وی افزود: اقتصاد همان ایستگاهی است که غرب توانسته سایر انقلابها را در آن متوقف کند. اقتصاد مقاومتی میگوید انقلاب اسلامی میتواند و باید مقاومت کند و اهدافش را به سرانجام برساند. عبور انقلاب از ایستگاه اقتصاد خودش یک انقلاب و نهضت و تحول است که با چند بخشنامه و دستور العمل انجام نمیشود. یک انقلاب به معنای کامل باید صورت بگیرد. اگر نتوانیم از اقتصاد عبور کنیم، با یک شکست سنگین روبرو میشویم. در این نهضت رسانهها نقش بسیار به سزایی دارند. در شرایط امروز گفتمان انقلاب گفتمان اقتصاد مقاومتی است.
استاد دانشگاه امام حسین(ع) گفت: اقتصاد مقاومتی باید تبدیل به یک گفتمان شود و ربطی به چپ و راست و این و آن ندارد. یک مسئله انقلابی است که با زندگی همه مردم ما سر و کار دارد.
رضایی با بیان تفاوت نظام سیاسی ایران با غرب یادآور شد: انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی از آغاز پیدایش خود در جامعه جهانی و روابط بین المللی به عنوان یک پدیده جدید به ظهور رسید و از آن زمان چالشهایی با آن آغاز شده است. هم جامعه جهانی و هم روابط بین الملل با مخالفتهایی به استقبال ما آمد، آنها در تعاملات اجتماعی و اقتصادی و دیگر پارادایم ها با ایران وارد تقابل شدند.
وی ادامه داد: در جهان بعد از عدم استقرار دموکراسیهای یونانی، نظام دیگری با عنوان جمهوریت شکل گرفت که با دموکراسی متفاوت بود. در یک روند 200 ساله جمهوریت به عنوان یک نظام پذیرفته شده در دنیا، دین را از صحنه اداره جوامع حذف کرد. حاکمیت اکثریت در چارچوب اراده بشری یا قانون که همان جمهوری است با پدیده جمهوری اسلامی مواجه شد. در مواجهه با این پدیده جدید، غرب که مدعی اندیشه و تفکر بود، با جمهوری اسلامی چالش سیاسی، امنیتی و اقتصادی را آغاز کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمهوری اسلامی به عنوان یک اندیشه سیاسی است که غرب در بعد استفاده از ابزار نظامی، اقتصادی و رسانه ای با آن به چالش برخواسته است. این سه مسیر را غرب با جمهوری اسلامی در پیش گرفته و به دستکاری افکار عمومی و سراب سازی اجتماعی را در پیش گرفته و حالا این سه شیوه، از جنگ و تحریم و دستکاری افکار عمومی اقتصاد ما را هدف قرار داده اند و تردید افکنی را ایجاد کرده است.
رضایی با اشاره به شرایط پس از برجام تأکید کرد: در همین ماجرای برجام، آن طور که فضاسازی شد، نه تولید به سرعت اضافه شد، نه اشتغال گسترش یافت و نه جنسها ارزان شد. این فردای وعده داده شده از طریق رسانهها، هیچ گاه نرسید. این احاله به آینده و سراب سازی در موضوع برجام، به کاهش تولید و رکود منجر شده و به اقتصاد ما آسیب زد.
وی افزود: در رابطه با اقتصاد مقاومتی یک بخش مفاهیم و نظریههاست که اجماع در نخبگان را تشکیل میدهد که به یک برداشت یکسان و نزدیک به هم را ایجاد کند. اما ماندن در این بخش کافی نیست. بخش دوم، اقدامات و راهکارها و روشها است. بخشهای مختلف دارد از صنعت تا نرم افزار و کشاورزی و ...
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به راه اندازی میز اقتصاد مقاومتی در صداوسیما گفت: باید تشکر کنیم از رسانه ملی که یک اقدام عملی را در سال جدید نشان داده است. البته کل صداوسیما باید اقتصاد مقاومتی را درک کند و تولیدات و تجهیزاتش باید در دنیا خریدار پیدا کنند. اگر صداوسیما بخواهد از جاهای دیگر تغذیه کند، باید اقتصاد مقاومتی به معنای اعم در آن اجرایی شود. بالاخره این اقدام عملی را در صداوسیما به فال نیک می گیریم و به عنوان یک نقشه راه آن را ضروری میدانیم.
رضایی ضمن ارائه پیشنهاد جدیدی افزود: جلسات مشترک بین دبیرخانه و صداوسیما برگزار شود تا این سازمان الگوی اقتصاد مقاومتی در کشور شود.
وی افزود: رسانه ملی میتواند گرهها را شناسایی و باز کند. به عنوان مثال مسئله پول و نقدینگی و بانکها را شنیده اید. همه میگویند پول نیست و از طرفی میگویند نقدینگی از 900 هزار میلیارد تومان عبور کرده است. باید در بررسی کارشناسی این مسئله واکاوی بشود و رابطه نقدینگی و اقتصاد مقاومتی معلوم شود . پول که گفته میشود فراوان است و تولیدش امکان پذیر است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نقدینگی سه آسیب دارد، خاطرنشان کرد: پولهای رونده مانند جوی آبی که در میانه راه، هرز میرود از دست میروند. از هر که سوال میکنیم آب هست، میگوید آب هست. ولی آب قبل از استفاده هرز میرود. سی درصد پول در این مملکت هرز میرود. این پولها 10 برابر مفاسد اقتصادی است. آسیب دوم حساب سازی است. امروز در بانکهای ما صد هزار میلیارد تومانش به موقع نیامده و مردم سودها را بر میگردانند؛ اما درآمد به موقع دریافت نمیشود. بانکها حساب سازی میکنند. لذا نقدینگی بیش از واقعیت خودش را نشان میدهد. بخشی از آب نهر، سراب است.
رضایی ادامه داد: مسئله سوم بانکی ما به قیمت دلار برمیگردد. الان که دلار سه هزار تومان است، نقدینگی ما اگر بخواهد به وضع سال 86 باشد، نقدینگی باید سه برابر باشد، اما دوبرابر است. تولید نقدینگی عقب است. تورم را از راه کاهش ورود آب به مزرعه کنترل میکنند. توزیع نقدینگی در سطح بنگاهها را باید اصلاح کرد. اگر این آسیبها بر طرف نشود، فایده ای ندارد. چرا این آب را به مزرعه نمیرسانید. صداوسیما بیاید و روی این مسئله تمرکز کند. گروههای مختلف با هم در این موضوع چالش کنند. باید پیدا شود که چرا این پول به بنگاههای تولیدی نمیرسد.
این استاد اقتصاد تصریح کرد: صداوسیما از اندیشمندان و صاحب نظران اقتصادی و دانشمندان ایرانی خارج از کشور که مقالات خوبی در موضوع اقتصاد دارند، دعوت کند.
در ابتدای این مراسم عبدالملکی ریاست مرکز پژوهشها و سنجش افکار صداوسیما ضمن خیرمقدم به حضار، گزارشی از فعالیتهای این مرکز و اهداف راه اندازی میز مطالعاتی اقتصاد مقاومتی در صداوسیما را ارائه کرد.