بخش اول این شوی تلویزیونی به بحث جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) اختصاص داشت.
اوباما به تلاشهایی که برای رسیدن به توافق هستهای با ایران صورت گرفته است اشاره کرد و گفت که به واسطه تحریمهایی که علیه ایران تحمیل شده بود، ایران به پای میز مذاکره آمد.
مجری برنامه در یکی از سوالات خود از اوباما پرسید که «ما با چه کسی میجنگیم. در عراق در کنار ایران علیه داعش مبارزه میکنیم اما در یمن علیه ایران در کنار عربستان سعودی میجنگیم؟»
اوباما در پاسخ به ائتلاف بینالمللی تحت رهبری آمریکا علیه تکفیریهای داعش اشاره کرد و گفت: ما یک ائتلاف متشکل از 60 کشور هستیم و این برای ما اولویت دارد.
وی سپس ادامه داد: درباره ایران باید بگویم که ایران یک کشور ضداسرائیل، ضدآمریکا، ضد یهود است و از گروههای تروریستی چون حزبالله حمایت میکند اما مسئله اینجاست که آیا شما میخواهید که ایران سلاح هستهای داشته باشد؟ پاسخ «خیر» است. سوال بعدی این است که بهترین روش برای تحقق این مسئله چیست؟ من میتوانم بگویم با توافقی که با ایران حاصل آمد، با مسدود شدن چهار مسیر رسیدن به سلاح هستهای، ایران قادر نخواهد بود به سلاح هستهای دست پیدا کند.
اوباما در دفاع از جمعبندی مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت: ما در خصوص نظام بازرسیها و راستیآزماییهای بیسابقه (از تأسیسات هستهای ایران) یک اجماع بینالمللی داریم. ما یک مکانیسم برای تشخیص هرگونه تقلب در توافق هستهای داریم که نه تنها قادریم (در صورت نقض توافق) مچ ایران را بگیریم بلکه میتوانیم خیلی سریع تحریمهایی را که علیه ایران وضع کرده بودیم را بازگردانیم.
رئیسجمهور آمریکا ضمن انتقاد از منتقدان جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 گفت: وقتی منتقدانی هستند که به شما میگویند این یک توافق بد بوده است و شما باید یک توافق بهتری با ایران حاصل میکردید، باید از آنها سوال شود که چه توافق بهتری را در نظر دارند که ارائه کنند. آن موقع است که آنها مبهم هستند و عقبنشینی میکنند و باید به آنها بگوییم که اگر دیک چنی در میز مذاکرات بود، بهتر بود؟
اوباما درباره اختلافات با ایران در خصوص دیگر موضوعات غیرمرتبط با هستهای اینگونه گفت: مسئله کلیدی این است که اگر ما توانستیم مذاکرات صلحآمیزی با ایران درباره اینکه سلاح هستهای نداشته باشند، انجام دهیم اما هنوز مشکلات زیادی در حوزههای دیگر به وجود میآورند و هنوز اختلافات زیادی با آنها درباره مسائل دیگر داریم. ما به همکاری با همپیمانان اصلی خود یعنی اسرائیل و دیگر کشورهای عربی خلیج (فارس) ادامه میدهیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران از تروریسم حمایت نمیکند و کشورهای دیگر را بیثبات نمیکند.
رئیسجمهور آمریکا با اینحال ادامه داد: اما ما میبایست از وقوع یک فاجعه راهبردی که در صورت دسترسی ایران به سلاح هستهای رخ میداد جلوگیری میکردیم و این فاجعه را از روی میز حذف میکردیم.
اوباما خطاب به منتقدان گفت: آنهایی که در خصوص ایران نگرانی دارند، حق قانونی دارند که تردید داشته باشند اما من به آنها زمانی را یادآور میشوم که مذاکراتی با جماهیر شوروی، امپراطوری شیطانی صورت گرفت تا محدودیتهایی بر سامانههای تسلیحات هستهای آنها صورت بگیرد. آنموقع تهدید بزرگتری برای ما وجود داشت اما آن زمان فراموش شده است.
وی ادامه داد: تاریخ به ما نشان داد که این شیوه ما است که حتی اگر ممکن است در نهایت در مسیری که پیش میرویم شکست بخوریم، از وقوع فاجعه جلوگیری کنیم. 10 سال الی 15 سال دیگر، روسای جمهور بعدی آمریکا گزینههای بهتری خواهند داشت زیرا در آن زمان نگرش بهتری از برنامه هستهای ایران خواهند داشت.
رئیسجمهور آمریکا به توافق صورت گرفته اشاره کرد و گفت: طبق توافقی که صورت گرفته ایران بخش اعظمی از مواد غنیشده که در حال حاضر در اختیار دارد را از کشور خارج میکند و زمان گریز هستهای طولانیتر از زمانی که در حال حاضر دارند خواهد بود. آنچه که ما در حال حاضر انجام دادیم این بود که سعی کنیم این مشکل مهم حل شود. هنوز کارهای بیشتری درباره مسائل دیگر و به طور کلی خاورمیانه باید انجام شود.