به گزارش پایگاه 598، وطن امروز نوشت:
همزمان با برگزاري دومين جلسه دادگاه متهمان ماجراي ورود غيرقانوني به سفارت عربستان در تهران، عادل الجبير، وزير خارجه ضد ايراني عربستانسعودي با طرح اتهامات مجدد عليه ايران، مطالبي را نيز عليه حسن روحاني عنوان كرد. او درباره اين گمانه كه حسن روحاني يك عنصر ميانهرو در سيستم اجرايي ايران است، گفت روحاني را ميانهرو نميداند. او همچنين اظهار داشت سياستهاي حسن روحاني در قبال عربستان «خصمانه» بوده است! به گزارش «وطن امروز»، حسن روحاني از دي ماه سال گذشته كه عدهاي از جوانان در اعتراض به سياستهاي ضد ايراني و ضد شيعي آلسعود و با مشاهده انفعال بيش از اندازه دولت در قبال اين سياستها، در اقدامي غيرقانوني وارد سفارت عربستان در تهران شدند، كمر همت براي مجازات اين جوانان بست.
روحاني در برهههاي مختلف با پيش كشيدن مساله سفارت، بر لزوم محاكمه سريع اين جوانان تاكيد كرد. البته در اين ميان همزمان با تشديد سياستهاي ضدايراني آلسعود، برخي در ايران نيز بر اين اعتقاد بودند كه موضوع محاكمه عوامل ورود به سفارت بايد با تدبير و به صورت عالمانه و طبق مصالح مربوط به منافع ملي و روابط دوجانبه حل شود. با اين حال اما دولتيها به گونهاي وانمود كردند كه گويي نظام قضايي ارادهاي براي برخورد با اين متخلفان ندارد. به هر حال با تعجيل دولتيها، دادگاه متهمان ورود به سفارت عربستان برگزار شد اما به نظر ميرسد اين اقدام كه نوعي حسن نيت دولت روحاني نسبت به آل سعود باشد، مقبول آنها نيفتاد، چراكه همزمان با اين دادگاه، وزير خارجه عربستان كه مكرر ايران و انقلاب اسلامي را به فرقهگرايي در منطقه متهم ميكند، گفت از رئيسجمهوري ايران چيزي جز اقدامات خصمانه نديده است.
به گزارش فارس، عادل احمد الجبير، وزير خارجه عربستان در مصاحبهاي جديد با شبكه خبري العربيه، انقلاب اسلامي ايران و امام خميني(ره) را به ايجاد «فرقهگرايي در منطقه» و دولت «حسن روحاني» را به انجام «اقدامات خصمانه» متهم كرد. الجبير كه طي يك سال اخير بارها ايران و انقلاب ايران را به ايجاد تنش در منطقه متهم كرده در اين مصاحبه گفت «فرقهگرايي به منطقه نيامد الا با [امام] خميني در سال 1979 [1357 ش]... ايران حزبالله را ايجاد كرد و اين، اولين سازمان تروريستي مذهبي در منطقه است».
وزير خارجه عربستان كه ايران و حزبالله را مانعي بر سر سياستهاي يكپارچه رياض با آمريكا ميبيند، در ادامه گفت: «ايران به عربستان و كشورهاي خليج[فارس] تعدي كرده و رفتاري خصمانه داشته است. ايران بايد سياستش را تغيير دهد و با قانون بينالملل و قوانين حسن همجواري همگامي كند». او مدعي شد عربستان هيچگونه تعدي به ايران نداشته سپس دولت ايران را نيز متهم كرد و گفت: «نه تنها از حسن روحاني، سياست ايراني ميانهرو نديديم بلكه شاهد اقدامات خصمانه عليه خود نيز بوديم». اين البته نخستين باري نيست كه وزير خارجه سعودي با بيادبي درباره حسن روحاني سخن ميگويد. پيش از اين و در روزهاي نخست رخداد فاجعه منا، جبير كه در نيويورك بسر ميبرد درباره درخواستهاي ايران براي رسيدگي به اين فاجعه گفت: ايران و رئيسجمهوري ايران آخرين كسانياند كه بايد از دموكراسي و سلامت حجاج حرف بزنند. جبير در ادامه گفتوگويش با العربيه با اشاره به عراق و البته بدون اشاره به سخنان اخير سفير اين كشور در بغداد كه سبب تظاهرات مردم عليه دخالتهاي رياض شد تا جايي كه درخواستها براي اخراج سفير سعودي بالا گرفت، گفت عراق از تروريسم و دخالتهاي مذهبي ايران رنج ميبرد و اجراي اصلاحاتي كه سال 2014 تصويب شد، وحدت عراق را حفظ ميكند.