کد خبر: ۳۳۹۸۴۷
زمان انتشار: ۰۹:۱۲     ۲۶ شهريور ۱۳۹۴
گزارش لوپوئن از اقدامات آل‌سعود علیه مقدس‌ترین مکان اسلامی
فاجعه سقوط چرثقیل در حرم مکی که به کشته شدن بیش از 110 تن از حجاج منجر شده است، حتی نگاه رسانه‌های غربی را به اقدامات سریالی آل سعود برای ویران کردن هویت تاریخی و اسلامی شهر مکه مکرمه گشود. در همین راستا، نشریه لوپوئن فرانسه نوشت با نابودی تدریجی آثار برجای مانده از پیامبر اسلام(ص) و صحابه در شهر مکه، این شهر به لاس‌وگاس شبیه شده است.
به گزارش پایگاه 598، لوپوئن در گزارش خود نوشت: «حادثه فاجعه‌باری که روز جمعه در مکه مکرمه رخ داد، بار دیگر مواضع انتقادی برخی کارشناسان را درباره شیوه معماری به‌کار گرفته شده در مکه مکرمه احیا کرده است، زیرا این نوع معماری وجهه تمدن اسلامی در این شهر را مخدوش کرد تا مکه امروز بیشتر به لاس‌وگاس شبیه باشد.


ضیاء‌الدین ساردر، محقق انگلیسی که به مدت 40 سال در دانشگاه جده تحقیقاتی را درباره حج انجام داده است، می‌گوید: آل‌سعود در 50 سال گذشته شهر مکه را ویران کردند تا شهری که زادگاه پیامبر محمد(ص) است امروز بیشتر به دیزنی‌لند شبیه باشد.

از نگاه ساردر، نظام حاکم بر عربستان به صورت تدریجی تمام آثار گذشته در مکه را محو کرده است. او می‌گوید: من خودم از دهه 70 تاکنون شاهد تخریب برنامه‌ریزی شده قدیمی‌ترین و مقدس‌ترین مکان‌اسلامی بوده‌ام. پس از آنکه آثاری از منزل خدیجه(س)، اولین همسر پیامبر(ص) در سال 1989 کشف شد، آنان این آثار را ویران کردند. منطقه‌ای که منزل خدیجه(س) قرار داشت با خاک یکسان شد تا در این مکان سرویس بهداشتی عمومی بنا شود.

مرکز مطالعات عربی الخلیج که مقرش در واشنگتن قرار دارد در پژوهشی نوشت: در مکه بیش از 95 درصد از ساختمان‌هایی که قدمت بیش از هزار ساله داشتند، ویران شده‌اند. این پاکسازی معماری با موافقت روحانیان و مفتیانی انجام می‌شود که به رهبران مذهب وهابی معروفند و بر کشور عربستان حکمرانی می‌کنند.

این مفتیان معتقدند چنین اماکنی مردم را از عبادت و وحدانیت خدا دور می‌کند. از نگاه آنان، تنها مکانی که باید از آن محافظت شود خانه کعبه است. آنان ایستادن در مکانی را که پیامبر اسلام(ص) در آن مکان متولد شد و تاثیر‌پذیری از چنین فضای تاریخی و دینی را شرک می‌خوانند و معتقدند اینگونه رفتارها عدول از فلسفه حج است. با این نگاه بود که به مروز زمان هویت مکان تولد پیامبر(ص) در مکه عوض شده است. این مکان مدتی به بازار چهارپایان تبدیل شده بود و حال کتابخانه‌ای است که کسی هم به آن مراجعه نمی‌کند.

در این سال‌ها اعتراضات زیادی به طرح‌های در دست اجرا در مکه شده است مثلا جمعیت مطالعات تاریخ و میراث اسلامی که مقرش در مکه قرار دارد درباره طرح توسعه مسجد‌الحرام هشدار داده بود اما این اعتراض‌ها گوش شنوایی نداشت. طرح توسعه مسجدالحرام را خانواده بن‌لادن مدیریت می‌کند و هدف از اجرای آن تخریب ویژگی‌های معماری به کار برده شده در این مکان مقدس است. از نگاه ضیاء‌الدین ساردر، محافل تصمیم‌گیر و مدیریتی در مکه مکرمه اگر چه در برخورد با مردم بشدت محافظه‌کارند اما در واقع به مظاهر اشرافی گرایش دارند. با مدیریت چنین افرادی بود که شهر مکه این روزها به یکی از مکان‌های فاخر و اشرافی گردشگری تبدیل شده است. چنین رویکردی به شهر مکه، با وجود حجاجی که حاضرند برای خوشگذرانی و یک شب اقامت در هتل‌های 5 ستاره این شهر و گردش در بازارهای تجاری آن، تا سقف 6500 یورو بپردازند تقویت شده است.

برج ساعت که از برج‌های سلطنتی مکه است و ساخت آن در سال 2012 به پایان رسید برجی 76 طبقه است که در خود هتل 5 ستاره با سالن‌های رقص، مراکز تجاری و فاخر را جای داده است، این طرح بخشی از یک طرح بزرگ به نام «ابراج‌البیت» است که شامل 6 آسمان‌خراش و مرکز تجاری می‌شود. ساردر می‌گوید: دیگر در مکه مکرمه به جز خانه کعبه و مسجدالحرام، اثر دینی و تاریخی دیگری دیده نمی‌شود. این شهر در دل یک صحرای نامناسب و آلوده (از نظر آب‌وهوایی)، به مکانی تفریحی تبدیل شده است. در این کشور مفتیان خود را پیرو سلف صالح می‌خوانند، با زنان رفتار نامناسب دارند، بشدت طرفدار نظام قبیله‌ای در جامعه‌اند و از نظام حاکم حمایت می‌کنند حال آنکه فلسفه نزول قرآن، توسعه جوامع بشری و برچیدن چنین مظاهری است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها