به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، با افزایش انتقادات مردم و مسئولین نسبت به قراردادهای نفتی جدید (IPC) که مدیریت مخزن و بهره برداری را به مدت 25سال در اختیار خارجیها قرار می دهد شاهد تشدید برخوردهای حذفی دولت یازدهم با منتقدین هستیم.
بعد از ضرب و شتم و بازداشت دانشجویان عدالتخواه دانشگاه های تهران که در اعتراض به قراردادهای جدید نفتی مقابل وزارت نفت تجمع نموده بودند روز گذشته خبر برکناری رستم قاسمی از دولت اعلام شد.
این اقدام در حالی بود که اسحاق جهانگیری چندی پیش به منتقدان قراردادهای نفتی هشدار داده بود که دولت برخورد شدیدی با منتقدین قراردادهای جدید نفتی خواهد نمود.
در همین خصوص اقتصادنیوز نوشت: معاون اول رئیسجمهور در نخستین گام خود رستم قاسمی را که گفته میشود نقش مستقیمی در جلوگیری از اجرای قرادادهای جدید نفتی داشته و مسبب لغو کنفرانس لندن نیز شده است، از کار برکنار کرد.
همچنین خبرها از استعفای سیدمهدی حسینی از ریاست کمیته بازنگری قراردادهای نفتی حکایت دارد. از سوی دیگر سمینار رونمایی از قراردادهای نفتی لغو شده تا به این صورت اجرای این قراردادها در نخستین گام در نطفه خفه شود.
اما انتخاب حسن پلارک نیز در نوع خود جالب است. این فرمانده سپاه قدس که اصالتا کرمانی است، وقتی در دولت دهم به عنوان رئیس ایمیدرو برگزیده شد، اعلام کرد که آمده تا در بخش معدن کشور شهید شود. او تا زمانی که ریاست ایمیدرو را بر عهده داشت به مقام شهادت نایل نیامد و به ستاد عتبات عالیات رفت و در آنجا مشغول به کار شد. او حالا از سوی جهانگیری به عنوان مشاور در امور عراق منصوب شده است.
آنگونه که پایگاه اطلاعرسانی دولت خبر داده در حکم معاون اول رئیسجمهور به پلارک، با اشاره به اولویت روابط اقتصادی ایران و عراق، بر تلاش برای رفع موانع، پیگیری توافقها و تفاهمها و نیز اتکا بر سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای پیشبرد برونگرایی اقتصاد با هدف توسعه صادرات غیر نفتی تاکید شده است.
لازم به ذکر است که پس از آغاز به کار زنگنه در وزارت نفت، معاون اول رئیس جمهور رستم قاسمی را به عنوان مشاور معاون اول رئیس جمهور منصوب نمود که دلیل اصلی این انتصاب بهرهگیری دولت از تجربیات وی در زمینه فروش نفت بود. چرا که ظاهرا دولت یازدهم در در سال نخست آغاز به کار خود نتوانسته بود همانند دولت قبل نفت بفروشد و این مسئله دولت را با چالش هایی مواجه نموده بود.