به گزارش پایگاه 598، مهندس نرگس نادیان کارشناس ارشد صنایع در خصوص جایگزینهای قندی در صنایع
غذایی عنوان کرد: ایزومالت، نوعی قند مصنوعی است که از چغندر تولید شده است
و نه تنها مضرات شکر را ندارد بلکه برای بدن بسیار مفید است.
نادیان
ادامه داد: از جمله اثرات فیزیولوژی این ماده بر بدن عبارتند از کنترل
چاقی به دلیل پائین بودن میزان کالری نسبت به شکر و پائین بودن شاخص آزاد
کردن گلوکز در آن. همچنین کنترل قند خون به دلیل کاهش پاسخ انسولین و
جلوگیری از پوسیدگی دندان به دلیل ph مناسب و راهی مناسب برای بیماریهای
گوارشی از جمله کولون روده و سرطان روده بزرگ بسیار مناسب می باشد.
وی
افزود : این ماده چند سالی میشود که تولید شده است اما متاسفانه آنطور که
باید در صنایع مواد غذایی شناخته نشده است. با توجه به اینکه این ماده
بسیار ارزشمند است و جایگزینی مناسب برای شکر میباشد، نیاز به معرفی و
اطلاع رسانی دارد. چرا که امروزه حدود 7 میلیون ایرانی مبتلا به بیماری
دیابت هستند و سالیانه هزینه مالی سنگینی بابت درمان این بیماری به نظام
سلامت کشور وارد میشود و از طرفی 25 میلیون نفر ایرانی،معادل یک سوم
جمعیت کشور مبتلا به چاقی هستند، بنابراین بهتر است برای کنترل این مشکلات
از جایگزینهای مناسب برای شکر استفاده کنیم و این مواد جایگزین از جمله
ایزومالت نیاز به اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در جامعه بخصوص در افراد مبتلا
به دیابت دارند.