به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، دکتر مریم برخوردار اظهار کرد: یکی از سرطانهای شایع در ایران
سرطان معده است که متاسفانه در مراحل اولیه بدون علامت بوده و دیرهنگام
تشخیص داده میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف طولانی مدت غذاهای
دودی و خشک شده یا نمک سود عاملی برای سرطان معده است، تصریح کرد: به علت
غلظت بالای نیترات، این غذاها مستعدکننده سرطان معده هستند.
وی در
ادامه افزود: سابقه جراحی معده، کاهش اسید معده و مصرف غذاهای فاسد نیز
عوامل خطرزا برای این بیماری هستند. آندوسکوپی و نمونهبرداری از ضایعه
معده میتواند تشخیصدهنده این نوع سرطان باشد.
این فوق تخصص خون و
سرطان در استان چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس آمار، سرطان معده در افراد
گروه خونی A بیشتر دیده میشود، اما هنوز علت قانعکنندهای برای آن پیدا
نشده است.
برخوردار با بیان اینکه فاکتورهای ایجاد سرطان، ژنتیکی و
محیطی است، تصریح کرد: استعمال سیگار یک فاکتور محیطی ایجاد سرطان به شمار
میآید. این بیماری در برخی موارد با علائمی نظیر کاهش وزن، کاهش اشتها،
تهوع و استفراغ، اختلال در بلع، آنمی به علت فقر آهن بویژه در مردان و خون
مخفی در مدفوع خود را نشان میدهد.
این فوق تخصص خون و سرطان در
پایان توصیه کرد: استفاده از آب و غذای سالم و عدم مصرف غذاهای دودی و فاسد
و رعایت نکات مربوطه میتواند از ایجاد سرطان معده جلوگیری کند.