کد خبر: ۳۶۷۰۴
زمان انتشار: ۱۴:۱۹     ۰۶ بهمن ۱۳۹۰
پس از بریتیش پترولیوم انگلیس؛
شرکت نفتي استات‌اويل نروژ اعلام کرد با وجود تحريم‌هاي نفتي اتحاديه اروپا عليه ايران، این شرکت از تحریمهای مذکور معاف است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری رویترز؛ سخنگوي اين شرکت گفت: بر اساس اين تحريم‌ها استثنايي براي پرداخت بدهي‌هاي مربوط به قراردادهاي گذشته تهران به این شرکت وجود دارد و اين بدهي‌ها همچنان مي‌توانند پرداخت شوند.

وي گفت: ايران به خاطر مشارکت در توسعه پروژه پارس جنوبي و ديگر فعاليت‌هاي اکتشافي در اين کشور به این شرکت بدهکار است.

سخنگوي اين شرکت نفتي نروژي يادآور شد: بازپرداخت به صورت ال‌پي‌جي یک راه جايگزين است که در قرارداد اصلي به آن اشاره شده است و ما مي‌توانيم در ازاي بدهي‌هاي خود گاز مايع (ال‌پي‌جي) دريافت کنيم.

شرکت نفت انگليس، بي‌پي، نيز نمايندگان امريکا را متقاعد کرده است تا پروژه اين شرکت موسوم به "شاه دنیز" را از تحريم‌هاي جديد واشنگتن عليه ايران معاف کنند. اين پروژه با سرمايه‌گذاري ۲۰ ميليارد دلاري در ميدان نفتي شاه‌زند جمهوري آذربايجان در درياي خزر در حال انجام است و شرکت نفتيران، يکي از شرکت‌هاي اقماري شرکت ملي نفت ايران، نيز ۱۰ درصد در آن سهم دارد.

باراک اوباما، رئيس جمهوري امريکا در آخرين روز سال ۲۰۱۱ ميلادي تحريم‌هاي اقتصادي جديدي عليه بانک مرکزي به امضا رساند که بر پايه آن شرکت‌ها و بانک‌هاي خارجي که به مبادله مالي با بانک مرکزي ايران اقدام کنند مشمول مجازات و تحريم‌هاي واشنگتن خواهند شد.

در اين قانون از شرکت‌هاي مالي خارجي خواسته شده است بين مبادله با بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران و صنعت نفت اين کشور و مبادله با بخش مالي امريکا يک گزينه را انتخاب کنند.

وزراي خارجه اتحاديه اروپا روز دوشنبه (۳ بهمن، ۲۳ ژانويه) درباره تحريم ‌واردات نفت از ايران و مسدود کردن دارايي‌هاي بانک مرکزي جمهوري اسلامي در کشورهاي عضو اتحاديه به توافق رسيدند. اين تحريم‌ها از اول ژوئيه ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته خواهند شد.

امريکا و رژيم اسرائيل با اين ادعا که برنامه ‌هسته اي تهران جنبه نظامي دارد و از مسير صلح‌آميز خود خارج شده است همواره جمهوري اسلامي را با "گزينه" نظامي تهديد کرده‌اند.

اين درحالي است که ايران تاکيد مي‌کند به عنوان يکي از امضاکنندگان پيمان منع گسترش جنگ‌افزارهاي هسته‌اي و يکي از اعضاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، از حق توسعه و دستيابي به فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌اي برخوردار است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها