميايي مختلف اين آزمايشات را انجام مي دهد تا برنامه ريزي لازم براي جلوگيري از بيماري هاي ناشي از شغل در وزارت بهداشت صورت گيرد.

«حسين غلامي» به ايرنا گفت: انجام آزمايش شيشه همچنين در همه امور ازجمله هنگام استخدام که لازم به انجام آزمايش اعتياد باشد اجباري است. وي اضافه کرد: اجراي اين طرح از مهرماه امسال اجباري شده بود اما به دليل نبود امکانات، اجراي آن در برخي آزمايشگاه هاي کشور ميسر نشد. غلامي با بيان اين که اکنون اغلب آزمايشگاه هاي مجهز و داراي شرايط، انجام اين آزمايش ها را آغاز کرده اند، ادامه داد: کيت هاي تشخيصي اين آزمايش ها به دليل کم بودن شرکت هاي توليد کننده، بسيار گران بود، اما اکنون تعداد شرکت هاي توليد کننده اينگونه کيت ها، بيشتر شده است.

رئيس اداره مديريت آزمايشگاه هاي بهداشتي وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد هزينه انجام آزمايش مرفين تقريبا ۵۰ هزار تومان و هزينه آزمايش شيشه سه برابر آن است که درصورت رقابتي شدن بازار توليد کيت هاي تشخيصي، هزينه ها نيز کاهش مي يابد. غلامي تاکيد کرد همه آزمايشگاه هاي واجد شرايط کشور تا پايان امسال مي توانند آزمايش اعتياد شيشه را انجام دهند. شايان ذکر است چندي قبل وزير بهداشت نيز از اجرايي شدن طرح آزمايش شيشه براي زوج هاي جوان خبر داده بود و اجراي سراسري را مستلزم آماده سازي زيرساخت ها ذکر کرده بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها