به گزارش پایگاه 598، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» چهارشنبه (25 شهریور) در گزارشی نوشت: در حالیکه جهان تمرکزش بر برنامه هستهای ایران بوده است، دیگر بازیگران عرصه منطقه در پی برنامه ریزی برای گسترش انرژی هستهای مورد نیاز برای آینده هستند.
بر اساس این گزارش، عربستان سعودی در این بین و به عنوان یکی از جاه طلبانهترین کشورها، اعلام کرده است که قصد دارد 16 راکتور هستهای را در دهههای آینده ساخته و 15% برق مورد نیاز کشورش را تا سال 2032 تامین کند.
بر اساس اعلام رسمی وبگاه دولت عربستان هزینه برآورد شده در این مسیر بیش از 80 میلیارد دلار است.
«علی احمد » تحلیلگر امور انرژی دانشگاه پرینستون آمریکا در این زمینه گفت که بر اساس محاسباتش هزینه ساخت هر راکتور 5 میلیارد دلار خواهد بود.
به نوشته این روزنامه، مقامهای عربستانی مطلع در این زمینه از ارائه اظهار نظر خودداری کردند.
«جیم کرین» محقق امور انرژی دانشگاه رایس آمریکا نیز در این زمینه گفت: «بین ایران و عربستان سعودی رقابت راهبردی وجود دارد. این مسئله برای عربستان سعودی بسیار مهم است.»
وال استریت ژورنال در خاتمه با اشاره به سابقه بررسی کسب نیروی هستهای در بین کشورهای عرب منطقه به سال 2006 و زمانیکه 6 کشور عضو شورای همکاریهای خلیج فارس شروع به بررسی برنامه هستهای به هدف تامین برق پرداختند، نوشت: تلاش عربستان سعودی مملو از چالش خواهد بود . علاوه بر هزینه ساخت و ساز و نگرانیهای زیست محیطی ، این کشور فاقد مهندسان بومی متخصص در امور هستهای است و همانند ایران باید نسبت به جاه طلبیهای خود در زمینه صلح آمیز بودن کامل تاسیسات هستهای پاسخگو باشد.