به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، در بیانیه بیمارستان جم که در اختیار این رسانه قرار گرفت، آمده است: خبر کوتاه بود و بسیار تاسف برانگیز «استاد کیارستمی در بیمارستانی در پاریس درگذشت» او که زمانی در فرانسه با دریافت نخل طلایی به اوج رسید، با گذر زمان در همان سرزمین به عروج پر کشید.
پس از درگذشت تاسفبار استاد کیارستمی در پاریس، موجی از احساس اندوه و تاثر در جامعه به خصوص نزد فرهیختگان و هنرمندان عزیز کشورمان ایجاد شد و در این رهگذر برخی از این عزیزان از شدت تاثر پا را از انصاف فراتر گذاشتند و با بیان مطالبی که همراه با ادبیاتی بود که هرگز در شان این عزیزان نبود و سبب کدورت خاطر جامعه محترم پزشکی و ایجاد برخی عکسالعملهایی شد که بعضا مورد تایید بیمارستان ما نبود، مضاف بر آنکه ایجاد شایعات و شبهاتی را در عملکرد تیم درمانی استاد کیارستمی و بیمارستان به دنبال داشت.
مدیریت بیمارستان به منظور آرامش افکار عمومی جامعه، علی رغم تمامی هجمههایی که به اشکال مختلف به تیم درمانی استاد و بیمارستان انجام شد، سیاست سکوت را در این برهه از زمان انتخاب کردند تا در زمان مناسب اطلاعات لازم را به منظور تنویر افکار عمومی و رفع شبهات ایجاد شده در اختیار افکار عمومی جامعه قرار دهد.
شرح خلاصهای از ماوقع
استاد کیارستمی در تاریخ94.12.17 با تشخیص تومور روده بزرگ در بیمارستان ما بستری شدند و استاد به صورت آگاهانه پزشک معالجشان را انتخاب کردند که پزشک معالجشان هم از جراحان خوشنام و با تجربه است و تمامی تحصیلاتشان را در کشور سوئیس گذرانده و پدر محترمشان از اساتید جراحی کشور و بازنشسته دانشگاه تهران بوده و حدود 93 سال سن دارد؛ به طوریکه سالهاست که دیگر طبابت و جراحی نمیکند؛ بنابراین این مطلب که قرار بوده استاد کیارستمی توسط "دکتر میر پدر" تحت عمل جراحی قرار گیرند، صحبتی اساسا بیپایه و ناصواب بوده است.
ایجاد عارضه در اعمال جراحی همیشه محتمل بوده و خواهد بود و هرگز هیچ جراحی نمیتواند ادعا کند هیچ گاه عارضهای نداشته است؛ مگر اینکه هرگز عمل جراحی انجام نداده باشد. متاسفانه برای استاد کیارستمی عارضهای ناخواسته پیش آمد که خوشبختانه با تلاش بسیار زیاد کنترل شد؛ به طوریکه استاد با بهبودی نسبی بیمارستان را ترک کردند و مقرر شد تا برای ادامه درمان پیگیریهای لازم انجام شود.
تا قبل از حضور وزیر محترم بهداشت و درمان جهت عیادت از استاد کیارستمی، بنابر تصمیم شخص استاد کیارستمی و خانواده محترمشان، افکار عمومی جامعه از بستری شدن استاد هیچ گونه اطلاعی نداشتند.
با به وجود آمدن عارضه ناخواسته و طولانی شدن مدت زمان بستری استاد و عیادت وزیر محترم بهداشت و درمان، دستورات لازم را جهت تسهیل و تسریع در روند درمان به تیم درمانی و مسئولین مربوطه در وزارت بهداشت و درمان صادر کردند.
همکاران متخصص خارج بیمارستان در رشتههای مورد نیاز جهت مشاوره در بیمارستان ما حضور یافته و استاد را ویزیت کرده و توصیههای لازم را به تیم درمانی استاد کیارستمی ارائه کردند و تمامی این بزرگواران از اقدامات درمانی انجام شده و امکانات و تجهیزات بیمارستان اظهار رضایت کردند و قطعا اگر ضرورتی در انتقال استاد برای اقدامات بیشتر و مناسبتر در مرکز درمانی دیگری احساس میکردند، حتما توصیههای لازم را انجام میدادند.
حال که دیگر افکار عمومی در جریان بستری شدن استاد قرار گرفته بودند، به منظور اطلاع رسانی صحیح و پیشگیری از شایعات و شبهات، جلسهای با حضور فرزند استاد کیارستمی؛ جناب آقای بهمن کیارستمی و اخویشان و پزشک معالجشان در دفتر مدیریت بیمارستان تشکیل و با موافقت خانواده محترم استاد و با ملاحظه حفظ اسرار بیمار، مقرر شد ستادی جهت اطلاعرسانی از روند درمان استاد تشکیل شود و با پیشنهاد شخص آقای بهمن کیارستمی قرار شد بدون ورود به جزئیات، اطلاع رسانی انجام گیرد. در این رابطه ما چهار اطلاعیه تنظیم کرده و قبل از انتشار به تایید جناب آقای بهمن کیارستمی رسانده و سپس از طریق معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در اختیار افکار عمومی جامعه قرار دادیم.
تشخیص قصور و کوتاهی تیم درمانی استاد علی رغم تمام تلاشهای انجام شده، با مراجع قانونی که آن هم در حال بررسی و رسیدگی است و قطعا نتیجه آن هر چه باشد طبق قوانین جاری کشور مورد قبول این تیم خواهد بود.
اقدامات بیمارستان
استاد کیارستمی در طول درمان در اتاق خصوصی بخش مراقبتهای ویژه بستری بودند و علاوه بر تیم درمانیشان تمامی همکاران فوق تخصص و متخصصین بیمارستان در هر رشتهای که مورد نیاز روند درمان استاد بوده، در تمام 24 ساعت در کنار تیم درمانیشان حضور داشتند. یکی از همکاران متخصص بیهوشی با فوق تخصص مراقبتهای ویژه به همراه پرستار متخصص بخش مراقبتهای ویژه در تمام 24 ساعت بر بالین استاد حضور داشته و از استاد مراقبت میکردند. در این راستا معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران به صورت روزانه بر روند درمانشان نظارت داشتهاند. مشاورین محترم خارج از بیمارستان نیز همواره روند درمان را تحت نظر داشتند.
با تلاش تمامی این عزیزان استاد مراحل سخت و بحرانی را به لطف خدا پشت سر گذاشته و پس از چند روز به بخش منتقل شدند. در بخش به منظور حفظ آرامششان استاد را در اتاق ویژه (VIP) با تمام تجهیزات تحت نظر تیم درمانی و مشاورین محترم مراحل بهبودی را طی کردند و در عیادتی دیگر توسط وزیر بهداشت و درمان پس از ادای توضیحات لازم توسط تیم معالجشان که در حضور خانوادهشان انجام شد، جناب آقای دکتر هاشمی از روند درمان و شرایط استاد اظهار رضایت کردند.
در زمان بستری با توجه به بهبودی نسبی شرایط عمومی استاد برای کمک به روند درمانی، حتی استاد برای مدت کوتاهی به همراه تیم درمانی سفری کوتاه به اطراف تهران داشتند. نهایتا استاد با شرایط مناسب بیمارستان را ترک کردند و قرار شد مراحل بعدی درمان در فرصت مناسب انجام شود. طبق گزارش پزشک معالج استاد، وی مکررا در منزل استاد حضور یافته و روند درمانی را به صورت سرپایی پیگیری میکردند.
در خاتمه لازم است نکته مهمی را به استحضار ملت شریف و عزیز ایران برسانیم؛ در شرایط کنونی که بحرانهای بزرگی سراسر منطقه را فرا گرفته است، حفظ وحدت ملی برای یکپارچگی جامعه ضرورتی انکارناپذیر است و هر اقدامی که با تقابل بین اقشار مختلف اجتماع بخواهد به این وحدت ملی خدشه و صدمهای وارد کند، اقدامی غیر قابل قبول است. پزشکان همواره به عنوان گروه مرجع توسط جامعه مورد اقبال قرار گرفتهاند و آنانی که به دنبال تقابل بین پزشکان و هنرمندان فرهیختهاند باید بدانند که جامعه پزشکی با صبوری تمام ناملایمات را تحمل کرده و وظیفه خطیر خویش را که همانا ارائه خدمت به مردم شریف ایران است را سرلوحه اقدامات خود قرار خواهد داد تا دین خود را به ملت عزیز ایران ادا کند و از ورود به حاشیهها اجتناب خواهد کرد.
مدیریت بیمارستان جم برای همگان در خدمت به مردم آرزوی موفقیت میکند.»