سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفته بود: «واشنگتن اکنون استدلال مسکو را پذیرفته است که آینده اسد نمیتواند در حال حاضر بخشی از مذاکرات باشد.»
به گزارش دویچه وله جان کربی، سخنگوی وزرات خارجه آمریکا جمعه (2 فروردین) گفت: «هرگونه اظهارنظر مبنی بر اینکه ما نظر خود را در مورد آینده اسد تغییر دادهایم، اشتباه است.» جان کربی افزود: «اسد مشرعیت خود را برای حکومت از دست داده است. ما نظر خود را در این مورد تغییر ندادهایم.»
آمریکا مخالف حضور اسد در دولت آینده سوریه است. نمایندگان دولت اسد که تحت حمایت روسیه است و شورشیان سوری مخالف او که مورد حمایت غرب هستند در مذاکرات صلح که 24 مارس به پایان رسید به طور کلی بر سر اصول طرح پیشنهادی نماینده ویژه سازمان ملل برای سوریه به توافق رسیدند.
این مذاکرات قرار است در ماه آوریل ادامه یابد. وزیر خارجه آمریکا، جان کری برای گفتگو در مورد گامهای آتی هفته گذشته برای سومین بار در یک سال گذشته به مسکو سفر کرد.
جان کری که در مسکو با رئیسجمهور روسیه ولادمیر پوتین و سایر مقامات روس دیدار و گفتگو کرد از "همکاریهای موثر" مسکو در حل بحران سوریه تقدیر کرده بود.
ادامه حمایت ارتش روسیه از اسد
با این حال دو کشور در مورد آینده بشار اسد اتفاق نظر ندارند.
این درحالی است که دولت سوریه با کمک ارتش روسیه موفق شده است به پیروزیهایی در نبرد علیه گروه تروریستی داعش دست یابد.
تلویزیون دولتی سوریه جمعه (6 فروردین) به نقل از منابع نظامی این کشور گزارش داد که ارتش این کشور به همراه شبهنظامیان طرفدار دولت سوریه و همچنین به کمک نیروی هوایی ارتش روسیه موفق شدند کنترل کامل شهر باستانی پالمیرا را به دست گیرند و دژ باستانی شهر را آزاد سازند.
شهر باستانی پالمیرا در بیستوسوم ماه مه سال گذشته میلادی (2015) به دست نیروهای جریان تروریستی داعش افتاد.
پس از آن گزارشهای تخریب این شهر و آثار باستانیاش به سراسر جهان مخابره شد.
به گزارشگروه ناظران حقوق بشر سوریه که مرکز آن در بریتانیاست، ارتش سوریه موفق شده دژ باستانی شهر پالمیرا را زیر کنترل خود درآورد. هنوز مشخص نیست که آثار باستانی شهر پالمیرا تا چه حد تخریب شدهاند.