به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، حسن روحانی، رئیس جمهور امروز در حالی برای برگزاری مجمع بانک مرکزی به ساختمان میرداماد رفت که درست چند قدم مانده به همین ساختمان، بسیاری از کسبه و فعالان اقتصادی از وضعیت کنونی اقتصاد و رکود حاکم بر بازار به دلیل کاهش قدرت خرید مردم نالان هستند.
او امروز از رونق اقتصادی و شرایط غیررکودی خبر داد و با خوشحالی اعلام کرد که دولتش کشور را با تورم بسیار بالایی تحویل گرفته است، اما اکنون تورم را تک رقمی کرده است و در سایه همین تورم تک رقمی هم، اقتصاد ثبات بیشتری پیدا کرده است؛ اما بسیاری از فعالان اقتصادی از یاد نبرده اند که تکانه های ارزی اخیر در بازار و البته در همین دولت یازدهم، مشکلات زیادی را برای اقتصاد ایران ایجاد کرد و بسیاری از برنامه ریزی های اقتصادی با اخلال مواجه شد.
روحانی در سخنان امروز خود از فعالان اقتصادی خواست که به ۹ مهر سال ۹۱ برگردند و بعد به ۱۰ مهر بروند تا ببیند وضع ارز چطور است. او گفت که در همین مدت، ۶۲۵ تومان قیمت ارز بالا رفته است و در ۱۲ مهر دوباره ۲۰۰ تومن بالا رفته؛ یعنی در عرض ۳ روز ۸۲۵ تومان قیمت ارز بالا رفته است؛ او به این نکته هم اشاره می کند که وقتی بی ثباتی وجود دارد؛ در عرض ۲۴ ساعت قیمت ارز ۲۰ درصد افزایش می یابد، همه دچار سرگیجه می شوند.
به نظر می رسد منصفانه این بود که رئیس جمهوری، آماری هم از جهش ارز طی روزهایی اعلام می کرد که نرخ دلار به ۴۲۰۰ تومان هم رسید و حتی صرافی های مجاز بانکی، به هر نفر ۵ هزار تومان ارز با نرخی میان مبادله ای و بازار آزاد ارایه می کردند؛ پس اگر ثبات اقتصادی وجود دارد، چرا باید چنین اقداماتی صورت گیرد.
رئیس جمهور همچنین از رشد بی سابقه اقتصادی طی سالهای اخیر سخن به میان آورد؛ این در حالی است که بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار پولی کشور، رشد اقتصادی نیمه اول امسال را بدون نفت، تنها ۰.۹ درصد اعلام کرده است و در همین دوره ای که روحانی با افتخار از آن یاد میکند، رشد بخش ساختمان ۱۳- درصد، معدن ۷.۳- درصد و صنایع و معادن ۰.۹- بوده است.
نکته دیگر این است که بسیاری از فعالان اقتصادی، کاهش تورم در دولت یازدهم را به بهای تعمیق رکود می دانند و معتقدند که این کاهش تورم، در واقع ثمره رکودی است که در بازار و تولید حاکم شده است و تزریق نقدینگی به بخش تولید متوقف شده است.
بدیهی است آماری که پیش از این بصورت رسمی توسط خود نهادهای دولتی اعلام شده نشان می دهد واقعیت اقتصاد ایران متفاوت با تصویری است که حسن روحانی، رئیس جمهور در مجمع بانک مرکزی آن را ترسیم کرد.
از سوی دیگر، فعالان اقتصادی بارها اعلام کرده اند که اگر دولت برنامه ای برای رونق اقتصادی و از بین رفتن رکود دارد، باید زمینه ساز اجرای طرح هایی پایدار شود، نه اینکه بار رشد اقتصادی را افزایش فروش نفت به دوش کشد. همچنین آنها بر این باورند که حاضرند چند درصد تورم را هم تحمل کنند، اما در عوض، رونق به حوزه تولید بازگردد.
پس باید به صراحت گفت که آقای رئیس جمهور! واقعیت اقتصاد ایران چیز دیگری است.