کد خبر: ۳۸۱۶۲
زمان انتشار: ۱۰:۵۴     ۱۶ بهمن ۱۳۹۰
روز 17/11/1361، با دستگیری نورالدین کیانوری، دبیر اول کمیته مرکزی حزب توده و همسرش مریم فرمانفرمائیان فیروز، عضو هیأت سیاسی کمیته مرکزی حزب، نخستین مرحله عملیاتی آغاز شد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: حزب توده تا سال 1361 خود را مدافع انقلاب و نظام معرفی می‌کرد ولی در این سال زمزمه‌های رشد «گرایش در راست» را مطرح کرد، اما همچنان تا لحظه‌ی انحلال و برافتادن این حزب ،با چهره‌ ای منافقانه‌ی، خود را مقید به قانون اساسی جمهوری اسلامی وانمود می‌کرد.

با انحلال حزب که دیگر دلیلی برای ادامه این سیاست ظاهرسازانه و خدعه‌آمیز نبود ، ماهیت و مواضع ضد انقلابی خود را علنی کرد و رسما در مقابل انقلاب و نظام موضع گرفت تا جایی که در سال1364بقایای حزب توده و گروهک اکثریت اساسی‌ترین وظیفه‌ی خود را تلاش برای سرنگونی جمهوری اسلامی اعلام کردند.

در نیمه­ی دوم سال 1361، اطلاعات دقیق و مستند و شواهد نظری و عملی، مسئولین کشور را در جریان یک توطئه گسترده و عمیق که توسط حزب توده در شرف تکوین بود و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را هدف گرفته بود، قرار داد. از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولین نظام نسبت به ماهیت حزب توده شناخت کافی داشتند. این شناخت که از تجربه عمیق بررسی فعالیت کمونیست­ها در ایران و سایر کشورهای اسلامی سرچشمه می­گرفت،

مسئولین نظام هر چند هوشیارانه به حرکت­های حزب توده توجه داشتند، با وجود این تا نیمه دوم سال 1361 با صبر و بردباری موجودیت آن را تحمل کردند. ولی در شرایطی که این موجودیت می­توانست به خطری برای کیان انقلاب و ارزش­های برخاسته از خون هزاران شهید تبدیل شود، بردباری جایز نبود. به این ترتیب پرده­دری از چهره­ی توطئه­آمیز حزب توده در دستور نهادهای انقلابی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و مأموریت دستگیری سران حزب توده به «واحد اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» محول شد.

در پی یک رشته عملیات مقدماتی در ساعت4:30 بامداد روز 17/11/1361، با دستگیری نورالدین کیانوری، دبیر اول کمیته مرکزی حزب توده و همسرش مریم فرمانفرمائیان فیروز، عضو هیأت سیاسی کمیته مرکزی حزب، نخستین مرحله عملیاتی آغاز شد. در ساعات اولیه بامداد همان روز بخش مهمی از مراکز پنهانی حزب توده به تصرف پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و حدود چهل تن از مهره­های برجسته حزب توده و عناصر کلیدی کمیته مرکزی و کادرهای درجه اول حزبی را در بر می­گرفت.

در پی دستگیری این عناصر، بلافاصله تخلیه اطلاعاتی با طبقه­بندی حفاظتی بالا آغاز شد و هرگونه تلاش عوامل نفوذی شوروی و حزب توده و عناصر ضد انقلاب راست در سایر ارگان­ها - که بعدها چگونگی آن کشف شد- برای اطلاع از میزان اطلاعات به دست آمده عقیم ماند. باتلاش پیگیر نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فاصله­ای کمتر از دو ماه، تمامی اطلاعات کلیدی از عملیات پنهانی حزب توده به دست آمد و سازمان­های مخفی و نظامی و شبکه­های نفوذی و جاسوسی و طرح­های براندازی خزنده و کودتایی حزب توده کشف شد. ابعاد مطالب کشف شده به حدی بود که رهبری حزب توده هیچ­گاه تصور آن را نمی­کرد و برای جبران آن، طرح جانشینی پیش­بینی نکرده بود.

دومین مرحله عملیات با نام «عملیات حضرت امیرالمومنین(ع)» بر مبنای اطلاعات کشف شده در مرحله نخست، در شب میلاد امام علی (ع)ـ 7/2/1362ـ آغاز شد. در نخستین گام این عملیات  چهار نفر اعضای رهبری حزب توده که جلسه «هیأت دبیران» را تشکیل داده بودند (فرج­الله میزانی، مسئول تشکیلات کل، انوشیروان ابراهیمی، مسئول فرقه دمکرات آذربایجان، محمد مهدی پرتوی، مسئول سازمان­های مخفی و نظامی، رحمان هاتفی، مسئول وقت سازمان ایالتی تهران پس از دستگیری آقای حجری، در ضربه اول دستگیر شدند. در این عملیات، حدود 170 نفر از کادرهای حزبی و اعضای سازمان­های مخفی و نظامی و عوامل جاسوسی و نفوذی در تهران و بیش از 500 نفر در شهرستان­ها دستگیر شدند. هم­چنین حدود80 واحد خانه مخفی حزب، سه محل جاسازی شده اسلحه، شامل200 قبضه انواع سلاح کمری، تفنگ ژـ3، کلاشینکف، آرپی.جی7، تیربار و مقادیر زیادی فشنگ و نارنجک، صدها دستگاه اتومبیل و موتور سیکلت، انواع وسایل چاپ و تکثیر و آرشیوهای محرمانه حزبی و قریب به نه میلیون تومان وجه نقد به دست آمد.

بر این اساس همزمان با «ضربه دوم» ـ عناصری را که به طور مستقیم در توطئه­های پنهانی و جاسوسی حزب مشارکت داشتند در بر می­گرفت ـ برنامه افشای ماهیت حزب نیز به اجرا در آمد. اولین گام در این افشاگری، مصاحبه رادیو تلویزیونی تعدادی از برجسته­ترین سران حزب و اعتراف صریح آنان به مشارکت در تخلفات قانونی و توطئه­های پنهانی و جاسوسی بود.

هم­زمان با اعترافات صریح اعضای حزب توده و بر مبنای اسناد  و مدارک تکان دهنده­ای که از توطئه­ها و خیانت­های حزب توده به دست آمد، در تاریخ 15/2/1362 دادستانی کل انقلاب اسلامی، انحلال حزب توده را اعلام داشت.بنابراین به کلیه اعضا و هواداران این حزب اخطار داده شد که در تهران از تاریخ 17/2/1362 لغایت 25/2/62 به اطلاعات دادسرای انقلاب اسلامی مرکز، واقع در لونا پارک و در شهرستان­ها از تاریخ 25/2/62 الی 25/3/62 به دادستانی­های انقلاب اسلامی آن شهرستان­ها مراجعه و ضمن ارائه اصل شناسنامه، دو نسخه فتوکپی شناسنامه و سه قطعه عکس جدید، خود را معرفی و پس از تکمیل فرم مربوطه مرخص شوند.

در واقع عملیات فروپاشی حزب توده به حیات ستون پنجم شوروی در ایران پایان داد و بدین ترتیب کانال اصلی سیاست مداخله­جویانه و کودتاگرایانه روس­ها را مسدود ساخت.

*فاطمه نظری

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
FRANCE
۰۱:۵۸ - ۰۵ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
اگر چنین است که جاسوسان روس بودند پس ارتباط مجیز گونه جمهوری اسلامی در حال حاضر با روسها و بخصوص ارتباط رهبر با پوتین که رهبر را مثل مسیح دیده است چه معنی میدهد؟؟؟؟لطفا یک سوزن یخودتان و یک جوال دوز به دیگرن بزنید
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها