به گزارش پایگاه 598، «حميدرضا غياثوند» مديركل بهرهبرداري فني صدا در گفتوگو با فارس درباره طرح تصويري شدن شبكههاي راديويي گفت: چندين ماهه كه ايده تصويري كردن شبكههاي راديويي را مورد بررسي قرار داديم و روي آن كار كرديم و به لطف خداوند در حال حاضر اين طرح در مراحل مقدماتي و آزمايشي موفق بوده است.
وي درباره اينكه كدام شبكهها و با چه اولويتي تصويري خواهند شد؟ اظهارداشت: در حال حاضر شبكه هاي راديويي ايران و آوا مراحل ابتدايي تصويري شدن را سپري ميكنند و به زودي شبكه قرآن نيز تصويري خواهد شد و فعلا در حال سپري كردن مقدمات اوليه است. شبكهها با توجه به اولويتهايي كه در نظر گرفته ميشوند، مراحل تصويري شدن را سپري ميكند.
غياثوند در توضيح چگونگي تصويري شدن شبكههاي راديويي توضيح داد در حال حاضر شبكههاي راديويي روي گيرندههاي ديجيتال با تصوير سياه تلويزيون همراه است كه شايد خيلي مورد پسند مخاطب نباشد. اما با تصويري كردن شبكههاي راديويي روي دستگاههاي ديجيتال جذابيت بيشتري هم براي مخاطبان ايجاد ميشود.
وي در پاسخ به اين سوال كه تفاوت شبكههاي راديويي تصويري با شبكههاي تلويزيوني در چيست و راهاندازي راديوهاي تصويري اين شائبه را ايجاد ميكند كه راديو هم همان كاركرد تلويزيون را پيدا ميكند، عنوان داشت: در شبكههاي راديويي تصويري معمولا از تصاويري استفاده ميشود كه غير متحرك هستند و در حقيقت از تصاوير، اسلايد و كپشن متناسب با برنامههاي راديويي استفاده ميشود.
وي افزود: ما با تصويري كردن شبكههاي راديويي هدفمان اين نيست كه به سمت تلويزيوني شدن برويم و هويت راديو را حفظ ميكنيم. همانطور كه گفتم در شبكههاي راديويي تصويري از اسلايد، عكس و متن استفاده ميكنيم و از ويدئو استفادهاي نميشود. در حقيقت شنونده در برنامههاي راديويي ذهنيتي از گوينده و فضاي برنامه راديويي دارد كه ما آن ذهنيت را حفظ ميكنيم و در حقيقت همان ذهنيت شنونده باقي خواهد ماند.
وي همچنين درباره پهنا ي باند لازم جهت تصويري كردن راديوها نيز گفت: ما با استفاده از ظرفيت كارشناسان داخلي خود از پهناي باند بسيار محدودي استفاده كردهايم و ميتوان گفت كه تصويري كردن راديو با اين حجم از پهناي باند براي اولين بار در دنيا صورت گرفته است.
غياثوند در پاسخ به اين سوال كه به نظر شما تصويري كردن راديو ميتواند مخاطبان از دست رفته آن را برگرداند؟ تصريح كرد: به نظر من تصويري كردن راديو رشد چشمگيري در ميزان مخاطبان آن خواهد داشت چون امروزه تلويزيون و گيرندههاي ديجيتال در همه خانهها و محل كار هستند و با اضافه شدن تصوير قطعا و به طور طبيعي مخاطبان بسياري از آن استفاده ميكنند.
وي در پايان درباره زمان افتتاح رسمي راديوهاي تصويري گفت: در حال حاضر اين شبكههاي راديويي درمنطقه محدودي به صورت آزمايشي تست ميشوند و پس از موفق بودن تستها بزودي مخاطبين محترم قادر به دريافت راديو تصويري شبكه هاي ذكر شده خواهند بود.