کد خبر: ۳۷۷۷۹۹
زمان انتشار: ۰۹:۰۰     ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
نخستین نشست علنی مجلس دهم در حالی آغاز به کار کرد که برخی مقامات لشکری و کشوری در صحن خانه ملت حضور داشتند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، نخستین نشست علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی صبح امروز شنبه (8 خردادماه 95) در صحن علنی مجموعه بهارستان و با حضور رؤسای قوای مجریه و قضاییه، مسئولان لشکری و کشوری، فرماندهان سپاه و ارتش، جمعی از خانواده‌های شهدای هسته‌ای، شهدای مجلس و شهدای مدافع حرم، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، وزرا و معاونان رئیس‌جمهور، سفرا و رؤسای دفاتر نمایندگی کشورهای خارجی، استانداران، نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور، رؤسای دانشگاه‌های سراسر کشور، رئیس نمایندگی‌های کشورهای خارجی و جمع دیگری از مسئولان کشور، آغاز شد.

بیش از 300 خبرنگاران، عکاس و تصویربردار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافتند تا مراسم افتتاحیه مجلس را پوشش خبری دهند.

فرش‌های قرمزی در جای‌جای مجموعه بهارستان تعبیه شده بود تا منتخبان ملت و همچنین مسئولان ارشد نظام، وزرا و رؤسای قوا برای شرکت در مراسم افتتاحیه پارلمان از روی این فرش‌ها عبور کنند. این فرش‌های قرمز راهنمای مدعوین برای حضور در قسمت‌های مختلف مجلس بود.

رهبر ارکستر سمفونیک صدا و سیما هم برای اجرای سرود ملی کشورمان توسط 55 نفر از اعضای این گروه برای افتتاحیه مجلس دهم دعوت شده بود.

در راهروهای ورودی مجلس شورای اسلامی عکس‌هایی از نمایندگان دوره‌های مختلف 9 گانه مجلس به دیوارها نصب شده بود.

روی میز هر یک از منتخبان نیز ملت یک جلد قرآن کریم گذاشته شده و به تعداد صندلی‌های داخل پارلمان نیز برای حضور مدعوین افزوده شده بود.

تریبون اصلی پارلمان با گل‌های زیبایی تزیین شده و عکس نمایندگان شهید مجلس نیز در جایگاه هیأت رئیسه قرار داده شده بود.

*حضور جمعی از مقامات لشکری و کشوری در صحن خانه ملت پیش از آغاز مراسم افتتاحیه مجلس دهم

پیش از آغاز جلسه، جمعی از منتخبان ملت، عبدالرضا هاشم‌زائی منتخب مردم تهران و رئیس هیات سنی مجلس دهم، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه، منتظری دادستان کل کشور، سردار حسین اشتری فرمانده نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سردار سرلشکر رحیم صفوی دستیار و مشاور ارشد فرمانده معظم کل‌قوا، سردار سرلشکر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی، بیژن زنگنه وزیر نفت، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، امیرسرتیپ عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش، ظریف وزیر امور خارجه، طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، رحمانی‌فضلی وزیر کشور، صالحی‌امیری رئیس سازمان میراث فرهنگی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در صحن علنی پارلمان حضور یافتند.

همچنین سیامند رحمان قهرمان پارالمپیک، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش جمع دیگری از مقامات و سفرا هم‌اکنون در صحن علنی پارلمان حضور یافتند.

در این مراسم پس از تلاوت آیات 35 تا 42 سوره مبارکه شورا، ابتدا پیام مقام معظم رهبری برای مجلس دهم قرائت می‌شود و سپس عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات مجلس دهم ارائه می‌دهد.

پس از آن مراسم تحلیف منتخبین ملت برگزار می‌شود و منتخبین باید طبق اصل 67 قانون اساسی سوگند یاد کنند.

متن سوگند بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

«من‏ در برابر قرآن‏ مجید، به‏ خدای‏ قادر متعال‏ سوگند یاد می‏‌کنم‏ و با تکیه‏ بر شرف‏ انسانی‏ خویش‏ تعهد می‏‌نمایم‏ که‏ پاسدار حریم‏ اسلام‏ و نگاهبان دستاوردهای‏ انقلاب‏ اسلامی‏ ملت‏ ایران‏ و مبانی جمهوری‏ اسلامی‏ باشم‏، ودیعه‌ای‏ را که‏ ملت‏ به‏ ما سپرده‏ به عنوان‏ امینی‏ عادل‏ پاسداری‏ کنم‏ و در انجام وظایف‏ وکالت‏، امانت‏ و تقوی‏ را رعایت‏ نمایم‏ و همواره‏ به‏ استقلال‏ و اعتلای کشور و حفظ حقوق‏ ملت‏ و خدمت‏ به‏ مردم‏ پایبند باشم‏،  از قانون‏ اساسی‏ دفاع‏کنم‏ و در گفته‏‌ها و نوشته‏‌ها و اظهارنظرها، استقلال‏ کشور و آزادی مردم‏ و تأمین‏ مصالح‏ آنها را مد نظر داشته‏ باشم‏.»

نمایندگان‏ اقلیت‌های‏ دینی‏ این‏ سوگند را با ذکر کتاب‏ آسمانی‏ خود یاد خواهند کرد.

نمایندگانی‏ که‏ در جلسه‏ نخست‏ شرکت‏ ندارند، باید در اولین‏ جلسه‏‌ای‏ که حضور پیدا می‏‌کنند، مراسم‏ سوگند را به‏ جای‏ آوردند.

در این جلسه، هیأت رئیسه سنی اداره مجلس را ‌تا ‌زمان انتخاب هیأت رئیسه موقت ‌در دست می‌گیرد.

طبق آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، 2 نفر از مسن‌ترین نمایندگان مجلس به عنوان رئیس و نایب رئیس و 2 نفر از جوان‌ترین نمایندگان به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس تعیین می‌شوند که وظایفی مانند ‌اداره جلسه افتتاحیه، ‌انجام مراسم تحلیف و اجرای انتخابات هیأت رئیسه موقت و تعیین شعب 15 گانه را بر عهده دارند.

بیش از 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار داخلی و خارجی از جمله خبرنگاران شبکه‌های مختلف خارجی مراسم افتتاحیه مجلس دهم را پوشش خبری دادند.

*حضور روحانی، لاریجانی، آیات عظام جنتی و صادق آملی‌لاریجانی در صحن علنی

منتخبین مجلس دهم ‌‌پس از استماع پیام مقام معظم رهبری و گزارش وزیر کشور و ادای ‌سوگند، ‌با حضور در مرقد امام‌خمینی (ره) با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و شهدا تجدید میثاق کردند.

حسن روحانی رئیس‌جمهور، علی لاریجانی منتخب مردم قم، علی‌اکبر ناطق‌نوری، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، غلامعلی حدادعادل رئیس مجلس هفتم، آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضائیه و حجت‌الاسلام حسن خمینی، حسین دهقان وزیر دفاع، حسینعلی امیری معاون پارلمانی وزیر کشور، پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، محمدرضا باهنر عضو هیأت رئیسه مجلس نهم، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران و محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان برای شرکت در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در صحن علنی پارلمان حضور یافت.

*هیأت رئیسه سنی اداره مجلس دهم را به دست گرفت

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اداره مراسم افتتاحیه مجلس ‌تا پیش از انتخاب هیأت رئیسه موقت را هیأت رئیسه سنی پارلمان بر عهده می‌گیرد.

2 نفر از مسن‌ترین منتخبان ملت به عنوان رئیس و نایب رئیس و 2 نفر از جوان‌ترین منتخبان به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس تعیین می‌شوند که وظایفی مانند ‌اداره جلسه افتتاحیه، ‌انجام مراسم تحلیف، برگزاری انتخابات هیأت رئیسه موقت و همچنین تعیین شعب 15 گانه بررسی‌کننده اعتبارنامه‌های منتخبین را بر عهده دارند.

عبدالرضا هاشم‌زائی منتخب مردم تهران متولد 1323 به عنوان رئیس، سیدمصطفی ذوالقدر منتخب مردم میناب متولد 1325 به عنوان نایب رئیس، سیده فاطمه حسینی منتخب مردم تهران متولد 1364 و سمیه محمودی منتخب مردم شهرضا متولد 1363 به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس دهم، در جایگاه هیأت رئیسه مجلس حضور یافتند.

*دستورکار ‌نخستین جلسه علنی مجلس دهم

در ابتدای نشست، عبدالرضا هاشم‌زائی رئیس سنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی زنگ آغاز نخستین جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد و بر این اساس اولین جلسه نمایندگان دوره دهم با حضور 265 نفر از منتخبان ملت به صورت رسمی آغاز شد.

پس از آغاز جلسه علنی امروز، سیده فاطمه حسینی منتخب مردم تهران که دبیر هیأت هیئت رئیسه سنی مجلس دهم است، دستورکار جلسه علنی صبح امروز پارلمان را قرائت کرد.

بر اساس اعلام هیأت رئیسه سنی مجلس، قرائت آیات 36 تا 43 سوره شورا، ارائه گزارش معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی، قرائت پیام مقام معظم رهبری، انجام مراسم تحلیف نمایندگان مجلس دهم، ارائه گزارش وزیر کشور از انتخابات دهمین دوره پارلمان، سخنرانی حسن روحانی رئیس‌جمهور، تعیین شعب برای بررسی و تأیید اعتبار‌نامه‌های نمایندگان و حضور در مرقد مطهر امام‌خمینی (ره) دستورکارهای اولین جلسه رسمی مجلس دهم است.

اقتصاد مقاوم و فرهنگ اسلامی، دو اولویت فوری مجلس دهم/سنگری در برابر افزون‌خواهی گستاخانه استکبار بسازید

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه مجلس دهم که از صبح امروز (شنبه) در حال برگزاری در مجموعه بهارستان است، پیام ‌حضرت‌ آیت‌الله‌ خامنه‌ای‌ رهبر معظم‌ انقلاب‌ اسلامی‌ به مجلس دهم را قرائت کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با سپاس از حضور حماسی مردم در انتخابات مجلس قانون‌گذاری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به دنبال کردن الزامات تحقق اقتصاد مقاوم و گسترش و تعمیق فرهنگ اسلامی، و همچنین پرهیز از سرگرم شدن به زایده‌های جناحی و غالب‌ساختن انگیزه‌های شخصی بر مصالح عمومی توصیه و خطاب به آنان تأکید کردند: وظیفه‌ی انقلابی و قانونی شما آن است که مجلس را سنگری استوار در برابر ترفند و فسون و افزون‌خواهی گستاخانه‌ی استکبار و نقطه‌ی اتکای درخشانِ مردم مؤمن و انقلابی بسازید.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که صبح امروز (شنبه) از سوی حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرائت شد، به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آغاز دهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی در ماه مبارک شعبان را که ماه معنویت و خشوع و ماه اعیاد بزرگ مذهبی است، به ملت عظیم‌الشأن ایران اسلامی و به شما برگزیدگان و پذیرندگان مسئولیتهای بزرگ تبریک می‌گویم و از آحاد مردم عزیز که با حماسه‌ی انتخابات، چرخه‌ی بی‌وقفه‌ی قانون‌گذاری را تداوم بخشیده و حلقه دیگری بر این زنجیره حیاتی افزوده‌اند، سپاسگزاری می‌کنم.
این همه، برآمده از توفیق الهی و نشانه‌ی لطف و رحمت ذات اقدس اوست که دست قدرت بی‌همتا را مددکار ملت و کشور و نظام اسلامی ساخته است. دل و زبان از سپاس‌گویی این نعمت ناتوانند.
ملت ایران با حضور حداکثری در انتخابات پُر اهمیت مجلس قانون‌گذاری، بیعت دیرین خود با نظام جمهوری اسلامی را بار دیگر تکرار کردند و با این زبانِ رسا به بدخواهان پاسخ گفتند. وفاداری ارزشمند ملت، مسئولان نظام را در بخشهای گوناگون به احساس مسئولیت و شکر نعمت فرا می‌خواند. ذمّه‌ی ما مسئولان، اکنون سنگین‌بارتر از گذشته است.
سوگند نمایندگان –که در نخستین روزِ کاریِ خود ادا خواهند کرد و سوگندی شرعی و الزام‌آور است- سرفصلهای اساسیِ وظایف نمایندگی در مجلس را بیان کرده است؛ شما برادران و خواهران محترم می‌توانید با حکمت و خردمندی و اخلاص و پارسایی، این وظایف را در خلال عمل قانونی خود –که عمدتاً قانون‌گذاری و نظارت است- تحقق بخشیده، نزد خدا و خلق سرافراز گردید.
در این‌صورت است که مجلس شورای اسلامی را در جایگاه ویژه خویش یعنی «در رأس امور کشور» نگاه خواهید داشت.
شرایط طوفانی منطقه و جهان و ماجراجویی‌های بین‌المللی سلطه‌گران و اتباعشان، ایران اسلامی را با اوضاع پیچیده‌تری از گذشته روبرو ساخته است. اقتدار کشور برای مواجهه با این شرایط، به هوشمندی و عزم راسخ و در دست داشتن ابتکار عمل از سوی همه مسئولان نیاز دارد. وظیفه‌ی انقلابی و قانونی شما نمایندگان محترم آن است که مجلس را سنگری استوار در برابر ترفند و فسون و افزون‌خواهی گستاخانه‌ی استکبار و نقطه‌ی اتکای درخشانِ مردم مؤمن و انقلابی بسازید.
تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاوم با همه الزامات قطعی آن و نیز تلاش مجدّانه برای گسترش و ژرف‌سازی فرهنگ اسلامی، دو اولویت فوری کنونی است. اولویتهای مهمّ دیگری در بخشهای گوناگون مربوط به اقتدار ملی و استحکام امنیت و مصونیت کشور، وجود دارد که تضمین‌کننده‌ی استقرار عدالت اجتماعی و استقلال و پیشرفت کشور است. شناخت این اولویتها از جمله‌ی وظایف نمایندگان و در دسترس ذهن هوشمند آنان است.
نمایندگان محترم را به توکل و حُسن ظن به وعده‌های خداوند قادر و استقامت در صراط مستقیم الهی توصیه می‌کنم و از سرگرم شدن به زایده‌های جناحی و غالب‌ساختن انگیزه‌های شخصی بر مصالح عمومی بر حذر می‌دارم.
لازم می‌دانم از نمایندگان محترم مجلس نهم و رئیس پر تلاش و خدوم آن و همه‌ی هیئت رئیسه، و نیز از همه دست‌اندرکاران انتخابات مجلس دهم، در همه بخشهای آن صمیمانه تشکر و قدردانی کنم.
یاد امام راحل عظیم‌الشأن و شهدا و ایثارگران این راه را گرامی می‌دارم، و با سلام و تعظیم به حضرت ولی‌الله الاعظم ارواحنا فداه توفیقات همه‌ی شما را از خدای متعال مسألت می‌کنم.

و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
سیّد علی خامنه‌ای
7 خرداد ماه 1395

*گزارش معاونت اجرایی مجلس از تمهیدات صورت گرفته برای شروع به کار مجلس دهم

علی افراشته معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی در ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای افزایش توان مجلس و تمهید مقدمات شروع نمایندگان در مجلس دهم، گفت: اقدامات ناظر بر پذیرش و آشناسازی منتخبین با فرایندهای ستادی و عملیاتی مجلس از جمله تشکیل ستاد استقبال از مجلس دهم برای تسهیل و روان‌سازی پذیرش امنای ملت تؤام با فرهیختگی، سرعت و دقت لازم به گونه‌ای که با به کارگیری دانش انباشته ناشی از مستندسازی فعالیت‌های تکرارپذیر در سنوات اخیر در کمترین زمان ممکن آمادگی انجام وظایف خطیر نمایندگی برای آنان فراهم شود.

وی افزود: همکاری با مرکز پژوهش‌های مجلس برای برگزاری همایش فرایندهای قانون‌گذاری الزامات و راهکارها که طی آن تلاش شد تا زمینه آشنایی بیش از پیش منتخبین با محیط عمومی و فرایندهای کار مجلس حاصل شود.

معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دعوت از منتخبین مجلس و هیأت رئیسه سنی برای حضور در صحن مجلس و آشنایی با سامانه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد استفاده در آن انجام شده به طوری که با آغاز رسمی کار مجلس دهم مشکلی برای استفاده کامل از این سامانه‌ها وجود نداشته باشد.

افراشته خاطرنشان کرد: اقدامات ناظر بر اقدامات پشتیبانی‌های فنی و کارشناسی از امر قانونگذاری و نظارت با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در حوزه‌های مختلف از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی افزود: به روز رسانی و ارتقاء سامانه‌های نرم‌افزاری به ویژه در حوزه‌های مربوط به وب‌گاه صحن، رای‌گیری و مدیریت جلسات در صحن و کمیسیون‌ها در کنار تحلیل، طراحی و تولید سامانه‌های مورد نیاز در حوزه‌های تقنینی و نظارتی شامل سامانه‌های چرخه قانونگذاری، هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین تذکر و سؤال و اصل 90 قانون اساسی از جمله این اقدامات صورت گرفته است.

معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:‌ از دیگر اقدامات صورت گرفته باید به اصلاح ساختار تشکیلاتی مجلس با هدف ایجاد بدنه سازمانی لازم برای تقویت بنیه کارشناسی مجلس در حوزه‌های تقنینی و نظارتی و ارائه خدمات دانش‌محور در این حوزه‌ها با ایجاد 2 معاونت نظارت و قوانین اشاره کرد.

افراشته در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد بدنه سازمانی لازم در تشکیلات اداری مجلس برای حضور مؤثرتر مجلس شورای اسلامی در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی و گسترش دیپلماسی پارلمانی و نیز ایجاد توسعه خبرگزاری خانه ملت به عنوان رسانه مستقل و مرجع در فضای مجازی برای پوشش اخبار مربوط به فعالیت‌ها و خدمات مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم از دیگر اقداماتی است که توسط معاونت اجرایی انجام شده است.

*منتخبان مجلس دهم سوگند یاد کردند

در ادامه مراسم افتتاحیه مجلس دهم، پس از قرائت پیام مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به مجلس دهم، مراسم تحلیف منتخبان برگزار شد و منتخبین ملت طبق اصل 67 قانون اساسی سوگند یاد کردند.

بر اساس اصل 67 قانون اساسی منتخبان باید در نخستین جلسه مجلس سوگند یاد کرده و متن قسم‌نامه را امضا کنند.

متن سوگندنامه به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

"من در برابر قرآن مجید به خدای قادر و متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌نمایم که پاسدار حریم اسلام، نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم، ودیعه‌ای را که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی دفاع کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهارنظرها، استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنها را مد نظر داشته باشم".

نمایندگان اقلیت‌های دینی نیز این سوگند را با ذکر کتاب آسمانی خود یاد کردند.

بر اساس اصل 67 قانون اساسی نمایندگانی که در جلسه نخست شرکت ندارند، باید در اولین جلسه‌ای که حضور پیدا می‌کنند، مراسم سوگند را به جای آورند.

رحمانی‌فضلی: رعایت 6 اصل مهم در برگزاری انتخابات مجلس/سیستم‌های نظارتی موثری برای اطمینان از بی‌طرفی مجریان در نظر گرفتیم

عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور نیز در ادامه و طی سخنانی اظهار داشت: انتخابات در ایران برگرفته از قانون اساسی است، اصل هفتم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی را از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشور می‌داند. صلاحیت قانون‌گذاری اختیارات نظارتی و قانونی و قابلیت پاسخ‌خواهی و دلالت بر نقش کلیدی و جایگاه محوری آینده‌ساز مجلس شورای اسلامی دارد.

وی افزود: وزارت کشور به نمایندگی از دولت در طراحی مسیر حرکت در تمهیدات مقدمات و روند اجرای انتخابات محکمات شرعی و قانونی و اخلاقی را مبنای کار خود قرار داده و اذعان به مسئولیت ملی عوامل دست‌اندرکار در دولت، حاکمیت و عرصه‌‌های سیاسی و اجتماعی، حرکت خود را بر مبنای اصول راهبردی مشخص دنبال کرد.

وزیر کشور ادامه داد: با عنایت به اصول قانون اساسی، توصیه‌های امام راحل،‌ رهنمودهای روشنگرانه مقام معظم رهبری، چارچوب‌‌های ابلاغی ریاست محترم جمهوری و سیاست‌های دولت، برگزاری انتخابات بر پایه چند اصل مهم از جمله مشارکت حداکثری، رعایت حق‌‌الناس، بی‌طرفی کامل، قانون محوری و استقرار امنیت و آرامش، استوار ساخت.

رحمانی‌فضلی بیان کرد: با درک این مهم که انتخابات عرصه مهم و تجلی حاکمیت مردمی و ملی نظام محسوب و در واقع نمایانگر اراده مردم در اعمال حاکمیت هستند تمامی تلاش‌ها در راستای صیانت از یکایک مردم عزیز مصروف گردید، بر همین اساس ضمن تأکید بر بی طرفی کامل توسط مجریان، به منظور حفظ هرگونه شائبه جانبداری،‌ جناحی و حزبی در جریان برگزاری انتخابات، نظام‌های نظارتی و کنترلی موثری برای اطمینان از حفظ بی طرفی مجریان تدارک دیده شد. به گونه‌ای که ملت فهیم و هوشیار با اعتماد به این روند مشارکتی مثال زدنی را در تعیین سرنوشت خود رقم زدند.

وی تصریح کرد: بی شک برگزاری انتخابات در تراز شاخص‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جز با همکاری صمیمانه دستگاه‌ها و نهادهای مسئول امکان‌پذیر نبود. اینک که در این مقطع زمانی حساس بر حسب وظیفه به عنوان وزیر کشور در اجرای قانون مفتخر به حضور در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی می‌باشم مایلم خلاصه برنامه‌ریزی‌ها، اقدامات و عملکرد وزارت کشور و دیگر سازمان‌ها و نهادهای مسئول در برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی که همزمان با انتخابات خبرگان رهبری برگزار شد ارائه کنم.

وزیر کشور گفت: درباره سرنوشت منتخب نفر سوم اصفهان مطابق آنچه که شورای محترم نگهبان اعلام کرده ابطال انتخابات نسبت به یک فرد اعمال شده و با توجه به تفاوت برداشت وزارت کشور از قانون در این خصوص اقدامات قانونی لازم از جمله ارجاع  موضوع به مراجع ذی‌صلاح مجلس شورای اسلامی جهت ارائه استفساریه دنبال شده است که کماکان منتظر اعلام نظر مراجع ذی‌صلاح قانونی هستیم.


*شعب 15 گانه مجلس دهم تشکیل شد

در ادامه، 282 نفر از منتخبان مجلس دهم پس از انجام مراسم تحلیف در اولین جلسه علنی خود، به حکم قرعه به طور مساوی به 15 شعبه تقسیم شدند و افراد باقیمانده به ترتیب از شعبه اول به بعد، یک به یک به شعب افزوده شدند.

این شعبات وظیفه بررسی اعتبارنامه منتخبان جدید مجلس را بر عهده دارند.

هر شعبه دارای یک رئیس، 2 نایب رئیس، یک سخنگو و 2 دبیر خواهد بود و ‌به طور میانگین 18 عضو خواهد داشت.

بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، هر یک از شعب برای تمام دوره نمایندگی رسمیت دارند و وظیفه و اختیارات آنها رسیدگی به اعتبارنامه‌ها، تعیین اعضای کمیسیون تحقیق، تعیین اعضای کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی و بررسی و تشخیص صلاحیت نامزدهای عضویت در کمیسیون‌های تخصصی مجلس است.

در دومین جلسه علنی مجلس دهم که فردا برگزار می‌شود، انتخابات هیأت رئیسه موقت توسط هیأت رئیسه سنی برگزار می‌شود.

طبق ماده 11 آیین‌نامه داخلی مجلس، ترکیب و نحوه انتخاب هیأت رئیسه موقت مانند هیأت رئیسه دائم است.

هیأت رئیسه موقت بلافاصله پس از انتخاب، مراسم تحلیف و قرائت سوگند‌نامه را به جای می‌آورند.

بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، وظیفه هیأت رئیسه موقت اداره جلسات مجلس تا زمان تأیید اعتبارنامه دو سوم نمایندگان و برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم و تمشیت امور اداری مجلس است.

روحانی: قوه مقننه مظهر حاکمیت مردم است/تلاش دولت این بود از رکود عبور کند/برای اشتغال و رفع فقر نیاز به اختراع نداریم

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهارداشت: درود بر روح بلند امام راحل‌مان که راه مردم‌سالاری را به ما آموختند، به ما یاد دادند که میزان رای ملت است و بر این نکته تاکید کردند که مجلس شورای اسلامی در جایگاه رفیعی تحت عنوان راس امور قرار دارد، با سلام و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری که راه آن امام عزیز و راحل را به خوبی ادامه دادند و از انقلاب و کشور و نظام به احسن وجه حراست کردند.

وی تصریح کرد: مردم ایران بیش از صد سال پیش همواره در پی مجلسی قوی، کارآمد، مجلسی که قدرت قانون‌ گذاری در چارچوب منافع ملی و در چارچوب موازین اسلامی داشته باشد و بتواند خودسری‌ها را مهار کند، دنبال می‌کردند.

رئیس‌جمهور بیان کرد: قوه مقننه مظهر حاکمیت مردم و مظهر نظارت عمومی و جایگاهی برای اتصال بخش‌های مختلف کشور، تنوع سلایق و آرا در یک مرکزیت به نام مجلس شورای اسلامی است و بنده این روز مبارک و فرخنده و روز  افتتاح دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را که در ماه مبارک شعبان ماه مبارک پیامبر عظیم‌الشان اسلام و در تقارن با اعیاد شعبانیه است به همه منتخبان این دوره از انتخابات مجلس و به همه ملت ایران تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مجلس و دولت رسالت‌ها و وظایف مشخص و جدا از هم دارند اما در عین حال وظایف مشترک و مسئولیت‌های فراوانی در کنار یکدیگر دارند.

روحانی ادامه داد: گرچه معمولاً اگر جامعه با مشکلی مواجه شود مردم مشکل جامعه را از آن دستگاه اجرایی و دولت می‌دانند و یا گاهی موفقیت‌های بزرگ را از آن دولت می‌خوانند اما واقعیت این است که آنجا که موفقیت وجود دارد مجلس و قوه قضاییه و دیگر ارکان نظام سهم خود را دارند و آنجایی که خدایی ناکرده مشکلی وجود دارد آنجا نیز به ویژه مجلس سهم خواهد داشت، بنابراین برای حل معضلات و مشکلات کشور ما نیازمند تعامل هستیم.

وی تاکید کرد: البته همه تسلیم قانون هستیم، اجرای قانون شاید کمی سخت یا کمی تلخ باشد اما اجرای آن ضروری و الزامی است، بنده برای وزیر علوم 5 بار به مجلس شورای اسلامی آمدم و برای وزیر ورزش و جوانان 4 بار به خانه ملت آمدم، ممکن است با انتظارها منطبق نباشد اما در عین حال ما باید تسلیم قانون باشیم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: هرآنچه مقررات قانونی ولو سخت و مشکل ولی باید به آن جامه عمل بپوشانیم.

روحانی افزود: مردم ما در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که همزمان با پنجمین دوره مجلس خبرگان بود رشادت‌ها و رشد عقلی و فکری فوق‌العاده‌ای از خود نشان دادند، هیچ گروه و جناحی در هیچ مرحله انتخابات را تحریم نکرد، هیچ کس از پیچ و خم‌های مربوط به مقررات انتخاباتی خسته نشد. همه از حداقل فرصت حداکثر استفاده و بهره‌برداری را کردند.

وی افزود: حتی مردم در این انتخابات از جناح‌ها، احزاب و تشکل‌های با نام‌های مشهور و معمول هم کمی کار را فراتر گذاشتند. لیست‌هایی درست کردند ترکیب جناح‌ها و گروه‌ها و گویی مردم و نمایندگانی که خود را در معرض آرای مردم قرار داده بودند این بار قبل از بحث احزاب و جناح‌ها به فکر همگرایی بیشتر و همکاری بیشتر بین قوا برای حل مسائل کشور بود.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: همه به خوبی می‌دانند که اگر مشکل بزرگی هم در این کشور باشد با اتحاد و وحدت رهنمودهای مقام معظم رهبری با انسجام و مقاومت می‌توانیم به خوبی از مشکلات عبور کنیم.

روحانی با بیان اینکه ما در آغاز دولت یازدهم با تلاطم‌های اجتماعی و اقتصادی روبرو بودیم، افزود: با همکاری مجلس و حمایت مردم توانستیم از بسیاری از آن تلاطم‌ها عبور کنیم.

وی ادامه داد: در طول سه سال گذشته از تلاطم اقتصادی خبری نیست و جای آن را آرامش در بازار  گرفته است، از تورم خطرناک دو رقمی که می‌توانست برای جامعه ما ادامه آن مشکل‌آفرین باشد امروز از تورم 40 درصد به 10 درصد رسیدیم و ان‌شاءالله امسال به تورم تک‌رقمی خواهیم رسید.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: تمام تلاش دولت بر این بود که از رکود عبور کند، رشد منفی شایسته این مردم نبود و لذا به حول و قوه الهی در سال 93 ما رشد سه درصدی را داشتیم و در سال 94 علی‌رغم همه مشکلات نگذاشتیم به رشد منفی برسیم و به رشد یک درصدی دست یافتیم و ان‌شاءالله به حول و قوه الهی در سال جاری به رشد 5 درصدی خواهیم رسید و همه برنامه‌ها بر این است که مردم و جامعه ما از لحاظ فقر و بیکاری در امان باشند.

روحانی تاکید کرد: هیچ دولت و مسئولی نیست که برای مردم خود فقر یا بیکاری را بخواهد، ما باید اشتغال و زندگی که مردم بتوانند با راحتی زندگی را بگذرانند و درآمد قابل قبول داشته باشند برای مردم فراهم کنیم. برای اشتغال و رفع فقر نیاز به اختراعی نداریم، کشورهای مختلفی در این زمینه تجربه‌های فراوانی دارند.

وی افزود: بسیاری از کشورها هستند که از استعداد انسانی و همچنین از لحاظ منابع مادی شرایط‌شان از ما پایین‌تر است اما دارای رشد اقتصادی مناسب‌تری هستند، ما برای اینکه در این کشور جوانان تحصیل‌کرده مشغول به کار شوند و اشتغال مناسب با تحصیلات آنها فراهم شود راهی جز رشد و رونق اقتصادی نداریم.

ئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود تاکید کرد: در دو دهه اخیر کشوری را سراغ نداریم که بدون تعامل با جهان به رشد اقتصادی و اشتغال مناسب دست یافته باشد، ما در چارچوب اقتصاد مقاومتی که اقتصادی درون‌زا، برون‌گرا است می‌خواهیم به رشد مناسبی برسیم، اگر امسال به رشد 5 درصدی که هدف‌مان است دست یابیم این رشد برای  اشتغال ما کافی نیست. همان که در سیاست‌های کلی آمده ما باید به سمت رشد 8 درصدی حرکت کنیم که اگر ما به این رشد 8 درصد برسیم نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. شرایط کشور درآمدهای نفتی به گونه‌ای نیست که فکر کنیم در سال‌های پیش رو به راحتی به قیمت نفت بشکه‌ای صد دلار دست پیدا می‌کنیم.

روحانی افزود: اگر این چنین است پس ما برای رسیدن به رشد 8 درصدی باید به الزامات این مهم توجه کنیم، یکی از الزامات رشد 8 درصدی سرمایه‌گذاری 30 تا 50 میلیارد دلاری از منابع خارجی است یعنی علاوه بر اینکه از سرمایه‌های داخلی‌مان استفاده می‌کنیم سالانه 30 تا 50 میلیارد دلار باید از منابع خارجی هم اخذ کنیم.

وی تاکید کرد: ما در برجام به این نقطه رسیدیم که اگر وحدت و انسجام در میان مردم باشد همکاری و هماهنگی بین قوا وجود داشته باشد. خطوط قرمزی که رهبری معظم انقلاب آن را ترسیم کردند مراعات شود افراد شایسته و صالحی را برای انجام کار انتخاب کنیم. ما مشکل بزرگی مثل مذاکرات هسته‌ای که در برابر 6 قدرت بزرگی بودیم که یک و دو کشور از آنها هم جزو دشمنان قبلی و امروز ما هستند اما توانستیم یک مسئله پیچیده و معضل بزرگ را با تدبیر از آن عبور کنیم، و منافع مردم را تضمین کنیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: امروز در سایه برجام فضایی برای ما ایجاد شده که می‌توانیم از سرمایه خارجی استفاده کنیم، فضایی برای ما ایجاد شده که می‌توانیم از بازار خارجی برای صادرات کالای خودمان بهره‌مند شویم، فضایی برای ما ایجاد شده که می‌توانیم از تکنولوژی خارجی به خوبی استفاده کنیم.

روحانی تاکید کرد: ما در مجلس شورای اسلامی دهم و دولت یازدهم در کنار هم باید جغرافیای سرمایه، جغرافیای بازار و جغرافیای تکنولوژی را مشخص کنیم و در اقتصاد مقاومتی که دیپلماسی اقتصادی به عنوان یکی از وظایف برای دولت مشخص شده در این فضا باید بتوانیم از دیپلماسی اقتصادی به خوبی استفاده کنیم.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در چندین نوبت اقتصاد را اولویت اول کشور و امروز هم در پیام‌شان اقتصاد و فرهنگ اسلامی را به عنوان دو اولویت برای مجلس دهم و برای مسئولان جمهوری اسلامی ایران تعیین کردند.

رئیس‌جمهور افزود: کشور ما گاهی در نگاه اول تضادی را مشاهده می‌کنیم از وجود امکانات فراوان در این کشور و استعدادهای فراوان و ظرفیت‌های فراوان و از طرفی کلکسیونی از مشکلات متعدد، ما می‌توانیم از مشکلات‌مان با استفاده از توان و امکانات‌مان به خوبی بهره‌مند شویم که تنها یک شرط دارد و آن اینکه همه آنهایی که امروز دراین مجلس اجتماع کردید از منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی جدید تا سایر مقامات و بزرگان و تا نیروهای مسلح اگر همه دست به دست هم دهیم و اولویت اول را اقتصاد و اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بدانیم خواهیم توانست به رشد مناسب حتی در سال‌های آینده به رشد 8 درصد دست پیدا کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر قوه مقننه، دستگاه‌ قضایی، قوه مجریه، نیروهای مسلح در کنار هم باشیم و سیاست ما برای اداره کشور تدبیر و خردورزی باشد و در اداره کشور استفاده از همه امکانات درونی و بیرونی به نفع منافع ملی و خواست مردم باشد، مردم ما در این انتخابات آری‌ و نه‌هایی گفتند.

وی تاکید کرد: مردم ما در این انتخابات خواستار بهبود زندگی و روابطی توام با آرام و عزت با دنیای خارج بودند. مردم ما در این انتخابات خواستار حل مشکلات اساسی جامعه و به ویژه مشکلات اقتصادی بودند.

رئیس‌جمهور گفت: مجلس شورای اسلامی قواعد بازی افراد جامعه و شهروندان را در زمین بزرگ کشور و جامعه تعیین می‌‌کنند، اگر قواعد بازی شفاف نباشد هر قدر بازیگر قوی و تمرین‌کرده باشد در کارزار رقابت با جهان ناموفق خواهد بود.

روحانی افزود: انباشت قوانین مشکلی را از پیش نخواهد برد و حل نخواهد کرد، تورم قوانین مسئله‌ای را حل نمی‌کند. ما شفافیت قوانین را می‌خواهیم، ما قوانینی را می‌خواهیم که راه را به خوبی برای بازیگران جامعه ما مشخص کرده باشد.

وی تصریح کرد: ما امروز به جای تدوین پشت سر قوانین نیاز به تنقیه قوانین داریم، امروز به کیفیت قانون نیازمندیم نه به کمیت قانون، بنده این جمله را در پرانتز از این باب می‌‌گویم که من هم خودم را فرزند مجلس می‌دانم و 20 سال در مجلس شورای اسلامی تجربه دارم، همه ما در مجلس دهم باید از تجربه 9 دوره قبل به خوبی استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور بیان کرد: کیفیت قوانین ما و همکاری در تدوین قوانین بین مجلس و دولت که اگر بشود طرح‌ها کمتر و لوایح بیشتر شود یعنی همکاری فکری بیشتر بین دولت و مجلس وجود داشته باشد و نه تنها دولت و مجلس بلکه استفاده از ظرفیت‌ دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، کارشناسان اقتصادی و اجتماعی و تجارب گذشته بسیار مهم است. اگر ما بتوانیم از افکار جامعه به خوبی استفاده کنیم آنگاه قادریم قوانینی را وضع کنیم و مجلس و دولت در کنار هم قوانینی را اجرا کنیم تا بتوانیم محیط کسب و کار را آسان کنیم. جلوی فساد و قاچاق بایستیم، مسائل بانکی را حل و فصل کنیم و بتوانیم در این جامعه کاری کنیم که هدف رشد اقتصادی 8 درصد در سال‌های آینده برای ما امکانپذیر باشد.

روحانی تاکید کرد: بنده مطمئنم که در مجلس دهم شاهد همکاری بیشتری خواهیم بود ضمن اینکه همین جا لازم می‌دانم از همه نمایندگان مجلس دوره نهم چه آنهایی که دومرتبه به مجلس راه یافتند و چه آنهایی که در انتخابات شرکت نکردند یا توفیق حضور در مجلس نیافتند و خدمات دیگری را در کشور به عهده خواهند داشت از همه آنها به ویژه هیات رئیسه مجلس نهم، ریاست مجلس نهم که در بسیاری از زمینه‌ها و به ویژه در زمینه برجام مجلس ما را یاری کرد تشکر کنم البته روزها و ساعت‌های ملالت آوری هم داشتیم اما در مجموع مجلس به خوبی در این مسئله مهم در کنار دولت و مردم همه با هم زیرسایه رهنمودها و دستورهای مقام معظم رهبری توانستیم مهم‌ترین مسئله سیاسی کشوری، منطقه‌ای و بین‌المللی را به احسن وجه و کمترین هزینه به مقصد برسانیم.

وی گفت: امروز خوشحالیم که سهم ما را در اوپک دیگران نمی‌برند، ما به زودی به سهمیه قبلی‌مان در زمینه صادرات نفت خواهیم رسید، ما در طول سال 91 تا 94 حدود 180 میلیون دلار صادرات نفتی که می‌بایست عاید ما شود در سایه تحریم به دست ما نرسید و اگر می‌رسید امروز شاهد اشتغال‌ها و رشدهای فراوان در بخش‌های مختلف کشور بودیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما بی‌تردید نیاز به همکاری داریم، گفت: اراده دولت مثل گذشته و حتی بیش از گذشته حسن سلوک با دیگر قوا و با مجلس شورای اسلامی خواهد بود، ان‌شاءالله به حول و قوه الهی کاری کنیم که در کنار هم اول رضای حق و بعد هم رضای مردم را به دست آوریم.

*پایان نخستین جلسه علنی ‌مجلس دهم/ منتخبان ملت عازم حرم امام راحل شدند

مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی  به پایان رسید و منتخبین ملت برای تجدید پیمان با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب و شهدا، عازم مرقد امام‌خمینی (ره) شدند.

مجلس دهم ساعت 8 صبح فردا (یکشنبه) 9 خردادماه برای انتخاب اعضای هیأت رئیسه موقت مجلس نشست علنی خواهد داشت.

هیأت رئیسه موقت مجلس، اداره جلسات علنی را تا زمان تصویب دو سوم اعتبارنامه منتخبان بر عهده دارد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۸ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
۰
۰
کنترل تورم و رساندن آن به 11% و 12% یک دروغ بزرگ و در عین حال توهین به شعور و فهم مردم است که البته با عملیات روانی به وسیله همراهی رسانه ها ی همسو و تریبونهای دولتی و پخش و تبلیغ آن از صدا و سیما به جامعه القا و تحمیل شده است و کسی جیگر نمی کند جلوی این ادعای کذایی بایستد. چرا که حضرت آقا حفظه اله در پیام نوروزی سال95 دو مرتبه از گرانی سخن به میان آوردند. یعنی اینکه ادعای کنترل تورم باید در واقعیت و در روی زمین برای مردم قابل درک و ملموس باشد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها