کد خبر: ۳۲۹۰۲۳
زمان انتشار: ۱۲:۱۷     ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
رئیس مجمع عالی واردات:
برخوردار با اشاره به وجود صنایع توانمند در ایران: باید مردم رابه خرید و استفاده از برندهای ایرانی توجه دهیم چراکه یکی از مشکلات اقتصاد ما عدم خودباوری است/ حرف های نعمت‌زاده به خاطر گزارشاتی است که به اومی‌رسد
به گزارش پایگاه 598، رئیس مجمع عالی واردات درباره افزایش واردات کالاهای لوکس در چند ماه اخیر گفت: طبق قانون دولت می تواند با استفاده از ابزارهای تعرفه ای جلوی این واردات را بگیرد.اما با وجود استفاده دولت از این ابزارها و وضع مبالغ سنگین تعرفه ای بر روی کالاهای لوکس، متاسفانه هنوز قشری از مردم همچنان حاضر به خریداری چنین کالاهایی هستند.

محمدحسین برخوردار افزود: واردات کالاهای لوکس در مقابل تولیدات ما سهم چندانی ندارند. اما یک سری کالاهای مصرفی مانند آدامس و عروسک به کشور وارد می شوند که واقعا کار بیهوده ای است.

وی با اشاره به وجود صنایع توانمند در ایران، خاطرنشان کرد: باید مردم رابه خرید و استفاده از برندهای ایرانی توجه دهیم چراکه یکی از مشکلات اقتصاد ما عدم خودباوری است. برخوردار در مورد دلایل افزایش واردات برنج و گندم گفت: امسال در برخی از نقاط کشور بارندگی خوبی داشتیم و واردات گندم به صورت سرجمع حتما نسبت به سال قبل کمتر خواهد شد. اما باید بدانیم کالاهای استراتژیکی مثل برنج و گندم تماما به میزان نزولات الهی وابسته اند.

وی ادامه داد: از آنجا که طبق پیش بینی های صورت گرفته کشور ما در حال حرکت به سمت خشکسالی بوده ودر این چند سال اخیر خط بارش نیز بسیار کاهش داشت دولت مجبورر بود تا گندم و برنج را از خارج وارد کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در باره سه اهمال دولت ها در این زمینه افزود: اولین اشکال این است که در گذشته زهکشی مناسبی برای آبیاری ها صورت نگرفته و نتوانستیم از آب های موجود استفاده مناسب کنیم. دوم اینکه نتوانستیم سیستم های جدیدی را در کشور راه اندازی کنیم ودر آخر، ما هرگز در مسئله کشاورزی تجمیع زمین ها را انجام نداده ایم. وی در ادامه گفت: کشاورزی کوچک مقرون به صرفه نیست. لذا اگر در قانون برنامه توسعه ششم برای تعاونی ها ابزاری ایجاد کنیم که فقط به تعاونی های کارمندی و کارگری معطوف نشوند و اهداف بزرگتری را دنبال کنند با تجمیع زمین ها، تهیه مواد اولیه، سموم ، ماشین آلات و ورود تحصیل کرده های ما به موضوع کشاورزی، می توان موفق شد و سطح واردات کالاهای اساسی به کشور را کاهش داد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد تفکرات و سخنان واردات محور و غیر ملی افرادی مثل کلانتری و نعمت زاده در مورد طرح نکاشت یا افزایش واردات تصریح کرد: ممکن است اقای کلانتری در مورد کنجله سویا یا محصولی مشابه که به آب زیادی نیاز دارد این حرف را زده باشند ولی ما می توانیم با سرمایه گذاری واستفاده از اموالی که آزاد خواهند شد به سمت اصلاح زیر ساخت هایی مانند آب که یکی از مسائل استراتژیک کشور است حرکت کرده و بخشی از مصارف خودمان را تامین کنیم.

برخوردار در ادامه گفت: من سال هاست که آقای نعمت زاده را می شناسم. ایشان فردی ملی هستند که دغدغه صنعت دارند. به هر حال به امثال ایشان گزارشاتی می رسد که مثلا برای تهیه یک کیلو سیب زمینی ۵۰ لیتر آب مصرف می شود لذا این افراد قیمت محصول را با هزینه های مصرفی مقایسه می کنند و به این نتیجه می رسند که تولید این محصول در داخل کشور مقرون به صرفه نیست. در غیر اینصورت شما مطمئن باشید با سرمایه گذاری های مناسب، اصلاح زیرساخت ها، استفاده مناسب از انرژی های پاک و اصلاح ترابری و... طرز تفکر این افراد نیز تغییر خواهد کرد.

وی در انتها خاطر نشان کرد: اینکه ما با آب مجانی هندوانه و سیب زمینی صادرکنیم اشتباه است و باید توجه داشت این صادرات به چه قیمتی صورت گرفته و آیا سرجمع به نفع ملت ایران است یا نه؟
منبع:تراز
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها