به گزارش پایگاه 598، مرتضي محصص که از سال 2011 در کميته فني کنفدراسيون فوتبال آسيا AFC عضو شده و چندي پيش نيز براي دوره چهار ساله ديگري در اين کميته انتخاب شد، با اعلام اين که نامهاي از AFC به کميته فني و توسعه فدراسيون فوتبال در مورد محمد خاکپور ارسال شده است، اظهار کرد: در اين نامهامده است که خاکپور به طور مشروط ميتواند روي نيمکت سرمربيگري تيم ملي المپيک بنشيند و در تمرينات اين تيم حاضر شود.
وي ادامه داد: بر اساس قوانين زماني که يک مربيبراي اخذ مدرک A آسيا ثبتنام ميکند و در سيستم AFC ثبت ميشود آن مربيحق نشستن بر روي نيمکت را دارد.
محصص در ادامه با اشاره بهاين که خاکپور در کلاسهاي مربيگري A آسيا ثبتنام کرده و از دو هفتهايندهاين کلاسها در ايران آغاز ميشود، بيان کرد: ابتدا AFC نسبت بهاين مساله سرسختي نشان داد، ولي در نهايت موافقت شد که خاکپور در دوره يک ماهه مربيگري A آسيا در ايران شرکت کند. بنابراين تا زمان اخذ مدرک خاکپور حضور او بر روي نيمکت تيم المپيک مشروط است و پس از گذارندن دوره و دريافت مدرک مشکلي براي نشستن او بر روي نيمکت وجود ندارد و مشروط بودن نيز از بين ميرود.
عضو کميته فني کنفدراسيون فدراسيون فوتبال آسيا (AFC)، افزود: اين دوره يک ماهه به غير از روزهاي جمعه در ساير روزها به مدت چهار ساعت صبح و چهار ساعت عصر برگزار خواهد شد و در مجموع خاکپور بايد حداقل 240 ساعت دوره مربيگري را پشت سر بگذارد.
محصص در ادامهاين گفتوگو و در پاسخ بهاين سوال که چه برنامههايي در کميته فني کنفدراسيون فوتبال آسيا در طي چهار سال آينده مدنظر قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: در کميته فني در حوزه پيشرفت و توسعه فوتبال در زمينههاي مختلف از جمله مربيگري، بررسي وضعيت تيمهاي پايه، آناليز بازيهاي تيمهاي ملي و چنين مسايلي صحبت ميشود.
آناليز ليگ قهرمانان آسيا از اهم موضوعات کميته فني AFC
عضو کميته فني کنفدراسيون فدراسيون فوتبال آسيا (AFC) با اشاره بهاين که شرايط فوتبال آسيا نسبت به کشورهاي پيشرفته دنيا در اين کميته مورد بررسي قرار ميگيرد، خاطر نشان کرد: از موارد بسيار مهم جلسات کميته فني آناليز رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا است. به طور مثال بازيهاي مختلف و بررسي آنها در اين رقابتها مدنظر قرار ميگيرد و نسبت به رقابتهاي مختلف از جمله ليگ قهرمانان اروپا قياس ميشود.
وي ادامه داد: جلسات کميتههاي مختلف AFC سه يا چهار بار در طول سال برگزار ميشود که معمولا در طول دو روز و در مقرر کنفدراسيون فوتبال آسيا اين جلسات داير خواهد شد. در دوره قبلي کاشيما کوزو از ژاپن که هم اکنون عضو کميته اجرايي فيفا نيز هست به عنوان رييس کميته فني AFC انتخاب شد و به احتمال زياد در چهار سال آينده نيز او اين سمت را بر عهده خواهد داشت.
حضور ايرانيها در AFC را به فال نيک ميگيريم
محصص همچنين در مورد عضويت هشت نفر ايراني در 9 کرسي کنفدراسيون فوتبال آسيا، خاطر نشان کرد: اين حضور را به فال نيک ميگيريم و اميدواريم که بتوانيم از شرايط ايجاد شده استفاده کنيم. يکي از شرايط مهم اعضا تسلط به زبان انگليسي است و تنها مساله دفاع از حق و حقوق ايران مطرح نيست. تصميماتي که در کميتههاي مختلف AFC گرفته ميشود ظرف يک ماه براي اجرايي شدن به کميته اجرايي ميرود بنابراين سرعت تصميم گيري بسيار مهم است.
ژاپن در آسيا الگو است
وي همچنين در پاسخ بهاين سوال که با توجه به بررسيهاي مختلف در کميته فني کنفدراسيون فوتبال آسيا کدام کشور از ساير کشورها پيشي گرفته است و به عنوان الگو در مورد آن صحبت ميشود، گفت: الگو معمولا ژاپن بوده است چرا که ليگ برتر و حرفهاي آنها خيلي زودتر از کشورهاي ديگر شروع شده است. آنها توانستهاند پيشرفت خوبيبراي حرفهاي شدنشان داشته باشند. ژاپن از نظر ساختاري هم الگو است.
رييس کميته فني و توسعه فدراسيون فوتبال ايران همچنين در مورد وضعيت تيمهاي ملي پايه در ايران، اظهار کرد: از مهمترين مسايلي که هم اکنون مدنظر قرار ميگيرد بازيهاي تيمهاي ملي نوجوانان و جوانان است که از اهميت بسيار بالايي براي فوتبال ايران برخوردار است. به فاصله کوتاهي تيم ملي جوانان در مشهد براي رقابتهاي جوانان آسيا در مرحله مقدماتي به ميدان خواهد رفت و ما نبايد به سادگي از چنين رقابتهايي بگذريم چرا کهاينده فوتبال ايران به همين بازيکنان و همين رقابتها وابسته است.