کد خبر: ۳۵۴۷۴۹
زمان انتشار: ۱۵:۱۵     ۲۳ آذر ۱۳۹۴
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران به دولت سوریه در زمینه مبارزه با شبه‌ نظامیان مخالف مشاوره نظامی می‌دهد.
به گزارش پایگاه 598، صادق حسین جابری انصاری درنخستین کنفرانس خبری در سمت جدید درباره اینکه آیا دولت سوریه درخواستی مبنی بر مشارکت نیروی نظامی کشورمان در مبارزه با تروریست ها داده است یا خیر؟ افزود: براساس درخواست دولت سوریه، جمهوری اسلامی ایران کمک های مستشاری نظامی به این کشور می کند و این روند ادامه می یابد.



وی گفت: درخواستی مبنی بر حضور نیروهای نظامی در سوریه به ایران ارائه نشده است و در صورت ارائه آن، براساس اصول و چارچوب های نظام این درخواست بررسی می شود.



 



* موضوع سوریه راه حل نظامی ندارد



سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نقش قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی و گفتگوهای سوری - سوری و نفی تروریسم می تواند پایانی بر بحران سوریه باشد.



جابری انصاری با اشاره به در پیش بودن نشست نیویورک درباره بحران سوریه افزود: با برگزاری دو نشست در وین مشخص شد همانطور که جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است، بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و خروج از این بن بست فقط از طریق توافق سیاسی است .



وی گفت: موفقیت دور سوم گفتگوها برای پایان بحران سوریه منوط به این است که تمایز قایل شوند بین گروه های تروریستی و معارضان مسالمت‌جو و دوم اینکه مسیر مبتنی بر اجماع سازی بین کشورهای موثر باشد که می تواند این مسیر را تسهیل کند.



جابری انصاری افزود: جمهوری اسلامی ایران امیدوار است این بحران انسانی و گسترده به صورت مسالمت آمیز به پایان برسد.



 



* انتشار درست نامه رهبری در سطح جهان



جابری انصاری درخصوص اقدامات وزارت امور خارجه در زمینه انتشار نامه مقام معظم رهبری افزود: همزمان با انتشار این پیام، مجموعه اقدامات و هماهنگی ها برای انتشار درست این پیام در سطح جهان انجام و کارگروه‌هایی در سفارتخانه های کشورمان تشکیل شد.



وی گفت: نامه دوم مقام معظم رهبری به جوانان غرب علاوه بر زبان‌های رسمی به ۱۷ زبان محلی جهان ترجمه و بازنشر شده است.



انصاری افزود: دیپلماسی عمومی نیز با هدف بازنشر ایده ها در این زمینه در حال هماهنگی و اجراست.



 



* انتقال اورانیوم جزیی از توافقات ایران با ۱+۵ 



سخنگوی امور خارجه درخصوص بحث انتقال اورانیوم ایران به روسیه و این موضوع که قرار است  اورانیوم ایران در بانک سوخت قزاقستان ذخیره شود؛ گفت: به جزئیات ورود نمی‌کنم اما آنچه در حال رخ دادن است جزیی از توافقات ایران و۱+۵ و در ارتباط با این موضوع بود که هم اکنون درحال پیگیری واجراست.



جابری انصاری افزود: کار در مسیر انجام است و قاعدتاً در ظرف زمانی و پیش از آغاز سال میلادی جدید یعنی کمتر از سه هفته آینده مسیر نهایی خود را طی خواهد کرد.



 



* سیاست ایران گفتگو با همسایگان



سخنگوی وزارت امور خارجه  گفت: سفیر جدید عربستان معرفی شده است و روند قانونی خود را در ایران طی می کند که اطلاع رسانی خواهد شد.



جابری انصاری افزود: سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران بر اساس گفت و گو با همسایگان بنا نهاده شده است و این سیاست ادامه پیدا خواهد کرد.



وی گفت: عربستان یکی از همسایگان بزرگ جمهوری اسلامی ایران است و ظرفیت های مهمی برای تغییر فضای موجود است.



انصاری افزود: اگر دولت عربستان اراده قطعی داشته باشد زمینه های تغییر فضای فعلی فراهم خواهد شد.



 



وی درخصوص فاجعه منا گفت: مسئولیت حقوقی و جنبه های انسانی فاجعه منا با ابعاد گسترده آن ، مستقیما بر عهده دولت عربستان سعودی است.



 



جابری انصاری افزود: واقعیت این است که در فصل حج و با حضور گسترده حجاج، احتمال بروز فجایع انسانی وجود دارد اما آنچه فاجعه منا را به یک بحران یا شبه بحران تبدیل کرد؛ نحوه مواجهه و سوء مدیریتی بود که در تعامل با این بحران انجام شد.



وی درخصوص پیگیری ابعاد فاجعه منا ازجانب دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: 



ما در چارچوب روابط و کانال های رابطه ای که بین دو کشور وجود دارد و همین طور ظرفیت های منطقه ای و بین المللی، در حال پیگیری این موضوع هستیم.



 



* لغو توافقنامه آمیا رسما اعلام نشده است



سخنگوی وزارت امور خارجه درباره یادداشت تفاهم ایران و آرژانتین نسبت به موضوع آمیا نیز گفت: این یادداشت تفاهم به درخواست دولت آرژانتین امضاء شد و جمهوری اسلامی ایران برای نشان دادن حسن نیت خود با این درخواست موافقت کرد و حاصل آن یادداشت تفاهم بود.



جابری انصاری افزود: آن چه اتفاق افتاده در مسیر روند قانونی داخل کشور آرژانتین است و تاکنون لغو این یادداشت تفاهم به جمهوری اسلامی ایران رسما اعلام نشده، طبیعی است که اگر رسما اعلام شود اقدامات لازم انجام خواهد شد.



براساس این توافقنامه که در سال ۲۰۱۳ به امضای دولت‌‌های وقت ایران و آرژانتین رسید؛ قرار بود کمیته مشترک دو کشور حادثه بمبگذاری سال ۱۹۹۴ در مرکز یهودیان آرژانتین موسوم به آمیا را بررسی کند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها