به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، کارشناس اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی
سازمان غذا و دارو اظهار داشت: گندم چندین قسمت دارد که سبوس لایه بیرونی
گندم است و لایه درونی آن آندوسپرم است و قسمت عمده آندوسپرم پروتئین و
کربوهیدرات است. قسمت عمده پوسته و سبوس فیبر نامحلول در آب است. املاح و
ویتامین عمدتاً در لایه بیرونی گندم است.
وی افزود: سبوس گیری به معنای خارج نمودن قسمتی از پوسته گندم است که در کارخانجات آرد سازی درصدهای مختلفی دارد.
پوراحمد
اظهار داشت: سبوس گیری از 7 درصد تا 25 درصد ممکن است انجام شود. آرد با
استحصال 75 درصد (25 درصد سبوس گیری شده است) آرد سفیدی است که بیشتر مصارف
قنادی و صنعتی دارد. همچنین 13 تا 18 درصد سبوس گیری مربوط به آردهایی است
که معمولاً کاربرد نان تافتون، بربری و لواش دارند. آردهای متوسط از رنگ
تیرگی و روشنی هستند که معمولاً آرد تافتون، بربری و لواش هستند.
وی عنوان کرد: آرد با درصد سبوس گیری 7 درصد حاصله جهت مصرف نان سنگک است.
کارشناس
اداره کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در ادامه به "
ایفدانا " گفت: در صورتیکه هنگام تهیه نان عمل تخمیر صورت پذیرد ارزشهای
تغذیه ای سبوس از جمله فیبر دریافتی، ویتامینها و املاح قابل استفاده
است. در غیر این صورت اسید فیتیک موجود در سبوس مانع جذب برخی املاح مثل
آهن و روی میشود.از فواید فیبر دریافتی بهبود عملکرد دستگاه گوارش است.
پوراحمد
ادامه داد: مقداری از فلزات سنگین آلاینده و سموم در لایههای اولیه سبوس
گندم وجود دارد که با سبوس گیری اولیه ( کمتر از 7 درصد) بخشی از آن گرفته
میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هزار و 300 پروانه ساخت برای انواع آرد توسط وزارت بهداشت تا به امروز صادر شده است.