به گزارش پایگاه 598، دکتر هاشمی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر 850 هزار نفر از عزیزان افغانی به طور قانونی در کشور در فعالیت هستند و تعدادی هم وجود دارند که غیر قانونی فعالیت میکنند که مطمئنا برای آنها حوادث و اتفاقی پیش میآید که نیاز به خدمات بهداشتی درمانی دارند در حالی که فاقد هر گونه بیمه هستند.
وی افزود: بخشی از آنها که غریب به 220 هزار نفر هستند، بسیار نیازمندند و در مراجعه به مراکز درمانی قادر به پرداخت هزینهها نیستند و دولت و مجلس هم برای آنها اعتباری پیش بینی نکرده و همین باعث عدم خدمت رسانی مناسب میشود.
هاشمی با اشاره به مذاکراتی که با وزیر کشور و کمیساری عالی پناهندگان کشور داشته است، افزود: نهایتا امروز قرار شد تا سقف 300 هزار نفر با کمک وزارت کار که بیمه سلامت ایرانیان در اختیارشان است و با محوریت وزارت کشور ما خدمات را ارائه کنیم و بیمه خریداری کند و نهایتا فرانشیزی که پرداخت میکند 10 تا 15 درصد باشد.
وزیر بهداشت در مورد باقی مانده اتباع افغانی گفت: قرار شده است برای 850 هزار نفر 50 درصد هزینههای درمانی را خود پرداخت کنند و بقیه را ما حمایت کنیم.
وی با اشاره به این که در مورد اتباع غیر قانونی خدماتی را ارائه نمیدهیم افزود: در مورد کسانی که با گذرنامه در کشور فعالیت میکنند که حدود 450 هزار نفر هستند در قدم اول قرار شد خودشان در صورت تمایل داوطلب پوشش بیمهای توریستی قرار بگیرند.
هاشمی در ادامه خاطر نشان کرد: برای عزیزان افغانی خصوصا کسانی که نیازمند و مبتلا به بیماری خاص هستند، خدمات خوبی از سوی بیمه سلامت ایرانیان ارائه میشود.
وزیر بهداشت با اشاره به این که هزینه تمام شده با آنچه کمیساری عالی پناهندگی تصریح کرد: این موضوع از مجاری قانونی پیگیری میکنیم تا این سهم را افزایش دهد و سازمان ملل نیز باید حضور پر رنگ تری در این زمینه داشته باشد و به ما که اتباع افغانی را سالها به عنوان مهمان پذیرفتهایم کمک جدیتری کند.
وی در پایان افزود: فکر میکنم دولت افغانستان نیز میتواند به ما کمک کند تا در طول مدتی که هموطنانشان در ایران هستند از خدمات بهتری بهرمند شوند.