کد خبر: ۳۷۰۹۱۰
زمان انتشار: ۱۴:۵۴     ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
امیر خجسته با اعلام خبر مذاکرات و ملاقات‌ها جهت اعزام زائر به سوریه بیان داشت: دمشق اکنون بسیار امن است و تهدیدات آن به حداقل رسیده است و با توجه به شرایط امنیتی اعزام زائر به سوریه در آینده‌ای نزدیک آغاز خواهد شد.
به گزارش پایگاه 598، فارس نوشت: امیر خجسته نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه 23 فروردین ماه در نشست خبری در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با ارائه گزارشی از سفر هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به لبنان و سوریه گفت: با توجه به شرایط حساس منطقه و دعوتی که از سوی مجلس سوریه، مجلس لبنان و حزب‌الله داشتیم هیأت پارلمانی ایران به این دو کشور اعزام شد.

وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با رئیس مجلس و نخست‌وزیر سوریه داشتیم بحث‌های مفصلی مطرح شد. آنچه در سوریه دیدیم، امید در بین مردم، ارتش، مقاومت و برتری ارتش سوریه نسبت به تکفیری‌ها بود. وضعیت میدانی نیز بسیار خوب بود. به خصوص در پنج ماه اخیر که روسیه ورود پیدا کرده است.

خجسته با بیان اینکه ارتش سوریه در عملیات‌های اخیر در حلب موفقیت‌های بسیاری کسب کرده است، اظهار داشت: ارتش آزاد، احرارالشام و جبهه‌النصره در لاذقیه عقب‌نشینی داشته‌اند.

وی با اشاره به پیش‌روی‌های ارتش سوریه و کردها و شکست محاصره نبل و الزهرا از امیدوار شدن کردهای سوریه سخن گفت و افزود: تاکنون در نتیجه جنگ‌های داخلی سوریه 350 هزار نفر از مردم این کشور کشته و 70 درصد صنایع از بین رفته‌اند.

خجسته مبلغ مورد نیاز برای بازسازی سوریه را 300 میلیارد دلار خواند و با اشاره به تورم بالای 40 درصد و نرخ بیکاری بیش از 50 درصد در این کشور در نتیجه 5 سال جنگ داخلی، گفت: حمایت‌های بی‌دریغ جمهوری اسلامی ایران از مردم سوریه در بحث بازسازی این کشور نیز ادامه دارد.

وی با تأکید بر اینکه باید اولویت اول برای بازسازی سوریه ایران و روسیه باشند،‌ اظهار داشت: ما الان باید برنامه‌ریزی کنیم که ایران چگونه جهت بازسازی در سوریه نقش‌آفرینی کند.

رئیس هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران به سوریه با ذکر این نکته که نخست‌وزیر سوریه خواهان اختصاص اولویت اول به ایران در بازسازی کشور متبوعش است، گفت: این به آن دلیل است که ایران در سوریه هزینه کرده و اکنون نیز از مردم و دولت این کشور حمایت می‌کنند.

وی با اعلام خبر مذاکرات و ملاقات‌ها جهت اعزام زائر به سوریه بیان داشت: دمشق اکنون بسیار امن است و تهدیدات آن به حداقل رسیده است و با توجه به شرایط امنیتی اعزام زائر به سوریه در آینده‌ای نزدیک آغاز خواهد شد.

خجسته به مذاکرات با مقامات سوری درباره 10 هزار ایرانی مقیم این کشور به غیر از مدافعان حرم اشاره و تصریح کرد: بشار اسد موافقت کرد که اقامت رایگان در اختیار این ایرانیان بگذارد.

وی درباره آتش‌بس صورت گرفته در سوریه نیز اظهار داشت: اگر در مذاکرات سوری - سوری توافق صورت گیرد که مسئله حل می‌شود و الا در میدان جنگ داعش نابود خواهد شد. چرا که مدافعان حرم و حق‌طلبان در سوریه حاضر شدند.

نماینده همدان در مجلس به توافق‌های صورت گرفته در زمینه اقتصادی با دولت سوریه اشاره کرد و با بیان اینکه پیشتر نیز رستم قاسمی و وزیر بهداشت تفاهماتی با طرف سوری داشتند، گفت: به زودی قرارداد تجاری و سرمایه‌گذاری میان دو کشور امضا خواهد شد.

وی حضور هیأت ایرانی در سوریه را موجب امید بسیار در میان مسئولان این کشور توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار فارس، خجسته در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: در لبنان دیدارهای مختلفی داشتیم از جمله با اعضای فراکسیون نمایندگان حزب‌الله مجلس دیدار و گفت‌وگو کردیم.

نماینده همدان در مجلس ادامه داد: همچنین در دیدار با رئیس مجلس لبنان سیاست‌های مشترک دو کشور در رویارویی با دشمن صهیونیستی به بحث گذاشته شد. همچنین از طرف رئیس مجلس شورای اسلامی از ایشان دعوت کردیم که سفری به ایران داشته باشد. بحث دیگری که مطرح شد توافقنامه‌های بین ایران و لبنان بود که برخی از آنها عملی شده و برخی دیگر باید عملیاتی شود.

خجسته تأکید کرد: در دیدار با دولت و مجلس لبنان با صراحت اعلام کردیم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل برای دفاع از مقاومت را دارد و ما با تمام توانمان از مقاومت، حزب‌الله و لبنان دفاع می‌کنیم. همچنین برای کمک‌های نظامی به دولت لبنان اعلام آمادگی کردیم. همانطور که آقای شمخانی نیز با صراحت اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران در صورت درخواست آنان کمیته نظامی به لبنان اعزام می‌کند. ما هیچ خط قرمزی برای کمک به ارتش لبنان و مبارزه با تکفیری‌ها و رژیم صهیونیستی نداریم. آقای شمخانی نیز در سفرشان به لبنان تأکید کردند که زرادخانه‌های ایران برای ارتش لبنان گسترده شده است.

رئیس هیأت پارلمانی ایران در سفر به سوریه و لبنان ‌اضافه کرد: جلسه شش ساعته‌ای نیز با سیدحسن نصرالله داشتیم و کلیه موارد منطقه را مطرح کردیم. حزب‌الله به عنوان یک قدرت منطقه‌ای قدرت‌نمایی می کند و نام حزب‌الله رعب و وحشت در دل تکفیری‌ها و صهیونیست‌ها ایجاد کرده. مواردی که سیدحسن نصرالله مطرح کرد موارد جالبی بود. ایشان از برنامه‌های آینده حزب‌الله و از اینکه حزب‌الله به عنوان یک امید در لبنان است، صحبت کردند. ایشان گفتند ما در چهار جبهه می‌جنگیم؛ جبهه صهیونیست‌ها، ‌جبهه سوریه، جبهه تکفیری‌ها و در جبهه کشورهای خودفروخته منطقه که حزب‌الله را به شدت تحت فشار قرار داده‌اند چرا که موقعیت‌شان در خطر است.

خجسته همچنین گفت: حزب‌الله قدرت اول منطقه است. ما بازدیدهایی نیز از جنوب لبنان داشتیم که طی آن متوجه شدیم ارتش پنهان حزب‌الله حالت آماده‌باش دارند و هر حرکت اسرائیل را سرکوب می کنند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها