کد خبر: ۳۴۶۴۸۹
زمان انتشار: ۱۲:۳۶     ۲۹ مهر ۱۳۹۴
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران:
علی‌محمد نمازی درباره نسبت اصلاح‌طلبان و دولت به روزنامه آرمان گفت: پیروزی آقای روحانی نتیجه تلاش اصلاح‌طلبان بود.

به گزارش پایگاه 598، روزنامه آرمان امروز چهارشنبه 94/7/29 گفت و گویی با علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران و نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره ششم انجام داده که آن را می خوانید:

 

 با وضعیت فعلی حزب کارگزاران موافقید؟

بله. البته من در محدوده خودم به عنوان معاون امور استان‌های حزب اظهارنظر می‌کنم. به حمدا... جلسه شوراهای 17 نفره استانی حزب در 30 استان برگزار شده است و همگی با برگزاری انتخابات هیات رئیسه خود را شناخته‌اند. فقط استان کرمان باقی مانده که به زودی آن هم برگزار می‌شود. در 15 استان با حضور دبیرکل حزب، آقای کرباسچی و مرعشی مراسم افتتاحیه شاخه‌های استانی برگزار شده که کار فوق‌العاده‌ای بوده است و نشان از فعال بودن حزب کارگزاران دارد. 

 شعبه تهران کارگزاران فعالیت و عضوگیری دارد؟

شعبه تهران به تازگی تشکیل شده است و هفته آینده از افراد جهت برگزاری انتخابات هیات رئیسه دعوت به عمل خواهیم آورد و پس از آن بر مبنای اساسنامه شروع به کار خواهیم کرد و برای عضویت در حزب هم اعلامیه خواهیم داد که علاقه‌مندان به کجا مراجعه کنند. 

 برنامه کارگزاران برای انتخابات چه خواهد بود؟

درباره انتخابات تا آنجا که من از زبان دبیرکل حزب یعنی آقای کرباسچی و همچنین آقای مرعشی سخنگوی حزب شنیده‌ام، کارگزاران قصد دارد از خروجی ائتلاف حوزه‌های انتخابیه حمایت کند. همان‌طور که می‌دانید شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات و شورای هماهنگی اصلاحات به همراه بقیه گروه‌های اصلاح‌طلب تحت عنوان شورای عالی سیاستگذاری گرد هم آمده‌اند و یکپارچه شده‌اند که شعبه‌های استانی آن در حال فعال شدن است. شورای راهبردی هم در شهرستان‌ها وجود دارد که وظیفه‌اش دعوت از چهره‌های اصلاح‌طلب شهرستان‌ها برای کاندیدا شدن است. در مرحله بعد اگر تعداد کاندیداها از آنچه که باید در آن حوزه انتخابیه باشد، بیشتر شد، وظیفه این شورا تلاش برای ائتلاف نامزدها خواهد بود. تصمیم حزب کارگزاران این است که از این مکانیسم حمایت کند. قصدی بر اینکه از مرکز برای شهرستان‌ها تصمیم گرفته شود، وجود ندارد. ما از تصمیم اتخاذ شده در شهرستان‌ها حمایت می‌کنیم. 

 کار شورای عالی سیاستگذاری در این میان چیست؟

کار شورای عالی کمک در راه ممکن شدن ائتلاف است؛ یعنی اگر در شهرستانی ائتلاف رخ نداد، ابتدا در داوری استان و سپس در سطح ملی موضوع بررسی خواهد شد. 

چه مشکلاتی بر سر ائتلاف در شهرستان‌ها وجود دارد؟

نخبگان اصلاح‌طلب خواهان رخ دادن ائتلاف هستند. اما کار سختی در پیش است، چرا که به علت حاکم نبودن سازوکار حزبی، افراد بعضا از تشکیلات تبعیت نمی‌کنند. مخصوصا چهره‌های جدیدالورود که در شهرستان‌ها برای نخستین‌بار کاندیدا می‌شوند، به جاهایی برای سخنرانی دعوت می‌شوند و به آنها گفته می‌شود که شما رای داری! خب معلوم است که اگر چند مرتبه به فردی گفته شود که تو رای داری، ممکن است به غلط این توهم در فرد ایجاد شود که حتما رای دارد و آن وقت تن به ائتلاف نمی‌دهد. رقیب در تلاش است که این گمان در کاندیداهای اصلاح‌طلب ایجاد شود که در حوزه انتخابیه‌شان رای دارند و این گمان باعث عدم ائتلاف در میان اصلاح‌طلبان شود. این جو البته تا حدودی هم طبیعی است. همین امر باعث سخت شدن ائتلاف است. 

 به نظر می‌رسد با توجه به اینکه پنج ماه بیشتر تا انتخابات وقت باقی نمانده است اما هنوز شاهد پا گرفتن فضای سیاسی و انتخاباتی گرمی نیستیم. دلیل این موضوع چیست؟

من گمان نمی‌کنم که دلیل این مساله فرضا خواست اصلاح‌طلبان بر چراغ خاموش حرکت کردن باشد. حقیقت مطلب این است که مشکلاتی که در حوزه اقتصادی وجود دارد بر روحیه مردم اثر گذاشته است و باید شوکی بر پیکر جامعه وارد شود. فکر می‌کنم لغو تحریم‌ها که استارت آن کلید خورده است، بتواند فضایی ایجاد کند که مردم، چه نامزدها و چه رای‌دهندگان به مساله انتخابات دوباره متوجه و علاقه‌مند شوند. درست می‌گویید. فضای سیاسی گرم نیست. البته این اشکال به قانون انتخابات نیز وارد است که مطابق آن تبلیغات انتخابات به یک هفته منتهی به انتخابات محدود شده اما پیش بینی این است که به زودی این فضای سرد بشکند و شاهد رقابت جدی باشیم. 

 نقش شورای عالی سیاستگذاری را در رسیدن به ائتلاف چگونه ارزیابی می‌کنید؟

همه اعضای شورا بسیار مصمم هستند که این شورا بتواند مسئولیت تصمیم‌گیری و به ائتلاف‌رسانی اصلاح‌طلبان را به‌خوبی انجام دهد. خوشبختانه وحدت و همدلی کامل در بین اعضا وجود دارد. 

 به نظر شما موضع کارگزاران درباره وضعیت سرلیستی اصلاح‌طلبان به چه صورت خواهد بود؟ در این چند وقت روی دوگانه عارف و ناطق نوری صحبت بسیاری بوده است؛ کدام به واقعیت نزدیک‌تر است؟

حزب کارگزاران مقید به تصمیم جمعی است. حزب بنا ندارد که به هیچ‌وجه انفرادی عمل کند و تابع سیاست‌های اتخاذ شده از سوی شورای عالی خواهیم بود. البته نقطه‌نظراتمان را در جلسات مشورتی خواهیم گفت. هنوز چیزی مشخص نیست. هردوی این آقایان برای سرلیستی مطرح هستند اما آقای ناطق هنوز اعلام آمادگی برای ورود به عرصه انتخابات نکرده‌اند. ایشان ابتدا باید اعلام ورود کنند، آن وقت می‌توان تصمیم گرفت. قطعا اصلاح‌طلبان مصلحت کشور را در نظر خواهند گرفت. 

  فکر نمی‌کنید در صورت اقلیت بودن اصلاح‌طلبان در مجلس آینده، بهتر باشد با نیروی میانه‌ای مثل آقای ناطق یا لاریجانی برای ریاست مجلس توافق شود؟

بنده اگر جزو نمایندگان مجلس دهم باشم، تلاش و رایزنی خواهم کرد تا با در نظر گرفتن هدف و نفر حداکثری اصلاح‌طلبان که بستگی به ترکیب اصلاح‌طلبان ورود‌کننده به مجلس دارد و با درجه‌بندی و اولویت گزینه‌های ممکن و محتمل برای ریاست مجلس، عمل کنیم. با این شیوه فرضا اگر دیدیم اولویت اولمان شانس رای‌آوری ندارد، آن وقت به سراغ گزینه‌های دوم و سوم و بعدی برویم و به آن کس که بیشتر از همه به مصلحت کشور بود و مواضع نزدیک‌تری به اصلاح‌طلبان داشت، رای بدهیم. فرضا همگان مشاهده کردند که در موضوع تصویب برجام، آقای لاریجانی موضع بسیار خوبی اتخاذ کردند که شاید کسی تصور این مواضع از سوی لاریجانی را هم نمی‌کرد و ایشان این‌چنین با رعایت مصالح و منافع ملی و اولویت دادن آن به بحث‌های جناحی، درباره برجام مدبرانه عمل کنند.

 درباره ثبت‌نام نامزدهای اصلاح‌طلب چه تمهیدی اندیشیده شده است؟ شما ثبت‌نام حداکثری را توصیه می‌کنید یا نه؟

من از تصمیم شورای عالی سیاستگذاری اطلاع ندارم اما به نظر من همه نیروهای اصلاح‌طلب و مستقل و حتی اصولگرای سنتی و میانه باید ثبت‌نام کنند و بعد از تعیین صلاحیت‌ها از بین نیروهای تایید شده باید سراغ افراد اصلح رفت. نظر من حضور حداکثری است. نباید شانس مردم و حق انتخابشان را محدود کنیم. 

 درباره ائتلاف اصلاح‌طلبان با اعتدالگرایان هم حرف و حدیث‌هایی بوده است. چقدر این امر را ممکن می‌دانید؟

به نظر من ما باید به دنبال چهره‌های حداکثری خودمان باشیم و از بین تایید صلاحیت‌شده‌ها بهترین‌های خود را انتخاب کنیم. چه بسا که مصلحت اقتضا کند از چهره‌های مستقل هم در لیست‌مان استفاده شود. خواست ما در درجه اول رای‌آوری لیست‌مان و بعد کنار زدن نیروهای تندروی طرف مقابل است. اگر ورود چهره‌های مستقل به این دو هدف کمک کند، به نظر من اشکالی ندارد که آنها نیز در لیست اصلاح‌طلبان قرار بگیرند.

 شما در مجلس ششم نماینده مجلس بودید، اما بعد از آن امکان ورود به مجلس را پیدا نکردید. چقدر احتمال می‌دهید خاطره مجلس ششم دوباره تکرار شود؟ امسال نامزد انتخابات خواهید شد؟

بله. من امسال و برای ورود به مجلس دهم از حوزه لنجان ثبت‌نام خواهم کرد. بسیار دلم روشن است که انتخابات خوبی صورت بگیرد و اصلاح‌طلبان سهم قابل توجهی در مجلس آینده داشته باشند اما باید منتظر ماند و دید که چه تعداد از اصلاح‌طلبان تایید می‌شوند.

 آقای رهامی در همین ارتباط دیدارهایی با فقهای شورای نگهبان داشته‌اند. شما چقدر این رایزنی‌ها را موثر می‌دانید؟

به نظر من انتخابات مجلس هفتم تجربه خوبی در این زمینه است. اصلاح‌طلبان باید با کسانی که درباره بررسی صلاحیت تاثیرگذار هستند، دیدار و رایزنی کنند. باید مذاکره کرد و همه اصلاح‌طلبان هم استقبال می‌کنند. 

 درباره نحوه ورود اصولگرایان به انتخابات چه نظری دارید؟ به ائتلاف می‌رسند؟

به نظرم در بین اصولگرایان کفه اصولگرایان سنتی سنگین‌تر است. به نظر می‌رسد که افراطیون آنها که مدت‌هاست‌ ساز جدایی کوک کرده‌اند، مجبور شوند به سمت اصولگرایان سنتی بروند. البته بعید می‌دانم بتوانند به ائتلاف برسند. 

 اما اصولگرایان سنتی مانند موتلفه هم دارند به جبهه پایداری روی خوش نشان می‌دهند؟

حزب موتلفه حامیان زیادی در بین مردم ندارد. درست است که حزبی قدیمی و ریشه‌داری است اما نتوانسته خود را توسعه دهد و در استان‌ها به آن صورت دفاتر فعالی ندارد. آنها نمی‌توانند بر رای‌دهندگان جناح اصولگرا تاثیرگذار باشند. 

 به نظر شما بعد از اتفاقات روز تصویب برجام در مجلس، جبهه پایداری می‌تواند به حیات سیاسی‌اش ادامه دهد؟

موضع آنها بسیار ضعیف شده است. در واقع نتوانستند کارهایی که می‌خواستند درباره برجام انجام دهند و منفعل شده‌اند. نکته جالب این است که نمایندگانی که به کلیات برجام رای منفی داده بودند به جزئیات رای مثبت دادند. این تغییر موضع در فاصله یک روز نشان از انفعال شدید آنها دارد و تجدید روحیه‌شان تا زمان انتخابات کار دشواری است. 

 این روزها باز هم نظرات مختلفی درباره نسبت اصلاح‌طلبان با دولت روحانی به گوش می‌خورد. شما چه نظری دارید؟

اول از همه باید بگویم کارنامه دولت آقای روحانی بسیار مثبت است. واقعا توافق هسته‌ای کار بزرگی بود که این دولت انجام داد. به نظر من، ما بعد از انقلاب دو رویداد مهم در تاریخ ایران داشته‌ایم: جنگ تحمیلی و پرونده هسته‌ای. به نظر من پرونده هسته‌ای دستاورد بزرگی است برای دولت آقای روحانی. اما درباره نسبت اصلاح‌طلبان و دولت باید گفت پیروزی آقای روحانی نتیجه تلاش اصلاح‌طلبان بود. ما باید سرمان بابت این تلاش بالا باشد. البته درست است که شرایط اقتصادی کشور خوب نیست. مردم منتظر هستند ببینند نتیجه توافق چه می‌شود، اما از دولت آقای روحانی حمایت می‌کنند. اصلاح‌طلبان باید دولت را با همین شرایط فعلی حمایت کنند. یاد خاطره‌ای افتادم که آقای رحیمی معاون اول آقای احمدی‌نژاد که رئیس دیوان محاسبات بود، در همان ابتدای چک سفید امضایی به دولت احمدی‌نژاد داد که نتیجه‌اش آنی شد که دیدیم. ما چک سفید امضایی به آقای روحانی نمی‌دهیم، اما با توجه به موانع و مشکلات موجود بر سر راه ایشان، عملکرد دولت را کاملا مثبت ارزیابی می‌کنیم. 

 شما با این نگاه که برخی می‌گویند شکست روحانی شکست اصلاح‌طلبان نیست، موافقید؟

بله. به این خاطر که ایشان که کاندیدای اصلاح‌طلبان نبودند. از دو کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان یکی‌شان تأیید صلاحیت نشد و دیگری هم نیامد. همه می‌دانند که آقای روحانی از ابتدا اصولگرا و عضو جامعه روحانیت مبارز بوده‌اند، اما ما از بین گزینه‌های موجود، «خیر الموجودین» را انتخاب کردیم. 

 آیت‌الله هاشمی چه نقشی در حزب کارگزاران دارند؟

در جلسه‌ای که ما خدمت ایشان رفتیم ایشان به‌طور مفصل تاریخچه شکل‌گیری حزب را توضیح دادند و ما اعضای کارگزاران ایشان را الگو و مربی خودمان می‌دانیم و حمایت‌های ایشان را بسیار کارساز می‌دانیم.

  شما از سازمان مجاهدین انقلاب جدا شدید و به کارگزاران پیوستید. با توجه به اینکه سازمان در حوزه اقتصادی چپ‌گرا محسوب می‌شود و کارگزاران دنبال‌کننده سیاست‌های اقتصادی دست راستی هستند، چطور بر این تناقض فائق آمدید؟

برنامه‌های اقتصادی در ایران تا به امروز رنگ و بوی حزبی نداشته است. بنابراین نمی‌توان برنامه‌های دولت‌های مختلف را برآمده از نظر حزب قلمداد کرد. نکته دیگر این است که تا زمان دولت اصلاحات و مجلس ششم اصولا برنامه‌ای ارائه نمی‌شد. از آن موقع این کار درست و لازم انجام می‌شود. تا آنجا که به خاطر دارم در مجلس ششم مواضع سازمان مجاهدین انقلاب و حزب کارگزاران نزدیک و مبتنی بر همکاری بود و آقای مهندس نبوی و دیگر اعضای مجاهدین انقلاب به آیت‌ا... هاشمی علاقه داشتند و احترام کامل برای ایشان قائل بودند. آن‌قدر مشکلات بود که رئیس‌جمهور نمی‌توانست همان برنامه‌هایش را هم عملی کند. با توجه به اینکه فعلا فعالیت‌های سازمان تعطیل است، وقتی از طرف کارگزاران به من پیشنهاد همکاری شد با مشورت آن را پذیرفتم. امیدوارم که هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا یک روز به سمت حزب واحد بروند. 

 پیش بینی شما از نتیجه انتخابات چگونه است؟ خوشبین هستید؟

ما امیدوارم که رقابت سالمی انجام شود. ما از رقابت استقبال می‌کنیم. امیدوارم طرف مقابل هم استقبال کند و فرصت یک رقابت خوب فراهم شود و مردم بتوانند اصلح را انتخاب کنند.

 در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید. 

ما باید با تمام توان از این نظام حمایت کنیم و راه اصلاح امور و به نتیجه رسیدن خواست امروز مردم و آرمان‌های انقلاب را دموکراسی می‌دانیم. اداره کشور به صورت دموکراتیک و برخاسته از خواست مردم باعث برطرف شدن مشکلات و استفاده بهتر از منابع کشور می‌شود. راه مبارزه با فساد برگزاری انتخابات سالم و رقابتی و با کارکرد حزبی است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۲ - ۲۹ مهر ۱۳۹۴
۱
۰
به نظرمان اگر درسخنرانیاتان آسمی از هاشمی نیاوریدشاید چنددرصد رای بیاورید والا کلاهتان پس معرکه است
پاسخ
عباس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۰۹ - ۳۰ مهر ۱۳۹۴
۰
۰
ما حمایت شما از نظام مخصوصا در فتنه88از جانو دل درک کردیم.!!!!!!!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها