کد خبر: ۳۷۴۵۲۴
زمان انتشار: ۱۹:۱۶     ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
تحلیل پرویز امینی از مخالفت صریح حسن روحانی با مواضع رهبری:
البته رئیس‌جمهور خوب است همین صراحت را درباره استقلال کشور، عدالت و آزادی یعنی دال‌هایی که در گفتمان رئیس‌جمهور و دولت به حاشیه رانده شده و طرد شده‌اند، نشان بدهد و با صراحت بگوید در مبنای تئوریک دولت تعریفی از استقلال که به چالش قدرت‌های بزرگ بیانجامد، باید تعدیل شود.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، دکتر پرویز امینی جامعه شناس سیاسی در یادداشتی با عنوان "از صراحت تا ریاکاری و از مطایبه تا فاجعه" در واکنش به اظهارات امروز رئیس جمهور نوشت: جناب روحانی امروز با صراحت، تفاوت دیدگاه خود را درباره آموزش زبان  خارجی با رهبری بیان کردند. رهبری مخالف آموزش انحصاری زبان انگلیسی  هستند و رئیس‌جمهور به دلایلی از جمله تجربه هندوستان، خواستار آموزش انحصاری زبان انگلیسی هستند. این صراحت به نظرم ابدا منفی نیست و باید از این صراحت استقبال کرد. دست کم از اینکه رئیس‌جمهور «ریاکارانه» چیزی را که قبول ندارد، ظاهرا تایید کند، بهتر است. در مجموعه چیزهایی که به جمهوری اسلامی ضربات کاری زده است، ریاکاری دینی و ظاهرگرایی انقلابی، جایگاه ویژه‌ای دارند.

البته رئیس‌جمهور خوب است همین صراحت را درباره استقلال کشور، عدالت و آزادی یعنی دال‌هایی که در گفتمان رئیس‌جمهور و دولت به حاشیه رانده شده و طرد شده‌اند، نشان بدهد و با صراحت بگوید در مبنای تئوریک دولت تعریفی از استقلال که به چالش قدرت‌های بزرگ بیانجامد، باید تعدیل شود. با صراحت بگوید در نظر دولت، عدالت همان جایگاهی را دارد که برای هایک و نوزیک و... دارد (مفهومی پوچ) و با صراحت بگوید که توسعه‌ای که می‌گویم مثل تجربه چین با اقتدارگرایی بیش از دموکراسی سازگار است.

اما آنچه مهم‌تر از دوگانه صراحت - ریاکاری  جناب روحانی است، پیش‌فرض‌های معرفتی این گزاره‌هاست که اتفاقا در سایر مناسبات دولت یازدهم نیز ظهور و بروز دارد. البته بخشی از دلایلی که جناب روحانی برای آموزش‌ انحصاری زبان خارجی انگلیسی بیان کردند، لوازم مطایبه‌آمیزی دارد. روحانی یکی از دلایل این انحصار را خواست دانش‌آموزان بیان کرده است. اگر ملاک خواست دانش‌آموزان باشد که جناب روحانی بیان کرده‌اند حدود ۹۸ درصد احتمالا زبان انگلیسی را می‌خواهند، فکر کنم که در همین حدودها دانش‌آموزان موافق باشند که اصلا بهتر است هیچ زبان خارجی‌ای تدریس نشود و باری از مشکلات آنها در انجام تکلیف و امتحان کاسته شود. هرکس خود تجربه ۱۲ ساله آموزش‌وپرورش را داشته باشد، می‌داند که اگر خواست دانش‌آموزان ملاک باشد، آنها بازی و ورزش را بر هر نوع درس و کلاسی ترجیح می‌دهند و نه فقط زبان انگلیسی!

اما همه استدلال‌های جناب روحانی اینچنین مطایبه‌آمیز نیست ولو اینکه لوازم فاجعه‌باری داشته باشد اما درخور بحث جدی است. بخش دیگر استدلال‌های جناب روحانی در این انحصارگرایی، آشکارکننده وجه پراگماتیستی مبنای نظری و شخصیتی او و مشاورانش است. دسترسی بهتر به علم و شغل بیشتر و تسهیل ارتباط با دنیا در تعاملات اقتصادی، نشانه‌های پراگماتیستی تفکر حاکم بر روحانی و دولت یازدهم است.

در این چارچوب (پراگماتیستی)، اساس پذیرش و رد چیزها، نفع و سود مادی و عینی آنهاست. بنابراین زبان فارسی که اولا دسترسی ما را به علم تسهیل نمی‌کند (چون زبان علم نیست) و شغل ایجاد نمی‌کند و نیز تعاملات اقتصادی ما با دنیا را راحت‌تر نمی‌کند، چه ارزشی برای آموزش و یادگیری دارد؟ خصوصا اینکه برای آن هزینه‌های هنگفت مادی و معنوی هم می‌شود. این یکی از لوازم فاجعه‌آمیز تفکر پراگماتیستی جناب روحانی است.

همچنین بنا بر صحبت جناب روحانی، چون کشورهایی مثل هندوستان به انگلیسی مسلط‌اند، توانسته‌اند در فناوری اطلاعات، کارهای بزرگ انجام دهند و شغل ایجاد کنند. همانطور که بیان شد، برای تفکر پراگماتیستی، فایده عینی و عملی ملاک است. بنابراین در این تفکر، استعمار انگلیس بر شبه قاره هند، ابدا چیز منفی نخواهد بود؛ برای اینکه این اشراف به زبان انگلیسی و از قبل آن، انجام کارهای بزرگ در فناوری اطلاعات و ایجاد شغل زیاد، مدیون این دوره استعمار است.

از لوازم سخن روحانی این است که استعمار به جای داشتن بار منفی، بار مثبت دارد. در واقع بنا به پیش‌فرض‌های پراگماتیستی جناب روحانی درباره آموزش انحصاری زبان انگلیسی، ما می‌توانیم مشکل مهمی از آموزش‌وپرورش یعنی ناتوانی در فراگیری زبان انگلیسی در تجربه ۱۲ ساله تحصیل دانش‌آموز را با پذیرش یک دوره استعمار انگلیس حل کنیم!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۹
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
Sweden
۲۲:۱۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱۵
۲
آقای روحانی ظاهرا نمی دانند که آنچه سبب توسعه صنایع آی تی در هندوستان شده است زبان انگلیسی نیست. بلکه وجود جمعیت زیاد و کارگر بسیار ارزان است. کارگرانی که حتی اکثرشان سواد هم ندارند. اگر به انگلیسی زبان بودن است چرا سرمایه دارآمریکایی کارخانه اش را در همان آمریکا یا کانادا یا جامائیکا مستقر نمی کند و آن را به هند می برد؟ یا مگر چین که هنوز هم مردمش اکثرا انگلیسی نمی دانند چرا باید به بزرگترین مقصد شرکتهای الکترونیکی دنیا تبدیل شود؟
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۰ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
ژاپن يكي از قدرتهاي درجه اول جهان است و انگليسي دانستن در آن كشور . ملاك نيست
چين را هم بايد قدرت نوظهوري دانست كه اين چنين است
برعكس كشورهاي بسيار فقير و بدبختي در جهان اند كه زبان انگليسي . زبان اولشان مي باشد و چيزي هم ندارند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۹ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱۴
۱
اگر ملاک خواست دانش‌آموزان باشد حتی درس انگلیسی هم نمیخواهند بلکه فقط زنگ تفریح و نمره 20 میخواهند! لذا رای اکثریت دلیل صحیح بودن یا عقلانی بودن نیست
پاسخ
علی‌آقا
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
و ایراد ذاتی دموکراسی نیز همین است که فکر می‌کنند رأی اکثریت همیشه درست است در حالی که در اسلام حقانیت یک تفکر یا رأی با تعداد کم یا زیاد طرفداران آن اندیشه مشخص نمی‌شود بلکه باید با ملاک‌های الهی و بر پایة سنت و سیرة نبوی و احادیث مذکوره از ائمه معصومین(ع) حق و باطل را تشخیص داد و از آن پیروی کرد.
حسین
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱
۴
در تفکرات اقای روحانی پراگماتیستی وجود ندارد
پاسخ
متخصص!!!
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۹ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
پراگماتیستی یعنی چه!!!!! چرا به زبان ادمی زاد حرف نمی زنین!!!
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۵ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱۳
۲
بارزترین خصوصیت روحانی و هاشمی خودبزرگ بینی بیش از حد انهاست و چنان با تکبر حرف میزنند که گویی هر چه میگویند درست است و باید همان بشود و این خطر بزرگیست که مملکت را تهدید میکند . این دو حتی زمانیکه درباره حق و حقوق مردم صحبت میکنند صادق نیستند و انچه در ذهن و فکر انان است نه مردم بلکه مصلحت خودشان است .
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۳ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
جناب حقوقدان

اكثريت مردم . يارانه گرفتن را مي خواهند
اگر راست مي گوئي . يارانه شان را قطع نكن

ههههههههههههههههه
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
۸
۲
آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد.
جناب روحانی !تفاوت کند هرگز آب زلال
گرش کوزه زرین بود یا سفال؟
ما زیاران چشم یاری داشتیم
خود غلط بو آنچه می پنداشتیم
پاسخ
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱۰
۲
اصلا زبان خیلی ارتباطی باپیشرفت کشورهانداردشاهداین مطلب کشورهای چین وژاپن وکره است که باداشتن زبان والفبای بسیارمشکل درزمره ی کشورهای پیشرفته ی دنیاقراردارندودرمقابل برخی کشورهای عقب افتاده ی آفریقایی که زبان رسمی شان انگلیسی است.!!
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
عاقبت درس خواندن عقيدتي در دانشگاههاي لندن . جز به خدمت به انگليس . ختم نخواهدشد !!!
ناشناس
United States
۱۶:۵۷ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱
۷
باسلام نویسنده محترم
سیاسی کاری و مغلطه کرده ولی درباره ریاکاری دینی وظاهرگرایی انقلابی که بانقلاب ونظام لطمه زده است حرف درستی زده است وکاش نویسنده بهمین معتقدبود ومغلطه نمی کرد
پاسخ
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۶ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱۵
۲
لیبرال ها بزرگترین خطر برای اسلام انقلابی هستند.
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۶ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
۹
۲
چون توان کار کردن ندارند(در خوشبینانه ترین حالت) حاشیه سازی می کنند تا موج سواری کنن
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۸ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
لیبرال هاهرچی باشند اختلاس نمی کنند مثل شماها
احمد
United States
۲۱:۲۳ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
۷
۳
اقای روحانی باید بداندهرقسمت ازنظام که بیشترین دوری راازفرهنگ زبان والگوهای غربی داشته اند بیشترین پیشرفت رادر حوزه کاری خود داشته اند.
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۲۳ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
۴
۱
اولین رئیس جمهوره 4 ساله ایران خواهی بود دکتر...
متأسفم که تفکرات رئیس جمهور کشورم در مورد روباه کثیف اینگونه است.
خون شهدا گردن گیرت می شود دکتر.
پاسخ
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۸ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
۵
۰
روحانی همون حسن فریدونه؟؟؟؟
پاسخ
ناشناس
Sweden
۱۸:۱۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۵
خودشه
جدیدترین اخبار پربازدید ها