کد خبر: ۳۷۳۱۱۵
زمان انتشار: ۱۵:۱۵     ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
نخست‌وزیر پیشین لبنان در سفر به مسکو، از رئیس جمهوری روسیه خواستار میانجیگری برای حل بحران «خلأ ریاست‌جمهوری» شده اما پاسخ شنیده است که تصمیم‌گیری با «حزب‌الله» است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس: در صورتی‌که برنامه منطقه‌ای و بین‌المللی برای وارد کردن ضربه‌ای کاری به داعش در سوریه و عراق طی یکی دو ماه آینده (می و ژوئن) به تأخیر بیفتد، به احتمال زیاد، حل مسائل و پرونده‌های منطقه‌ای نیز به تعویق می‌افتد تا دولت جدید آمریکا پس از انتخابات نوامبر (آذر) تشکیل شود.

این در حالی است که دولت جدید آمریکا نیز تا قبل از بهار 2017 نخواهد توانست کاری از پیش ببرد و لبنان نیز از این واقعیت مستثنی نیست؛ هر چند که سیاسیون لبنان مدام تأکید کنند که تصمیم نهایی حل بحران لبنان در دست خودشان است.

در این چارچوب «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان در جدیدترین تحرک سیاسی خود درخصوص اصلاح قانون انتخابات [جهت تسریع در انتخاب رئیس‌جمهور]، توپ را در زمین کمیته‌های مشترک انتخاباتی ناظر بر برگزاری انتخابات شورای شهر انداخت تا تقسیم مراکز انتخاباتی و ساختار نظام انتخاباتی (نسبی یا فردی یا مختلط) را نیز آنها مشخص کنند.

روزنامه السفیر با بیان مطالب فوق نوشت: کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته (دوشنبه) بری نشان داد که وی نتوانسته نمایندگان مسیحی را در قبال ضرورت تصویب قانون انتخابات قانع کند تا بازتاب این مخالفت‌ها در عرصه سیاسی لبنان تجدید شکاف‌های طایفه‌ای (اسلامی – مسیحی) باشد که نه حزب الله و نه جنبش امل و نه المستقبل و نه سوسیالیست‌ها، هیچ یک خواهان آن نیستند.

به این شرایط باید ناکامی وعده‌های بری در گردآوردن دستکم 75 تا 80 نفر از نمایندگان در جلسات پارلمان در نتیجه تمرد المستقبل را هم افزود. در واقع سعد الحریری با این سرکشی این پیام را به طرف‌های سیاسی لبنان داد که نمی‌توانند، وی را نادیده بگیرند.

تحولات فوق الذکر، بازیگران عرصه سیاسی لبنان را به واکنش واداشت تا با اتخاذ تدابیری مانع شانه خالی کردن بری از مسئولیت تصویب قانون انتخابات شوند.

حریری در مسکو و درخواست میانجیگری از پوتین

پس از پیشنهاد شدن طرح انتخاب رئیس جمهور دو ساله و عدم استقبال از آن از جانب رئیس پارلمان (نبیه بری) و سعد الحریری و مارونی‌های لبنان منابع خبری از سفر حریری به مسکو و دیدار با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری این کشور خبر می‌دهند.

به گفته این منابع، حریری در سفر به مسکو تلاش می‌کند، گزینه نامزدی «سلیمان فرنجیه» برای کرسی ریاست جمهوری را مطرح کند و پس از اخذ موافقت، از مسکو بخواهد، موافقت همپیمانان منطقه‌ایش با این طرح را هم بگیرد.

پاسخ دمشق به درخواست حریری در مسکو

هنوز چند روزی از سفر حریری به مسکو نگذشته که سفیر روسیه در دمشق پیام مسکو در مورد پرونده ریاست جمهوری لبنان را به همتای سوریش ابلاغ کرد تا در پاسخ «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه تاکید کند، تصمیم گیری نهایی [در خصوص انتخاب رئیس جمهور لبنان] در دست «حزب الله» است.

در این چارچوب محافل لبنانی اظهارات اخیر «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیال دموکرات ترقی‌خواه و رهبر دروزی‌های لبنان که گفته بود، حزب الله شریک حزبش در پرونده‌های منطقه‌ای است، ریشه در تماس‌های اخیر جنبلاط با رهبران حزب الله و اطلاع از نتایج سفر حریری به مسکو دارد.

در عرصه تلاش‌های بین المللی برای حل پرونده انتخابات ریاست جمهوری نیز قرار است، بیست و هفتم ماه می وزیر خارجه فرانسه به بیروت سفر کند و دیدارهایی با رهبران و روسای جریان‌ها و نیروهای سیاسی این کشور داشته باشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها