کد خبر: ۳۸۹۵۲
زمان انتشار: ۱۰:۴۶     ۱۹ بهمن ۱۳۹۰
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تولید 6 داروی مورد نیاز کشور، گفت: در فراخوانهای دوم و سوم این وزارتخانه اقدام به تولید فاکتور 8 انعقادی، تولید واکسن، تجهیزات آزمایشگاهی، انواع لیزرها، اسپکت های قلبی و شتاب دهنده خطی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مرضیه وحید دستجردی عصر روز گذشته در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره شکوفایی و نوآوری با اشاره به رتبه جهانی ایران در حوزه علوم پزشکی، افزود: ایران در سال 2008 در پایگاه استنادی اسکوپوس رتبه 23 جهانی را در حوزه علوم پزشکی به دست آورد و در سال 2011 به رتبه 19 جهانی ارتقا یافت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتقای 4 رتبه ای ایران در حوزه علوم پزشکی را مرهون تلاشهای جوانان و محققان جوان کشور دانست و اظهار داشت: امیدوارم با همکاری دستگاه های مرتبط بتوانیم این رتبه ایران را در حوزه علوم پزشکی بیش از پیش ارتقا دهیم.
 
وی با اشاره به رونمایی از 6 دارو در روزهای گذشته خاطر نشان کرد: از این تعداد، 2 دارو از دسته داروهای بیوتکنولوژی و 4 داروی دیگر از نوع مواد اولیه پیچیده است که با حمایت معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از سال 88 طی اعلام فراخوانی اجرایی شد.

 
دستجردی با بیان اینکه این فراخوان برای تولید 12 داروی مورد نیاز کشور بوده است، خاطر نشان کرد: در فراخوان اول 6 دارو تولید شد و در فراخوانهای دوم و سوم به تولید فاکتور 8 انعقادی که قله دارو سازی و حاوی 12 نوع پروتئین است، پرداخته می شود.

 
وی تولید واکسن، تجهیزات آزمایشگاهی، انواع لیزرها، اسپکت های قلبی و شتاب دهنده خطی را از تولیدات آینده محققان حوزه پزشکی نام برد و یادآور شد: این تجهیزات از جمله تجهیزاتی هستند که به دلیل تحریم، ایران از داشتن آن محروم است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
سعید فاتحی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۳۳ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
افزایش کمیت انتشار مقالات و ملاک قرار دادن استناداتی که پژوهش گران خارجی و عمدتا غربی برای انجام پژوهش های مورد نیاز سیستم سلامت خودشون به مقالات محققین ایران میدن( با شاخص هایی مانند impact factor و H-index که مخصوص پایگاه ISI و Scopus هست) کمک خاصی به تولید علم متناسب با نیاز کشور نمیکنه. این وضعیت بیشتر شبیه حبابی هست که خیلی دوام نمیاره.
متاسفانه وزارت بهداشت برای آنکه ناکارآمدی سیاست کمیت محورش در پژوهش ها کمتر جلوه کنه هر چند وقت یکبار با بروز چند تا حرکت که بعضا هم ناتموم میمونه(مثل پروژه درمان ضایعات نخاعی) مدتی رسانه ها رو به خودش مشغول میکنه. به نظر میاد وقت اون رسیده که وزارت بهداشت با ارائه شاخص های بومی تولید و از اون مهمتر مصرف علم گزارش واقعی تری از وضعیت پژوهشی عرصه سلامت به مردم ارائه بده.
*دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها